Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje zamašena ušesa in pritisk v glavi

zamašena ušesa in pritisk v glavi

Že nekaj časa me pestijo problemi kot so zamašena ušesa ter pritisk v glavi. Pri ORL niso ugotovili ničesar, tudi sluh je OK, nevrlog tudi ni ničesar ugotovil, slike sinusov so OK.
Zanima me, ali je možno, da stres ali depresija povzročata takšne probleme? Zdavnikmi svetuje tablete proti tesnobi,jaz pa sem prepričana, da ni to to..
kaj pa vi menite?

Draga “pentax”!

Vesela sem, da si se oglasila in izpostavila temo, ki nam je vsem več kot znana. Dan za dnem te npr. kar nekaj boli in imaš že občutek, da boš kar umrl. Ko pa te pregleda zdravnik, nič ne najde. No saj, hvala bogu, da je tako, ker če ni, se ti lahko samo sesuje svet.

Dejstvo pa je, da se z nami vseeno nekaj dogaja. In to je to, ko omenjaš stres in depresijo. Zaradi določenega vzroka ju začnemo občutiti. Kaj kmalu lahko dobimo tudi tablete. OK, tablete niso kar takoj za odpis, ampak bolj je pomembno, da odkrijemo VZROK, ki nas je potem pripeljal do stresa in depresije, pa še potem do zamašenih ušes in pritiska v glavi,…

Naj poskusim z neko zgodbico. Obstaja gospa, ki je relativno zdrava, le občasno jo kaj zagrabi. A takrat kar hudo. Vrneva se korak nazaj. Gospa veliko dela, čeprav ji ne bi bilo treba. Ampak mora, ker mora odplačevati čisto nov avto. Hotela je novega, ne rabljenega. OK. Zakaj pa? Ali res potrebuje popolnoma nov avto? Kaj ji bo? Ali bo zaradi tega bolj srečna? (Morda par dni, ko bo avto nov. Potem pa čedalje manj, ker bo šel ves denar za obrok za avto, namesto za kakšen lep dopust.) Ali bo zaradi njega lažje spala? (Morda par dni, ko bo deloval endorfin ali kako se že reče?! Potem pa gotovo ne več, saj jo bo skrbelo, da ji bo avto stolkla toča in bo imela potem kup dela s tem, kam dati avto na varno, garaže pa nima.) Zelo pomembno je ugotoviti, zakaj je sploh prišlo do te v bistvu nerealne želje, glede na lastne zmožnosti. Je to pomanjkanje ljubezni, topline, sočutja, pozornosti? Je to napuh? Kaj je to pravzaprav? Tako, to bi bilo nekako iskanje vzroka, ki nas pripelje v bolezen. Najprej je potrebno najti vzrok in potem nekaj narediti z njim.

Zdaj pa je tu zanka. Dandanašnji še nismo naučeni na takšen način lotevati se bolezni. Aha aha aha in že dobimo zdravila. In je potem nekaj časa bolje. Pa spet bolečina. In spet zdravnik in zdravila. Oz. da nam itak nič ne “fali”. Ja, res je, da se sami težko pregrizemo do bistva oz. VZROKA. Lahko pa nam pri tem pomaga nekdo, ki pa to zna delati. Mislim, da je takšnih ljudi čedalje več, zato ker smo vendarle začeli dojemati, kako neučinkovita je v nekem smislu vsa ta pomoč pri boleznih, ki jo poznamo do zdaj.

Toliko za1x, več pa v nadaljevanju, če bo treba.

Maja

Spoštovani,

kaj pa eustahijeva cev ?
Če je ta zamašena, potem imamo tudi občutek zamašenih ušes.

Robi.

New Report

Close