Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost ZAMAŠENI JAJCEVODI IN HSG

ZAMAŠENI JAJCEVODI IN HSG

Pozdravljeni!

Po HSG-ju so mi rekli, da mi bodo pri laparoskopiji ki me čaka septembra odstranili oba jajcevoda, ker sta v zarastlinah, neprehodna. Ima katera s tem izkušnje, je to pametno, ali naj počakam, da bom imela “izvenmaternično” pa naj mi potem odstranijo(lansko leto sem že imela izvenmaternično)?

Hvala,
Lea.

Kaj bos pa pridobila z “izvenmaternicno” nosecnostjo? razen, da ogrozas svoje zdravje.
Za tak poseg se odlocijo le, ce morajo. In ce so ti rpedlagali, potem je to verjetno to…

Pred petimi leti sem imela spontani splav-odstranili so mi pregrado, lansko leto sem imela izvenmaternično, po vsem tem dva neuspela postopka IVF, v petek pa sem imela prvič HSG – mogoče so se mi pa jajcevodi vsaj malo odprli.
Lea

Lea!

Ali boš dovolila odstranitev jajcevodov, je samo tvoja odločitev.
Tudi jaz sem imela zamašena oba jajcevoda. Pri prvi laparoskopiji so mi poskušali enega očistiti, pa je prišlo do krvavitve, zato so mi ga odstranili. Drugi jajcevod so pustili pri miru, ker je bil preveč zaraščen.
V postopkih IVF pa so zdravniki vedno znova ugotavljali, da se mi na tem jajcevodu ponavljajo ciste (vodene, če se ne motim). Po posvetovanju z ginekologom, da lahko tudi razpok ciste vpliva na zanositev (tekočina se lahko steka v maternico in jo izpira) sem se odločila, da mi odstranijo tudi tega.

Če bi vedela v času prve laparoskopije več, bi se vsekakor za odstranitev obeh odločila že takrat.

Pozdrav in veliko uspeha,

Janja

Janja, hvala. Mi zaupaš, če si po vseh teh prestalih operacijah zanosila?

Lep dan še naprej, Lea

Lea, sem zanosila in februarja letos rodila fantka.

Držim pesti tudi zate!

Janja

Janja, resnično mi je laže, ko sem prejela tvoje sporočilo.Hvala. Septembra bom odstranila jajcevoda potem pa …….
Želim ti veliko lepih uric z družino,
Lea

Lea, samo korajžno, pa bo šlo!

Janja

Zdravo Janja!

Ne zameri mi, a po vsem tem sem polna vprašanj. Če ti ni težko, mi zaupaš še po kolikem času po laparoskopiji si poskusila z zanositvijo in v katero ti je ratalo?

Hvala,
Lea

Evo, Lea, odprla sem svojo zeleno mapo, sedaj pa prepisujem:

Prva laparoskopija: januar 1996

1. poskus, transfer junij 1997
2. poskus, transfer marec 1998

Druga laparoskopija: junij 1999

3. poskus, transfer maj 1999
zamrznjenčki november 1999
4. poskus (transfer) maj 2000

V zadnjem poskusu, opravljenem v spontanem ciklusu, sem maja 2001 zanosila.

Naj te ne moto moja “hitrost” pri opravljanju IVF postopkov. Sem pač taka, da rabim več časa, da se pripravim na vse te procedure,…

Naj ti pa še za v spodbudo povem, da so vse moje štiri prijateljice, ki so se trudile z IVF postopki, v zadnjem letu postale mamice.

Srečno, Janja

Janja, ti pa znaš potolažit! Res si sonček, sem mislila, da samo pri meni gre vse tako počasi. Ne vem, zakaj pa so ti delali dve laparoskopiji, jaz sem mislila da sem tega za vedno rešena z enim posegom.
Lepo pozdravljena!

Zdaj sem brala nazaj in že vem zakaj. Najbolje da grem spat.

