Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija zamašen solzni kanal

zamašen solzni kanal

Pozdravljeni!

Hčerka stara 16 mescev ima že od rojstva zamašen solzni kanal na levem očesu. Sva masirali pa nič boljše še slabše. Danes sva bili pri okulistu Irmanu v Žalcu in so ji s sondo prepihovali. Zdravnica je rekla, da verjetno še vedno ni prehoda, ker je fiziološka stekla iz očesa ne v grlo. Zdaj naj počakamo še dva meseca, da vidimo kako bo potem pa bomo dobili napotnico za naprej. Zanima me kako poteka nadaljni poseg ali je možno lasersko in kje? V ambulanti mi je tehnik rekel, da ima vnetje srednjega ušesa pogosto ravno zaradi tega vnetja očesa? Je to res? Res ima vedno vneto uho ravno levo tako kot oko. Zdi se mi da je dva meseca kar dolgo preden jo moram spet naročiti, torej na vrsti bomo šele čez tri, štiri mesece, potem pa preden dobimo datum za operacijo bo pa leto že naokrog. Vnetje se mi zdi kar močno, saj se vsaki dan zbudi z zapacanim očesom, ga ne more odpret. Tudi čez dan je potrebno večkratno čiščenje. Predvsem se mi zdi, da bi bilo to potrebno že prej opraviti, če je res s tem vnetjem povezano tzudi vnetje ušesa. Nekako ni prijetno vsakomesečno jemanje antibiotikov. Prosim povejte kaj naj storim? Najlepša vam hvala za odgovor.

Verjetno bo potrebno res prebrizgati solzevode. In po mojem mnenju je najbolje, da se o tem pogovorite na pregledu.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close