Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Zamašeni solzovodi

Zamašeni solzovodi

Spoštovana dr. Mikek,

mojemu sinu so pri cca 7 mesecih sondirali solzovode. Prej je imel stalno vnete oči, potem pa se je stanje popravilo in je sedaj star 17 mesecev in je imel od takrat samo enkrat vnete oči. Problem pa je zadnje pol leta, da se mu desno oko skoraj non stop solzi, levo pa občasno. To je zanj zelo moteče in verjamem, da je oko bolj izpostavljeno za vnetja.
Zdravnica je ocenila, da je potrebno ponovno sondiranje, mene pa zanima ali je to res nujno potrebno. Prosim za drugo mnenje, čeprav verjamem, da se je prav odločila. Prosim vas tudi, če mi lahko obrazložite zakaj se to ponovi, saj je bila končna diagnoza solzovodi prehodni. A tista mrena nazaj zaraste?

Hvala za vaš odgovor.

LP,

Renata

Res je mogoce, da se ponovno “zaraste” ali pa bolj pravilno da se pojavijo kaksne zarastlinice od prejsnjih vnetji. In res menim, da je odlocitev pravilna, ker mu le tako lahko pomagate. Vem, da je poseg zelo neprijeten za otroka, ampak menim da ne gre drugace. Sicer se res lahko pojavlja vnetje za vnetjem.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close