Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost žalost

žalost

Čestitke Kim, da je vsaj eni uspelo. Zame je pa maj zelo žalosten mesec. Neuspel IVF (šestič), zdaj pa naj bi poskusili brez stimulacije. Včeraj mi je zdravnik na UZ rekel, da bo eno jajčece uporabno (čeprav je bilo samo 15-17mm), dala sem kri in je bilo v mejah normale. V petek ali soboto naj bi imela punkcijo. Danes pa šok – spet UZ, jajčeca pa nikjer več, samo nekaj ultra majhnih. Očitno se je že razpočil. Že ves čas sem imela slab občutek – začetek M je bil 9.5., ovulacija ful pozno, čeprav imam ciklus na 30 dni, pa še ful počasi in malo je rastlo. Nič več mi ni jasno. A sploh lahko sama kaj storim za to ??
Čist sem razočarana.

Mi je zelo žal. Bi pa s teboj in ostalimi delila eno izkušnjo. Kolegici je IVF uspel šele v četrtem poskusu. Mi je pa povedala, da je ta čas (se pravi v času četrtega postopka) pila čaj. Temu čaju se reče Krvomočnica (pri nas v lekarnah ga poznajo po takem imenu). Zasledila pa sem to v knjižici dr. Breussa (mogoče je katera že slišala). To je en stari, verjetno že pokojni zdravnik iz Nemčije, ki vse bolezni in težave zdravi le s čaji.
Tudi jaz sem ga nekaj časa pila, nato pa nehala. Ne vem, če to res tako pripomore k zanositvi, vendar škoditi vsekakor ne more.

Danes bom poiskala to knjigo in vam dobesedno prepisala, kaj piše za neplodnost. O.K.?

Lep dan še naprej.

Žal mi je za tvoj neuspeh, Maj. Te čisto razumem, čeprav sama še nisem tako daleč, da bi poskušala z IVF. Vsakomesečna razočaranja pa so vseeno.

Kim! Za tisti čaj nisem slišala, sem pa slišala za zeleni čaj, ki ti pospeši oz. naredi sluz ugodno za semenčeca.
Pa vseeno poskusi najti tisto knjigo. Mogoče bo pa katera poskusila.

Hvala za spodbudne besede, bom poskusila tudi to.
Lep dan tudi tebi in veliko sonca obema.

Jutro!
Miranda, ali ti piješ kakšen čaj ali karkoli drugega?
Jaz jemljem folno kislino in vitamin E.

Tašika

Oj, Tašika!
Zeleni čaj mi je na splošno všeč, ga pa ne pijem redno, nekako 3 x na teden.
Jem pa folno kislino, Tifol, že kar nekaj mesecev (včasih me prime, ker sem jezna na M in preneham za kakšen teden). Opazila sem, da imam lepše lase in nohte. Pa tudi kožo imam lepšo.

Včeraj sem bila v DM-u in iskala vitamin E, pa ga nisem našla. Kako se imenuje?

Vitamin E sem kupila v DM-ju. Imajo pa 2 vrsti: eden je sam vitamin E (iz pšeničnih kalčkov) v rjavi dozi in stane okoli 1.300 SIT; imajo pa tudi kapsule (modra škatlica) v katerih je vit. A, C, E in selen in stane okoli 900 SIT – tega sem kupila jaz.
Tudi folno kislino kupujem v DM in sicer Kalcipan (žvečljive tablete, v katerih je še nekaj drugih vitaminov).
Moram priznati, da ga tudi jaz od M ne jem več. Me bo pa gotovo prijelo okoli O, da ga bom spet.

Lep dan,
Tašika

Aja, še to: kupila pa sem B kompleks, kjer je kar nekaj B vitaminov. Nikjer ne najdem samo vitamina B6, ki naj bi bil eden izmed najučinkovitejših, kar se tiče podaljševanja faze rum. telesca, katero imam kratko.

Miranda, že 2x sem ti poskušala poslati odgovor na mail, pa me VEDNO rukne ven. Ali si morda vseeno (po čudežu) dobila mojo pošto? Ti bom kasneje poskusila spet poslati! Nekaj me očitno ruga v glavo!

Se beremo!

Ne, nič ni.

Ja, vidiš, to sem tudi pozabila povedati, da tudi jaz jemljem B-kompleks. B6 pa menda res ne dobiš posebej.

Tašika

Potem pa smo čisto nafilane z vitamini :)). Ni hudič, da nam ne uspe! Kmalu!

Ravnokar sem prebrala, da ena banana vsebuje skoraj polovico dnevne priporočene količine vitamina B6. Polovica avokada pa tretjino!

Miranda, sedaj bo še CITRUS na Rudniku služil na naš račun! Navali narado na banane………

ZDEJ MI JE PA RATAL MEJL SENDNT !!!!!!! PEJT GLEDAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nič ni.

A še vedno ni nič? Sedaj mi pa kaže, da je šlo, madonca! Pojdi še enkrat “gor”.

Še vedno ni nič. A imaš pravi naslov? Si dala reply?

Ja, sahurno!
Nekaj me zajebava email.si . Stalno mi meče ven. Ampak, ko sem bila prej gor, je bil mail zate v sent items, tako, da po vseh pravilih naj bi zadev letela do tebe.
Bom še poskusila in še 1x dala magari na posreduj, tako, da bo!

Dobila!!!!!

New Report

Close