zamašeni nosni sinusi
Zdravo.
Že dalj časa (cca 2 meseca) imam zamašene nosne sinuse. Bila sem že pri splošnem zdravniku, ki mi je zaradi dražečega kašlja predpisala sprva dve škatlice antibiotika Ospamox, ker pa se sinusi še niso “odmašili” še tridnevni antibiotik Sumammed.
Stanje glede sinusov se ni bistveno spremenilo. Prisotna je tudi bolečina v predelu med očmi ter pritisk v glavi ob predklonu. Občutek imam, kot da bi mi iz nosa smrbelo po plesni oz. tak občutek je ko diham čez nos. Nos ni zamašen. Naj povem še, da opravljam občasne inhalacije z eteričnimi olji, ampak izboljšave ni.
6.4.2011 sem naročena na ORL na punktacijo/čiščenje sinusov.
Svetujte mi, kako si lahko pomagam za odmašitev nosnih sinusov oz, kaj pomeni neprijeten vonj pri dihanju.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Petra
Zdravo Petra!
Še enkrat se ti oglašam. Res probaj nekaj obiskov pri bioenergetiku ampak ne pri prvem, ki ga najdeš ne vem od kod si jaz hodim v Celje. Imela sem toliko glavobolov in nekvalitetnega življenja, da sem obupala nad zdravstvom .Že po prvi terapiji so se mi sinusi odprli in dva dni mi je tekel gnoj ven sicer v žrelo, ampak samo da se je odprlo. Po treh terapijah se mi je stanje izbolšalo brez glavobolov in pritiska v glavi na normalno smrkanje skozi nos. Zraven pa še delam inhalacije, in uporabljam sinupret,ter spiram s slano vodo.Če začneš takoj si lahko že do tvojega termina zdrava. Čao Marija 031 492 016
Pozdravljeni,
moja spremljevalka ima po vsej verjetnosti zamašene “nosne” sinuse. Zelo veliko kiha (dnevno vsaj 20x). Par dni nazaj se je prehladila in se ji je zamašila ena od nosnic.
Včeraj zjutraj je potem spet kihala in ko se je useknila ji je iz zamašene nosnice “prilezel”
1cm x 3cm dolg trak (kot nekakšna povrhnica-tkivo-sive barve).
Nemudoma se ji je pojavila oteklina na dotični ličnici, vendar je bila nosnica prazna. Prvič je lahko dihala.
Danes zjutraj pa se ji je oteklina spet pojavila, vendar ni boleča.
Zanima me, če kdo pozna kaj podobnega. Prvič sem videl polzeti kaj tako velikega iz nosa. Je bil to moogoče kakšen zamašen sinus, ki je prišel iz enega od žepkov? Seveda ji še vedno teče skozi voda-sluz skozi nosnico.
hvala!
J
Pozdravljeni
Imam podobno iste probleme kot spodaj omenjeno:
Prisotna je tudi bolečina v predelu med očmi ter pritisk v glavi ob predklonu. Občutek imam, kot da bi mi iz nosa smrbelo po plesni oz. tak občutek je ko diham čez nos. Nos ni zamašen.
Čutim da imam zatečeno nosno sluznico ki deluje suha.Pomagal sem si s spiranjem s slano vodo.
Sinuse sem slikal vendar ni vilo videti nobenih zamašitev.
Čakam na slikanje ORL 4.9.2012 , vendar me ta problem tako moti da bi ga rad sam olajšal.
Lp Miran