Zaljubljena v poročenega- BOŠTJAN
Danes sem pa o njem sanjala 😀 da sem spala pri njem, potem mi je kupil pa anatomski vzglavnik, ker sicer na takem spim, da bi potem večkrat pri njem prespala 😀
Hehe mi boste spet strokovno pomoč priporočali 😀
Mogoče bi je bil pa marsikdo bolj potreben kot jaz. Sem se pač zaljubila v napačnega, nesrečno in sem posledično žalostna. Zato je verjetno še ne potrebujem. Sploh pa se imam za dobro osebo, mogoče bi zato takšni kot jaz potrebovali strokovno pomoč, da bi se potem bolje v tem pokvarjenem svetu znašli. Lažje manjšino prilagodit večini.
Skratka, je prebral tole zgoraj in mi napisal, da ni to, da bi se me naveličal, ampak, da meni leta tečejo, on pa nima energije česarkoli v svojem življenju spreminjati in da mi želi, da si najdem mlajšega, samskega, ter, da se mi opravičuje za vse.
Saj je lepo napisal, ampak meni trenutno to še sladka limona ni.
Bom se pač še naprej basala s čokolado, še zredim se ne, vsaj za nekaj dobro, če se človek sekira. In bom gledala romantične filme, poslušala žalostne pesmice in nekoč umrla, sama pozabljena od sveta, me bojo našli šele čez par tednov, ko se bojo sosedje začeli zaradi smradu pritoževat. Ali pa bom nehala Bridget Jones gledat, ker mi škodi. Fajn moški in lepe stvari tako samo v filmih obstajajo. Raje živim neko stabilno življenje, brez metuljčkov, objemov, poljubov in vsega kar paše zraven in posledično tudi brez razočaranj, sekiranja in solz. Ker tako ali tako ne obstaja moški, ki ne bi prevaral v kolikor bi se mu ponudila super priložnost in bi imel zagotovilo, da ne bo nihče izvedel. Če pa kakšen obstaja, je pa že tako zaseden. In tako ali tako se vsaka zveza slej ko prej konča oziroma se odnos prične krhat, ker so ljudje takšni egoisti, da jim je bolj mar zase, kot za partnerja oziroma za zvezo. Večina in to velika večina jih živi v bednih partnerskih odnosih in ne znajo drug z drugim in ne delujejo v zvezi kot tim, ampak kot dva individuuma. In pri večini ni partner tisti, s katerim se težave v odnosu rešujejo, ampak ženske raje prijateljicam intimne stvari svoje zveze razlagajo in jim jokajo (no zadnje čase so tudi forumi popularni), moški raje težave potlačijo, delujejo mimo njih, jih nimajo interesa reševati, zato pa tudi s toliko manj slabe vesti pograbijo priložnost, ko gre za varanje, češ partnerka je tako takšna in takšna, če se bo pa drugje razvedril, bo pa tudi doma boljše volje in tudi partnerka bolj zadovoljna. Tako nekako gre. Zato sploh kakršno koli rinjenje v zvezo in ukvarjanje s temi ljubezenskimi stvarmi nima smisla, ker je 99,999999999% možnosti, da bo eno navadno sranje vse skupaj oziroma se bo vanj sprevrglo.
No jaz sem zdaj to spoznala, drugi pa še bodo, ali pa bodo še naprej rinili z glavo skozi zid (torej v zveze) in upali, da mogoče bo pa zdaj drugače, mogoče bo pa to to… no ne bo. Amantes amentes, ampak naj imajo norci veselje.
Treba se je pa še vedno zavedati, da družbo sestavljajo posamezniki. Drugih ne moreš spreminjat, lahko spremeniš le sebe. Pa to ne pomeni, da moraš delat to, kar dela družba, ampak pomeni, da ti ni treba sprejeti vsega, kar je sprejela družba. Spet pa ni potrebno vsega zavrniti. V noben ekstrem ni preveč koristno it. Treba je poiskati svoj prostor, si ga izboriti in ga potem tudi ohranjati. Ko se človek zaveda svoje prostora, lahko premika “gore”.
