Zalotalaska – Hvar – Zavala
Živjo!
V enem izmed spodnih postov si pisala on vašem dopustovanju na Hvaru. Malo si me podrezala, da sem takoj pobrskala po internetu in našla nekaj lepih lokacij oz. hišk.
Zelo bi bila vesela, če mi napišeš še kakšno konkretno informacijo: telefonsko, pri kom ste stanovali, kakšni so apartmaji, koliko je do plaže, na eni slikici se mi je zazdelo, kot da je ob plaži betonirana potka za sprehode, koliko je do kakšnega drugega večjega mesteca, kakšne so cene, a ste vedno sami kuhali… je res morje tako kristalno… a imaš kakšno slikico ali pa link s slikami?
Upam, da te ne prosim preveč.
Hvala in LP.
Še to: kje ste hodili na trajekt?
Jaz sem bila lani z možem pri enih super ljudeh na Hvaru, v mali vasici Zavala. Mesto Hvar je cca pol ure oddaljeno, imaš pa 10 min z avtom do prav tako lepega mesteca, če se hočeš zvečer sprehajat po mestu. Drugače pa je vasica kot v pravljici, domačini pa tAKOOO prijazni da je res lepo. Ta družina ima penzion, kar pomeni, da ti ni potrebno kuhati in je vcenovno ful ugodno, na dan cca 25 evrov na osebo. poceni je pa zato tako, ker sobe nimajo tv-ja (zato pa lahko resnično uživaš in se posvetiš drug drugemu, midva in vso hrano pridelajo sami, od krompirja, olja, paradajza… vse izredno dobroooo. Ta cena je sicer za polpenzion, zajtrk in večerjo (ob kateri dobiš še vsak dan pol litra črnega vina), oboje res obilno, ti kar nosijo dokler ne rečeš dovolj. Ful, ful priporočam, še posebno če imate otročke stare vsaj kakšno leto ali dve-za novorojenčke, dojenčke zna biti malo zakomplicirano, ker je trgovina enih 400 metrov stran, zdravnik pa tudi najbrž šele na Hvaru… Obstja res ena betonirana potka ob morju, za sprehajanje, tudi z vozičkom lahko in je res romantično.
Ta družina pri kateri sva stnaovala je od morja oddaljena enih 40 m, sobe so vse s pogledom na morje, ki pa je vedno kristalno čisto. Plaže imaš pa tudi različne, levo je divja fkk, naravnost dol je taka družinska, peščen zalivček kjer je ful otrok in staršev, desno ob teh betonirani potki pa je še ful dolga palža, skalnata, vendar ok, za ležat če hočeš biti bolj sam..
Cica mica, če hočeš kakšno fotko od tam, res so čudovite, mi napiši tvoj mail, pogledala pa bom tudi za internetno stran in direktno telefonsko.
Midva sva bila predlani z turist.agen.Odisej na Starem gradu na Hvaru sicer v bungalovu in sva hodila jest v restavracijo in sicer sva imela polpenzion. Hrana je bila v presenetljivo v redu cena pa tudi zelo ugodna za bungalov. Do plaže je pot asfaltirana plaža pa ima velike bore, da je zelo veliko sence. Vozila sva se tudi na Jelso in Zavalo in je res super.
Lp, Bianca
Živjo!
A lahko tudi meni pošlješ mail s kaksno slikico in ostale podatke.
[email protected]
Lep dan vsem želim.
P.s: pri nas sneži :-)))))
Oprosti za zamudo. Trenutno lahko le berem in pišem mejle po telefonu. Zato bom kratka.
Prosim, spomni me v četrtek, ko bom spet v službi in za konkretnim računalnikom, da ti napišem številki (imam zapisani na službenem koledarju).
Mi sicer kampiramo, ena družina prijateljev pa so v apartmajih zraven kampa. V bližini so tudi apartmaji – penzion, kjer ti kuha gazda.
Mi kuhamo sproti. Ne kompliciramo ampak kuhamo enostavne in tahitre jedi: pašte, rižote, šmorne, itd… Ker gremo skupaj z dvema družinama, vsak drugi večer pečemo ribe na žaru ali pa enkrat ena skuha za vse, pa je potem dva dni mir 🙂 oz. kakor kdaj.
Zavala je vasica, ima eno slaščičarno in eno trgovino, to je vse. Ampak za mlade družine je to super, ker je ljubi mir. Če želiš zabavo ali ornk shopping, se vsedeš v avto in pelješ (15min) do prvega mesta.
Morje je kristalno, meastral popoldan pa raj za surfarje.
Na trajekt gremo na Reki. Vkrcaš se zvečer, zjutraj se pa zbudiš na Hvaru 🙂
Pusti mejl, da ti pošljem slikce.