Pozdravljena Lea,
tudi sama sem imela neprehodne jajcevode. V bolnici sem bila prvič lani avgusta, ker sem imela M ves mesec in rahlo povišano temperaturo. Domov so me poslali s Stedirilom, češ da se bo M ustavila. Čez dva tedna sem bila spet noter, ker se ni ustavila. En teden so me držali noter in na UVZ ugotovili, da imam neprehodna oba jajcevoda ter mi rekli, da bo treba enkrat napravit laparo. Ko so me hoteli spet poslat domov sem jih prosila, če mi jo lahko napravijo takoj, da ne bom še enkrat hodila na bolniško. Ko sem se zbudila iz narkoze mi je iz trebuha visela vrečka pola gnoja. Jajcevod je bil poln gnoja, pa sploh niso imeli pojma. Da če bi vedeli, bi mi kar takoj odstranili jajcevoda, a niso imeli moje privolitve. Torej, grem domov z očiščenim jajcevodom in čez teden dni dobim visoko vročino in začnejo se bolečine. Vročino smo odpravili z antibiotiki, bolečine pa so bile vedno hujše. Grem spet v bolnico za par dni in prosim, naj mi odstranijo jajcevode, pa mi zdaj rečejo, da sem premlada (33) in da naj poskusimo še s hormoni. Tri mesece sem pila Danoval in nič, bolečine še vedno. Konec decembra so mi jajcevode vendarle odstranili in ti povem, čez tri dni sem že šla iz bolnice, toliko bolje sem se počutila ( normalno naj bi bila noter še cca 10 dni). In tako je bilo vse super, jeseni naj bi začela z IVF, pa ma maja zvije – spet bolečine in rahlo povišana temperatura. Pojma nimajo kaj mi je, le to vidijo, da je en jajčnik rahlo povečan. Verjela ali ne, že od maja sem tako. Dali so mi spet Stediril in po dveh mesecih se mi zdi , da so bolečine bolj redke (ali pa sem že toliko navajena nanje), vendar še vedno enako močne in še vedno imam vročino, ki je noben antibiotik ni znižal. Moj ginek. je na dopustu in čakam ga ,da se vrne. Bomo videli, kaj bo rekel?
S tem pismom ti nočem vzeti poguma, vendar bi te rada opozorila, da se ne konča vedno vse tako, kot si želimo. Upajmo, da bom z IVF vseeno lahko začela, čeprav mi ginek. za september napoveduje novo laparo.
Želim ti vso srečo,
Rosana

Rosana, resnično mi je žal, da si imela slabe izkušnje.Jaz sem se kar odločila za odstranitev jajcevodov-septembra.Tebi želim veliko, veliko sreče-veš včasih tudi to pravilo drži: slab začetek dober konec.

Pozrav, Lea

Saj mi ni žaj, ker sem se odločila za odstranitev, kot sem ti rekla sem se po operaciji počutila resnično kot nova – še gin. se mi je čudil. Tudi ti kar pojdi. Hvala za dobre misli, upam da se bo po dopustu končno odločil, kaj mi je. Ti povem, z vsemi mogočimi antibiotiki so me filali in sem bila čisto zabuhla in vsak večer mi je delalo slabo ze znoret, bolečina pa še vedno tam. Potem sem se odločila in vrgla vse tablete v smeti ( razen Stedirila) in zdaj se že počutim boljše, boli pa me še vedno. Saj bo!
Živjo, Rosana
Oglasi se mi še kaj in povej kako napredujejo stvari.

Pozdravljena !

Zanima me ali si imela še kakšne druge težave, kot so endometrioza itd.?
Upam, de nisem preveč radovedna, kajti tudi jaz sem prestala veliko operativnih posegov, vendar po 3 ivf še vedno brez uspeha.
Upam, da mi
Hvala za informacije in lepo se imej s svojo družinico!

NANA

New Report

Close