Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija žalostna, jezna, zmedena,prestrašena…

žalostna, jezna, zmedena,prestrašena…

Pozdrav vsem skupaj. Mogoče ni dobro, da pišem sem gor, ampak mora ven. Tamala spi, bratec ima počitnice, je tudi doma in “repi” za mano, zato ne morem govoriti po telefonu. Sem pa vse našteto, pa še kaj zraven. Mami mi je včeraj sporočila, da so ji poleg B celičnega, še na glasilkah odkrili. Ma, sej še napisat ne morem.Včeraj zvečer sem se zjokala, danes, ko čakamo klic zdravnice iz OI, da knčno pride na vrsto zdravljenje, pa jo naroči še na ORL jutri. Ma, sem jezna. Saj to bi morali narediti že prej!!!Vse, kar so ji naredili je bilo IZOTOP za srce in >UZ trebuha.In ko je prišla v četrtek nazaj zaradi izvidov trebuha, se je zdravnica spomnila, da je ni dala na pregled grla, tako je šla še v petek na to, kjer so ji ugotovili, da ji že pod brazgotino (kjer so ji januarja izrezali bezgavko) rastejo že 3 nove, ena je velika že 3 cm. Nato je morala čakati na klic, ker imajo v ponedeljek konzilij. OK, jo pokliče in pove, da se je stvar spremenila, ker je še na glasilkah in jo bo poklicala, kaj in kako naprej. Zdaj pa namesto zdravljenja, spet pregled in spet čakati na izvide, upam, da ne spet na naslednji ponedeljek, ko je konzilij.
Popravite me, če se motim. A ni to malo predolgo, če gre za agresivni limfom, če tako hitro raste. A ni potrebno začeti z zdravljenjem čim prej?!Kaj potem čakajo, če vidijo, da ji že nove rastejo in to samo v 3 tednih!
Pa sem že na začetku brala, da morajo narediti vse te preiskave, zakaj potem niso, ampak vsake 14 dni eno???Sem rekla mamici, zakaj ni sama zdravnice opozorila na te preiskave, saj sem ji povedala, da naj bi to naredili, pa je rekla, saj, ampak jaz sem samo hodila, kamor me je dala. Razumem, da je že s tem, ko je bila gor, bila vsa “adijo”. Jutri grem jaz z njo, pa magari z mojo tamalo. Verjamem, da je človek, ko je tam, čisto “out”, saj je imela ? na listku zapisana, pa se ni spomnila. A mislite, da me bojo ven vrgli, če grem z njo?Da bom mogoče se jim zdela vsiljiva?A dovolijo, da gre na pogovor tudi kdo od sorodnikov?Jaz bom šla, saj nimajo kaj drugega, razen, da me postavijo pred vrata.

Se oproščam za tole nakladanje, ampak sem res čist “adijo”. No, zzdajle se je pa tamala zbudila. Hvla, da ste me brali. Lep pozdrav in držmo se vsi skupaj.

Hej, pomiri se!!!!! Trenutno si popolnoma v strahu, šoku in še kaj! Ampak stvar še vedno ni tako panična, kot verjetno ti misliš. Veš, nikogar ne pošljejo v 1 dnevu na vse preiskave. In ORL je ponavadi zadnja, včasih celo, ko so nekateri že v bolnici in čakajo na prvo dozo (tako je bilo pri meni). To, da so nekaj našli na glasilkah, verjetno še ni tako tragično. Vsaj jaz tako mislim, saj, kot sem enkrat brala, se limfom lahko pojavi celo na mandljih in povsod po ORL področju, zato dajo paciente z limfomom tudi na orl pregled. Morda je pa to na glasilkah limfom in potem je seveda vse skupaj čisto obvaldljivo, saj bo kemoterapija lepo topila pujsa na večih lokacijah na enkrat.

Glede na to, da ima orl pregled jutri, bo šla z izvidi lahko takoj do onkologinje in potem dalje. Neeee, seveda ne bo spet čakala na konzilij, saj se v takšnih primerih gotovo dobijo ekstra in hitro priredijo zdravljenje bolniku.

To, da ji rastejo že nove bezgavke pod brazgotino ni nič čudnega, saj visokomaligni limfomi hitro rastejo. In oni so ji izrezali le eno povečano bezgavko, ostale so pustili in tiste so sedaj očitno malo večje. Glej, to ni nič nenavadnega. Vedno odrežejo le eno limfomsko bezgavko za analize, ostale pustijo notri, ker je najboljša oblika zdravljenja limfomov prav KT in ne operacija. Bezgavke pa imajo v telesu tudi določene funkcije, zato je dobro, da ti ostanejo.

Zdravniki točno vedo, kako urgentno morajo delati preiskave, zato naj vas v tej smeri ne skrbi. Res. Pri meni je poteklo dobre 3 tedne od prve preiskave do prve KT. Vmes pa morje preiskav, enkrat sem, drugič tja, vsak dan nekam drugam…. Ampak tako to je. Potem, ko se enkrat te preiskave umirijo in ko so znani rezultati in ko se končno začneš zdraviti in ko so potem celo že vidni rezultati zdravljenja, je svet takoj lepši. Za bolnika in za svojce! Boš videla!

Seveda, pojdi z njo! Nihče te ne bo grdo gledal. LAhko boš šla z njo v ordinacijo, povsod. Še veseli bodo. Pri meni so šli v štartu z mano enkrat starši, drugič mož…. Potem sem bila pa že sama tako gajstna, da sem zmogla vprašati in izvedeti vse. :))

Držim pesti jutri in javi, kako vam je šlo! Za mnenje glede glasilk pa vprašaj še na forum ORL, kjer odgovarja dr. Fajdiga, priznani orl zdravnik iz ORL klinike. Z njim sem govorila na nekem srečanju, zato vem, da so mu limfomi in povezava z orl zelo poznani. Kar vprašaj ga, kar te skrbi.

Objemček!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Ojla,Kristina hvala za besede. Vedno napišeš tako, da se pomirim. Ja, včeraj sem bila z njo, opravila je ORL, menda ima tudi na korenu jezika, (so se mi kar kolena zatresla, ko je prišla iz ordinacije in povedala), še enkrat mora na neko endoskopijo, ma ne vem, vse je zmedeno. Zdaj so jo poslali še enkrat, ko je klicala, da se naroči, ji je ta zdravnik rekel, le zakaj, saj to smo že naredili, zakaj vas zdaj še enkrat pošiljajo pod narkozo itd.
No, šla bo v ponedeljek, potem pa vidimo, verjetno bo že začela s kemot. že drugi teden.
Bila sem z njo tudi pri dr. Južničevi, ona je pa sploh eno tako umirjeno bitje, da te samo pogled nanjo pomiri. Se je pogovarjala, kot da gre za gripo, nič neobvladljivega, ko sva šli ven, sem se bila v stanju tudi malo pohecati z mami, celo v smeh sem jo spravla. Rekla sem ji, da nič hudega, če ji je potrebno celo pol jezika odrezat, še vedno bo imela predolgega, glavno, da je stvar obvladljiva!!!!Ja, pa otročka sta bila tudi pridna, zato pa zdajle nista, moram končati.
Držite se pa lepa hvala za tolažbo.

No, saj se mi je zdelo, da bo kmalu bolje. Samo, da začnete topiti pujska malignega. Bo svet prec lepši.

Ja, se strinjam, dr. Južničeva je res BISER!

Vse bo goodie! Držim pestke!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close