Žaluzije krpan-praktičnost
Mi imamo krpanke sedaj tretje leto in jih ne morem prehvalit. Čeprav imamo ogromno steklenih površin, poleti klime sploh ne rabimo, v prostorih pa je kljub temu, da so spuščene, dovolj svetlobe.
Kupili smo jih v Sonalu v Mariboru, čeprav smo z drugega konca Slovenije. Takrat so bile najbolj dodelane (preglej tudi nosilce, distančnike) in tudi ugodne.
Edini minus je čiščenje, ki je kar zamudno, saj drugače kot lamelo za lamelo brisati ne gre, če hočeš imeti dobro očiščene.
Pravilno odločitev želim!
zunanje žaluzije so super. Meni veliko bolj všeč kot rolete, pa še cenejše so. Lahko lepo reguliraš količino svetlobe.
Da pa še napišem mojo izkušnjo naročanja.
Cene se pri različnih ponudnikih kar razlikujejo – dobite par predračunov! Obvezno jih že na začetku vprašajte za ceno z masko, ker kot po pravilu nekateri to “pozabijo”, potem pa ti za ta kos pleha računajo 150€ za 4 okna (?!).
Na koncu sem se odločil za rolete in notranja oprema Klander. Roka se je držal, pol se plača vnaprej. Že na začetku je imel slab odnos, je kar malo izsiljeval, ko je prišel izmerit okno in se je delal, da moram potem kar pri njem naročit, pa se mu lepo povedal, da je prišel le izmerit. Stari pač nima odnosa. Ker je bil še vseeno med cenejšimi, sem naročil pri njem. Ko je prišel montirat, je s sabo pripeljal 2 fanta iz druge firme (Rolsos – Zvone Brodnik), zelo prijazna, zmontirala ok. Očitno Klander sploh nima svoje ekipe. Nakar zvem, da tudi žaluzij ne dela on svojih, ampak jih kupi pri drugem (pozanimajte se, od kje jim žaluzije – pri proizvajalcu bodo verjetno še cenejše!On jih dobi pri Koprivniku, očitno je samo posrednik, ne dela žaluzij, ne montira …). Potem pa se je zapletlo, ker ni hotel zadelati luknje, ki je ostala po demontaži prejšnjih žaluzij – pa ne morem imet v oknu luknjo veliko 3cm! Ko se je menil za posel, to ni bil noben problem, bo on vse uredil, potem pa vidi samo še €. Stari (Davorin) se je spustil na zelo nizek nivo, ki ga normalen človek ne bi pričakoval. Kakšne besede … Klandra se v bodoče izogibam!
mene pa zanima če je imeu kdo izkušnje s tem. začeli smo urejati zornje nadstropje hiše. tako smo se odločali, kaj bi uporabili na balkonskih vratih. sama vrata so že kr ene par let in so sicer pripravljena za rolete (škatla…). smo pa sedaj videli žaluzije krpan in sm se povsem navdušil, tudi oblikovno so mi zelo všeč. in me zanima, če je kljub temu na ta vrata možna namestitev žaluzij, s tem da je na hiši fasada. pač zanima me če je kljub temu možno, al pa je bolje vzeti rolete iz tega vidika ker je zanje vse pripravljeno. hvala, ajd 🙂