Najdi forum

zamašen odtok v kopalnici

Pozdravljeni,
koga poklicati, če se ti zamaši odtok v kopalnici?
Kljub trudu z raznimi sredstvi se ta ne odmaši.
lp

Imaš tri možnosti:

1. Zamašen je sifon pod umivalnikom (iz tvojega vprašanja ni razvidno za kateri odtok gre). Odstrani ropotijo pod umivalnikom, podstavi lavor in odšraufaj pokrov sifona, če sama ne zmoreš prosi kakšnega moškega v bližini. Odstrani umazanijo, ki štrli ven iz cevi na katere se ti bo odstrl pogled. Prišraufaj nazaj. Popis del: pospravljanje, eno odvijanje, 30 sekund drezanja s prsti po packariji, eno privijanje, malo čiščenja in pospravljanja.

2. Zamašen je talni sifon. Odstrani pokrovček (tisti okrogli kovinski pokrovček z luknjicami na tleh tvoje kopalnice). Izbezaj tulec sifona: prste vtakneš v umazano luknjo, zašlataš spodnji rob in potegneš tulec ven. V odprtini, ki se je prikazala tvojim očem očistiš umazanijo in pesek na dnu. Vstaviš tulec in pokriješ s pokrovčkom. Popis del: umikanje pokrovčka, izvlačenje tulca (tukaj je včasih potrebna groba sila – pokliči moškega v svoji bližini), 30 sekund čiščenja, vstavljanje tulca in pokrivanje s pokrovčkom.

3. Prosiš vodovodarja, da naredi kar sem napisal pod točkama 1 in 2 (pospravljanje in fino čiščenje kopalnice še vedno ostane tebi). Plačaš masten honorar za strokovno delo (glej popise del) brez garancije in računa.

Še vedno ostaja možnost, da je šlo po zlu kaj drugega in boš morala v vsakem primeru poklicati vodovodarja.

Meni se v kuhinji sicer ni zamašil, je pa že vseskozi preslabo požiral, tako, da ko smo priključili pomivalni stroj, je voda udarila v pomivalno korito in je bil PS neuporaben. So podjetja, ki pridejo na dom in odmašijo. Pri nas v Kranju je to včasih delal čistilni servis Gogala, ne vem pa, če še.
A si že probala pri odtoku odviti vijak in malo pobrskat s kakšno dolgo iglo, pa svinarijo ven potegnit? Mogoče bi pomagalo. Včasih se naberejo notri lasje in naredijo zamašek.

Pri nas v MB to opravlja NIGRAD d.d. ko gre za večje zamašitve odtokov.

Jaz grem do vodovodarja in ta mi kar sposodi zajlo za te namene in sami prerukamo talni sifon. PR nas to deluje.

Pustite kakšen konkreten naslov pa va pridem odmašiti.

5 M dolgo jekleno vrv z kroglico na koncu mora imeti skoraj vsak dom, kjer so doma tudi dolgolaske.
Sifon stran, očistiti, potem pa vrv po cevi pa bo. To je najenostavnejša in najcenejša rešitev.

Lep pozdrav !

No Katja, a je šlo?

MR MUSCOLO VODOVODAR GEL.Če ne bo pomagalo še vedno lahko pokličeš vodovodarja ali sama odšraubaš sifon.Pri meni ponavadi pomaga.

Objava čaka odobritev

New Report

Close