V tem primeru je bilo tako, da je ta poročen mož našel svoj prostor, se zanj boril in to kar je iskal, tudi dobil. Če bi na drugi strani bil nekdo, ki se prav tako bori za svoj prostor, ne bi podlegel le svetu drugega, ampak bi se boril tudi za svoja prepričanja. Le tako lahko tudi pritegneš drugega v svojo svet. Le oceniti je treba, kdo v ta naš svet resnično pripada in ne iskati le tega, komu se bomo podredili le mi sami.[/quote]
Ne vem, zakaj nisi citiral raje tegale;
…ko bo družba zares na robu propada in ko bo večina doumela zgornjo ugotovitev sama od sebe, se bo družba preobrazila in prekvasila – od znotraj navzven…[/u], takrat bo čas za novo Zemljo. Človek se lahko spremeni šele, ko visi nad breznom, vanj pada ali že prileti na dno. Vanj pada družba kot celota. Pristanek bo boleč…[/i][/i]
Aha. Družbo lahko spremeniš, anga pa anga, bi rekel Ribničan, samo malo dlje traja… Kar Severno Korejo poglej, kako imajo poenotena stališča in kako so se lepo prilagodili, eden po eden in sedaj so kar vsi taki. Kot sem dejal in kot je bilo mišljeno; Od znotraj navzven..., se lahko spremeni le posameznik, in če se spremeni več njih in nazadnje večina, je to – to, pika. In ker družbo sestavljajo posamezniki, se bo lahko zgodila ta preobrazba, ko bo šlo družbi zares na knap in na tesno in za kar je videti po prometu na monski nezvestobi, da se približuje… Beri med vrsticami in izjave, ki so mišljene širše, kot je videti v prvem preletu, ne ožaj ali jemlji iz konteksta, enkrat smo to vajo že vzeli. Jah, odvisno za kakšne ekstremiste gre, ampak sredinski mlačneži družbe ziher ne bodo nkol prekvasili, ker jih noben niti opazi ne. Poročen mož iz te zgodbe je bil en čisto navaden čez plot skakač, za kaj se je boril, se vidi in to je seveda tudi dobil, kot praviš, ampak vidim, da je avtorico že srečala pamet ali obratno, dopuščam tudi možnost, da je ona srečala pamet (na monu), kar je tudi dobro in kar je dobro, ni slabo. Toliko mimgrede za rezime.
Hja… z vso spoštljivostjo do globoke bolečine, katere žrtev sta vajini plemeniti duši… ampak vendar je to malce ohola prošnja, ali ne pač? Ko je bilo že ob vsej strokovnosti ugotovljeno, kako ni nihče od vaju napravil ničesar narobe in da potrebujeta psihoterapevtsko pomoč, ker sta se zaradi šibkosti nežnih značajev in svetlih vrednot zagledala drug v drugega in padla pod lastno psihologijo afroditinih in kupidovih puščic ali kaj jaz vem še katerih višjih idealov… se mi vendar ponižno zdi, da je bilo v tej temi zapisanih nekja dobrih tez, misli in stališč, za katere morajo sicer pacienti plačati in si vzeti veliko časa, da jih ponovno kje slišijo… čemu bi zdaj brisali temo (sicer pa kolikor mi je znano, itak ostane na strežniku) ki je za marsikoga izjemno dobra pedagoška vaja, kako neumno je delati take nihilistične zaključke, če se zaljubiš v poročenega moškega…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Odločil sem se, da deloma upoštevam željo avtorice.
Teme ne bom izbrisal. Kar nekaj postov v tej temi je zelo konstruktivnih.
Temo sem zaklenil, tako da nadaljnji komentarji ne bodo več mogoči.
Tema se ne zaklepa zaradi neprimernih komentarjev, ampak izključno zaradi spoštovanja do želje avtorice te teme, ki mi je svoje razloge pojasnila preko ZS.
Odprl bom novo temo z naslovom Odvisnost v odnosih, kjer se bo lahko debata nadaljevala na drugem bolj splošnem nivoju.
Hvala za razumevanje!