Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika ZAMEGLITEV OB FOKUSIRANJU NA TOČKO OD BLIZU

ZAMEGLITEV OB FOKUSIRANJU NA TOČKO OD BLIZU

Pred pol leta sem dobila očala zaradi stigmatizma in manjše dioptrije. Z očali vidim bolj jasno sliko in temnejše barve ( ne blešči se mi svetloba tako kot brez očal). Zadnjih nekaj tednov pa se mi dogaja, da se mi zamegli vid, če gledam v neko točko (npr.napisano besedo ali predmet) ki je blizu. Moram se prav potruditi, da sliko izostrim nazaj. Občutek imam kot da mi oči kar malo zaplavajo po svoje. To se dogaja tako brez kot tudi z očali in me zelo ovira ko poskušam nekaj prebrati bolj počasi, saj se črke eno sekundo meglijo, potem so jasne in potem spet zamegljene. Včasih se mi zdi kot da utripajo. Pri hitrejšem branju teh težav nimam, prav tako ne pri gledanju na daleč. Ko gledam od blizu nek predmet se ta najprej zamegli, ozadje pa se nekako kar zavrti in potem nastane dvojna slika. Ko umaknem pogled od tega predmeta pa je vid zopet normalen. Kaj bi to lahko pomenilo? Ali moram zamenjati očala? Hvala za vaš odgovor.

Koliko ste stari, če lahko vprašam?

Lp.

Stara sem 28 let. Dodala pa bi še rada, da imam zadnji mesec neprestano stalen glavobol v predelu čela, včasih tudi v zatilju. Opravila sem ct glave ki je bp, čakam pa še na pregled na nevrologa, ker imam tudi rahle težave z ravnotežjem in boleče noge ter roke. Ne vem če je to kaj povezano, ampak najprej sem posumila da bi mogoče glavobol izhajal iz težav z vidom. Lp

Da soglašam, zato tudi priporočam pregled oči.

Lp.

New Report

Close