Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zamašeno uho v vodnih parkih

Zamašeno uho v vodnih parkih

Pozdravljeni,

pišem vam zaradi težav z zamašenim levim ušesom, oz. pritiskom v njemu. Prvič se mi je težava pojavila julija, in sicer en dan po tem, ko sem bil na bazenu (oz. vodnem parku) in se spuščal po toboganih. Težavo sklepam da je povzročil pristanek v bazen (ki je bil precej hiter, šlo je za precej strme tobogane), ki je verjetno povzročil, da je večja količina vode zašla v uho. Skratka dan po tem, sem zjutraj, ko sem se zbudil, čutil pritisk v ušesu (oz. da je uho zamašeno) in sem tudi nekoliko slabše slišal. Težava je izginila sama od sebe po približno 15-30min. V manjši meri se je pojavila še naslednji dan zjutraj (ne spomnim se točno, če tudi tretji dan v še manjši meri), potem pa se ni več pojavljala. Kasneje se mi je še dvakrat (enkrat avgusta in enkrat septembra) zgodilo podobno, prav tako en dan po spuščanju po toboganih, vendar se je težava pojavila v manjši meri in je še hitreje izginila. Sedaj pa se je zamašenost pojavila v nekoliko večji meri. Pred tremi dnevi sem se namreč prav tako v enem izmed vodnih parkov spuščal po toboganu in nato je prav tako prišlo do zamašenosti ušesa najprej prvi in drugi dan po tem, zjutraj ter prav tako za zgolj mogoče 10-20min, nato pa se je to znova ponovilo danes, vendar tokrat težava še ni izginila, nekaj ur po tem ko sem se zbudil, v nasprotju z vsemi preteklimi primeri. Nekoliko me tudi boli zunanjost ušesa, vendar bi to lahko bilo tudi zaradi nepravilnega ležanja. Po prebiranju raznih člankov na to temo, ki sem jih našel na internetu, sklepam da gre za to, da je voda, ki je zašla v uho, morda tudi v kombinaciji z ušesnim maslom, povzročila to zamašenost, vendar pa nisem našel nobenega primera, enakega mojemu. Zanima me predvsem, kaj bi lahko sam naredil, da bi najlažje odpravil ta problem, brez obiska zdravnika.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

 

vidim, da ste zares ljubitelj vodnih parkov in vas tudi množica obiskovalcev ter vrste za tobogane ne odženejo. Žal pa sami ne morete rešiti te težave.

Potrebno bo z mikroskopom pregledati vaša ušesa, s sesalčkom nežno odstraniti čep ušesnega masla ali odmrlo kožo ali morebitne plesni ter potem pozdraviti morebitno vnetje kože sluhovoda. Vse to pri ORL specialistu.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close