Najdi forum

zaljubljenost v tretjem živ.obdobju

Kaj menite, se lahko tudi po šestdeset letu starosti noro zaljubiš? Je to mogoče, ali ne.

Ja, menda ja de…Kaj pa na tem svetu ni mogoce se doziveti ?? LP

Bog ne daj, da bi bežala pred tem!
Mimogrede – to s tvojim nickom mi pa ni prav nič všeč… Ali to pomeni, da bomo vse, ki se bomo kdaj zaljubile v zrelih letih, terbe?
Kar ti povej ostalim, kaj to pomeni, hi, hi 🙂

Evo, sem šla pogledat v SSKJ, kaj je terba, ampak če se zaljubiš, ne glede na leta, to prav gotovo nisi.

LP
Lena

Ce se je to zgodilo tebi, ti iskreno privoscim….In drzim pesti! Hi, hi,.. Ves, kaj pravi star pregovor: da se stara pec hitro vname….Ze vedo, zakaj so skovali tak pregovor! LP

Zakaj pa ne? A se da proti ljubezni cepiti tako kot proti gripi? A je omejena na kako časovno obdobje? Se ti nemara zdi, da se ne spodobi ? 🙂 Po mojem je ljubezen, zaljubljenost in vse kar paše zraven celo znak dobre telesne in psihične kondicije.

Hvala za vse vaše besede. No terba res nisem, vendar pa mi je ta beseda drag spomin na moje otroštvo. Moja stara mama (na Koroškem) je vedno rekla svojim otrokom moji tirci in terbe. Pa s tem ni mislila nič grdega. V Prlekiji rečejo sinovom hlopci, pri nas pač terci. Te besede na teh področjih, vsaj v določenih trenutkih, ne pomenijo nič grdega.

LP Terba

Draga Terba, kljub temu, da jaz še nisem tako blizu teh let, lahko trdim, da se lahko takrat (oziroma kadarkoli) zaljubiš. Poznam nekoga, ki se je zaljubil pri 72-ih. 🙂

P.S.: Jaz žal nimam SSKJ-ja, v Pravopisu in Slovarju tujk pa te terbe ne zasledim. Slišim pa tudi prvič zanjo. Me torej lahko prosim odrešite nevednosti? 🙂

Draga Janja, po SSKJ pomeni terba neumno, nespametno žensko. To besedo je uporabljal tudi Prežih v svojih črticah. Kot sem že rekla, pa pri nas doma, ta beseda ni pomenila hude žalitve.

LP

Hehe Terba, zdaj razumem, zakaj si se tako poimenovala. Nisi neumna, lepo je, da si se zaljubila. Upam, da srečno.

Star panj se močno vname in hitro dogori…
To je pa po gorenjsko.

Mitka, kaj si pa mislila povedati s tem pregovorom? Jaz pa mislim (kljub temu, da še nisem v teh letih), da se z leti, ko (menda) pridobivaš na zrelosti, odločaš bolj počasi, mogoče racionalneje in znajo biti tista čustva ne tako močna, pač pa daljšega obdobja (v primerjavi z mladostnimi zaljubljenostmi). Lahko pa se motim. No ja, temu nasprotuje nekaj časa nazaj prebrano, ko je nekdo razlagal, da pri starejših ljudeh nihče več kaj dosti ne komplicira, češ, jaz pa ne bi ali pa ne vem, če bi itd., ampak se vse skupaj zelo na hitro zmenijo. Sploh na kakšni zabavi.

DEFINITIVNO DA!!!!!

New Report

Close