Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? žALOSTNA

žALOSTNA

pOZDRAVLJENI

Rada bi vas nekaj vprašala, ker sama ne najdem odgovora.
Imela sem resne težave. Menstruacija se mi ni ustavila. Krvavela sem močno. Ker sem stara
47 let sem to povezovala z menopavzo. Šele 24.dan sem poiskala zdravniško pomoč. Bila sem slabotna, vendar sem se še sama peljala z avtom. Ker mojega zdravnika ni bilo in sem morala čakati na nadomestnega, me je leta pogledal in dejal, da imam HG verjetno pod 90. Poslal me je v laboratorij in napisal napotnico za ginekologa. Laborantka je šla do zdravnika in mu rekla, da moram na te izvide čakati uro in pol, naj pridem jutri. Vprašala sem zdravnika, ali grem kar takoj v bolnico in mi bodo tam naredili izvide ali lahko počakam do jutri. Rekel je, da lahko pridem jutri. Imela sem grozno noč. Glavobol, šumenje v ušesih, močno bitje srca. Mislila sem, da ne bom preživela. Naslednje jutro me je hčerka peljala k zdravniku. V laboratoriju sem čakala uro in pol. Ko so bili izvide je ta isti zdravnik pritekel k meni in rekel, naj me takoj kdo odpelje v bolnico, ker bom čez pol ure padla skupaj. Hčerka me je odpeljala, vendar pred vrati ambulante sem res padla. Bila sem zelo slabotna, saj sem ves čas zgubljala kri. Vem, da sem sama zelo dolgo čakala. Toda ko sem le prišla k zdravniku, menim, da ni ravnal pravilno, ko me je poslal domov. Dobila sem transfuzijo 635 ml koncentriranih eritrocitov. Kaj menite, se drugače ne da pozdraviti. Sedaj ko razmišljam nazaj, me ta transfuzija močno skrbi. Sedaj vem, če bi šla prej bi se vsemu izognila. Tako pa sem imela narobe mišljenje, da je to menopavza in mora pač ta kri steči ven.

Lepo pozdravljeni in HVALA ZA RAZUMEVANJE.

Zaradi česa te skrbi transfuzija?
S transfuzijo so ti samo pomagali, ker si bil izkrvavljena, da si malo prišla k sebi.Če želiš da se ti to ne bo ponavljalo moraš odpraviti vzrok tako dolgotrajnih krvavitev.Vendar pojdi k svojemu gimekologu sedaj, ko si kolikor toliko pri močeh in ne šele takrat, ko boš ponovno izgubljala zavest, saj ti v ztakem stanju ne more narediti skoraj nobenih preiskav.

Aleksandra HVALA ZA ODGOVOR.

Sem bila pri zdravniku, ki mi je povedal, da verjetno res jajčniki že malo popuščajo in maternica nima moči, da bi se skrčila, zato krvavi.
Dobila sem kapljice Ergotyl, ki bi jih naj vzela ob preobilni in večdnevni krvavitvi. Do sedaj je bilo vse vredu. Pred štirimi leti sem rodila in ima doma še majhno hčerko. O transfuziji sem veliko brala, med drugim tudi to, da lahko pride do okužbe ali prekomernega nalaganja železa na kakšnem organu. Nevem, ali ti lahko pusti kakšne posledice.
Res mi je žal, ker sem bila malomarna do sebe in razmišljala, da se bo ustavilo samo, po naravni poti. Vendar žal. Moje sodelavke so tudi imele te probleme, pa so morale na čiščenje. Tega sem se bala, zato sem z obiskom pri zdravniku odlašala, zato pa sem morala skusiti še veliko hujše.

Hvala in LP

A ni bilo mogoče tako, da so ti ponudili transfuzijo pa si jo najprej enkrat zavrnila?

New Report

Close