Zaljubljenost
ŽIVJO
Mene pa nekaj zanima. Kaj mislite o tem, ali je možno, da se zaljubiš v moškega “čez čas”. Stara sem 36 let in še nikoli se nisem noro zaljubila.Imela sem kar nekaj vez, na začetku je bilo vedno vse ok, potem čez leto ali dve, pa mi je bilo vse brez zveze, dolgočasno.
Sedaj se dobivam z enim moškim, ki mi je spet super za pogovor, zabavo, vizuelno, prijazen, …toda že zdaj si mislim, koliko časa bo to spet trajalo…
Problem je bil vedno v meni, kajti pustila sem jih, ker jih enostavno nisem več prenašala.
Barbka,
vse se začne in konča v naših glavah, vse to pa pogojuje tudi naše okolje in družba.
Si tisto, kar misliš, da si. In če, se odločiš, da lahko ljubiš, potem to zagotovo tudi lahko počneš, če pa že v naprej poveš, da jih težko prenašaš,ja potem se pa podzavestno trudiš, da je to res in na koncu se tolažiš, no saj sem vedela da bo tako.
Vse misli, prestavi v pozitivne misli,saj se boš velikokrat zmotila, ampak kljub temu se nauči poiskati te občutke, kajti so veliko boljši kot tisti, ki samo opravičijo naša dejanja.
Kapljica vode, pa še ena, pa še ena, pa se spremeni tako barva kot okus čaja, samo vstrajati je treba.
primož
Kar sama pišeš ni nič nenavadnega. In tudi kar je zapisal Primož drži.
Ampak sam menim, da obstaja še neka druga komponenta. Eni ji pravijo kemija. Še sami znanstveniki niso dognali kaj se dogaja v nas v zvezi z odnosom do drugih ljudi, v zvezi s privlačnostmi,… Zagotovo pa obstaja nekaj globoko skritega, skoraj nezavednega kar masikdaj odloči o tem ali je nekdo pravi ali ni. Neke teorije npr. govorijo o vonju (feromoni in te zadevice…).
Skratka hočem reči, da dvomim, da če do nekoga ne čutiš neke tiste skrite sile privlačnosti, ki buta v tebi pa je v bistvu tebi sama nepoznana, nagonska – nekdo te privlači pa sploh ne veš zakaj – če je ni, potem ne bo nič.
Do združevanja z ljudmi okoli nas, nas pripeljeta dva kanala: “razumski” in pa “kemijski”. Ko smo še zelo mladi marsikdaj doživimo kakšno izkušnjo z nekom do katerega nas pripelje “kemijski” kanal (lahko je to samo otroška enostranska zaljubljenost) in ker se mnogokrat ta izkušnja ne konča zelo uspešno in medtem malce dozorimo, začnemo ljudi izbirati po “razumskem” kanalu. Ampak nato kmalu sledijo ugotovitve kako nekaj manjka.
Rešitev je v kombinaciji. Če se ozremo okoli sebe, velikokrat lahko ugotovimo koliko je ljudi fajn (“razumsko” privlačnih) in koliko ljudi je luštnih (“kemijsko” privlačnih) – ampak noben pa ni pravi, ker manjka tistih z za nas ustrezno kombinacijo obojega…
In seveda za uspešno zvezo, se mora onemu na drugi strani dogajati enako…
jaz sem se vedno zaljubila sele čez čas. ko sma bila skupaj približno pol leta, mogoče več.ne verjamem v tisto takojšnjo ljubezen. Zame so pomembnejše tiste druge stvari, ki si jih naštela in praviš da jih imata. če sta si usojena, se boš zaljubila, ko boš to najmanj pričakovala.ne obremenjuj se s tem!!!kako pa je iz njegove strani???????
No, ravno to sem hotela slišati, tudi zame so pomembnejše druge stvari, zato ne padam na lepoto, vizuelni videz..in sem vedno mislila, da zaradi tega, ker na začetku ni vse oh in sploh, potem veza tudi razpade. Z njegove strani je vse ok in mi vsak trenutek da vedet, da sem mu vse na svetu. Ampak to so vsi govorili….
Se ne obremenjujem s tem, zanimalo me je mnjenje drugih. Moje mišljenje je, kar ti je usojeno se bo zgodilo, zato uživam vsak trenutek.
Lep dan vsem