Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Zalna gel in salicilna kislina

Zalna gel in salicilna kislina

Spoštovani,

dermatologinja mi je predpisala Zalna gel in ko sem bila pri njej me je glede uporabe drugih krem vprašala le, če uporabljam kakšne agresivne kreme, pri čem je bil moj odgovor negativen. V navodilih kreme/gela piše, da se v času uporabe ne sme uporabljati nobenih pripravkov, ki vsebujejo abrazivna sredstva kot npr. salicilna kislina.

Zalna gel se bi naj v moje primeru nanašal zvečer, čez dan pa uporabljam eno navadno kremo z zaščitnim faktorjem. Moja dnevna krema, ki jo že par le uporabljam ima med sestavinami navedeno salicilno kislino kot konzervans. Prav posebej je navedbo kot konzervans in nič ne piše, da bi bila proti aknam, za luščenje ali kaj podobnega. Enostavno je Anti-age krema iz naravnih sestavin.

Zdaj mene zanima, če je kaj narobe, če uporabljam tole kremo čez dan, saj v navodilih piše, da ne smem uporabljati pripravkov s salicilno kislino? To velja tudi v primeru, ko je salicilna kislina navedena kot konzervans?

Hvala in Lp

Pozdrav!
Uporaba omenjenega gela zvečer je na očiščeno, suho kožo. Salicilne kisline naj se nebi uprabljale tik pred tem ali v visokih koncentracijah.
Tako, da je uporaba na način, ki sem ga omenil brez problemov.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Do zdaj sem uporabljal izdelek z 2% vsebnostjo salilicne kisline. Danes pa mi je dermatolog predpisal kremo Zalna. Ali lahko še vedno uporabljam izdelek z salicilno kislino ali ne?

Hvala za odgovor

Pozdrav!

kombinacija obeh mazil oz. sredstev ni priporočljiva.

Tudi ni jasno v kakšni obliki je bila salicilna kislina.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close