zalost
sem zelo zaskrbljena zaradi dolocenih stvari ter veckrat zalostna in potrta ..sedaj imam 17 let z fantom ziviva pri moji materi ze 4 mesce ..pred tem sta bila moja mama in oce ter jaz z njima pod isto streho ..vedno je bilo tezavno nato sta se locila . imam travme katere sem dozivljala z njim v vseh preteklih letih. v srcu sem cutila zalost , obup , razocaranje , trpljenje ter zeljo po smrti , nikoli nisem to zaupala dobenemu saj me je bilo strah. pred letom in pol sem spoznala starejsega fanta , ki je imel tudi tezavno zivljenje z njim sem se odprla , postala sva par in sva se danes skupaj ampak se vedno nisem vesela . mislim , da me obraca ali celo , da me je kdaj prevaral ter podobno ..nevem zakaj saj je ocitno vidno , da me ze od samega zacetka zelo ljubi ..z njim sem spregovorila o morebitni prevari a je zanikal ter se zjokal , da mi ne bi storil tega , ker me neskoncno ljubi .sej mu verjamem ampak me muci , kaj ce bom izvedla za prevaro takrat , ko bova imela ze otroka ali bila porocena mogoce 5 let ..strlo me bo ! bom lahko prezivela se naprej ali se bom ubila ..se vedno jokam zaradi starih ran , ki sem jih prezivljala z ocetom ne morem pozabit in ne morem preboleti . ze veckrat sem se rezala ter poskusala storiti samomor . rada bi bila srecna in vesela ampak srece in veselja nikakor ne morem najti , strah me je bojim se trpeti spet . bojim se spet , da bodo crne misli prisle tiste misli o samomoru in smrti ..prosim pomagajte mi .
Pozdravljeni,
se opravičujem za pozen odgovor. Bil sem namreč odsoten.
Vaša zgodba se prepleta med mamo, očetom, partnerjem in vami. Imate težke izkušnje v družini, zdaj ste s fantom ob katerem imate velik strah pred tem, da bi vas prevaral, hkrati pa omenjate rane z očetom. Česa ne morete pozabiti oz. preboleti?
Omenjate morebitno prevaro in pravite, da vašemu fantu verjamete, da je zvest, vendar že govorite o tem ali boste lahko to preživeli, če se vam to zgodi čez 5 let.
V primeru, da boste imeli samomorilne misli, se takoj obrnite na zdravniško pomoč!
Predlagam vam, da obiščete psihoterapevta, kjer boste lahko zaupali svoje stiske, misli in celili svoje rane.
Lep pozdrav,