Najdi forum

Zaljubljena v avanturista

V sluzbenem okolju se je zame zanimal nek fant, znano je bilo, da je ‘babjek’, da vsako, ki si jo zazeli jo dobi. Govorilo se je tudi, da je celo porocen. Izogibala sem se ga, ker s takim nimam kaj poceti. Nato mi je zacel pisati sporocila. Sprva se mi je zdelo zelo butasto, saj sem vedela kaksen je in kaksen je njegov cilj. Narediti se eno crtico. Fant je pisal in pisal in s sladkimi besedami, ki so mi dale obcutek da sem nekaj posebnega mi je zlezel pod kozo. Pisal je vsak dan skoraj pol leta. Dokler nisem po pol leta pristala. Zacela sva se dobivat, tudi v sluzbi prijateljsko druzit, vse to je trajalo skoraj pol lete. Veze ni zelel in vedno ko sem iz razocaranja hotela prekiniti z njim sem ugotovila, da tega ne zmorem. Ne morem se mu upreti, ne morem reci ne, tako noro sem se zatreskala v njega. Iz drugih virov sem izvedela, da ima poleg mene se kar nekaj kandidatk. To me je potrlo ceprav sem od zacetka vedela kaksen je. Kako se mi je uspelo zaplesti v to cudno sitacijo. Ko sem omenila, da mi ni vseeno, ce ima poleg mene se druge je izginil. Kot bi odrezal. Tudi v sluzbi ga vec ne opazim. Dobro vem, da ko kaksna druga izmed njegovih ljubic zataji se bo vrnil k meni. Ne vem pa ce ga bom sposobna zavrniti, ker moje srce dela proti vsej logiki, morali in etiki. Kako si naj pomagam in se zavzamem zase ce vsaka moja celica si ga noro zeli. Stara sva oba 26 let.

Če sem prav razumela, se bojiš težav z “euphoric recall” – ko se spomniš “dobrih stvari” slabe pa imaš drugje popredalčkane npr. Se spomniš kako super je bilo na morju, zoprne 5urne vožnje v razgretem avtu pa ne.
Tu bi bilo fajn si napisati na papir (ker je veliko lažje biti objektiven, ko pišeš) ta dobre dogodke podrobno in do konca.
Npr. Kaj pogrešam? Sva šla na tako romantično večerjo… Kako je izgledalo? Presenetil me je na vratih in rekel, da greva zdaj, rezervacija čez 30min… Pa sem se morala hitro preobleči iz pižame pa frizura, pa sem se še ličila v avtu… AHA… Pa sva tja prišla 5min prej in nikakor našla parkirnega mesta – zelo je bilo stresno, sem poslušala kako sem zabušavala pa komplicirala, ampak ko sva ga našla je bilo spet vse vredu …
Da ne bom predolga – spomni se vsega. po tem kot si ga opisala ima kar precej neregulirana čustva in sem ziher, da ko je bilo fajn je bilo res zelo fajn… Samo potem, ko je bilo bed, je bilo zelo bed.
Ta epizodičnost je zelo potuhnjena… Pač eni imajo težave z:
Object constancy is the ability to believe that a relationship is stable and intact, despite the presence of setbacks, conflict, or disagreements
Ker po vedenju deluje tako nepovezano, je vedno neki občutek, da ti lahko pomagaš – ne moreš. Ne moreš vplivati ali se mu bo ptič “olajšal” na parkirani avto in bi norel kako imaš nepospravljeno, tudi če ga 5min prej ni motilo in je šel po telefon, ki ga je pozabil v avtu. Avtomatično začneš begati, kaj se je zgodilo – nič se ni zgodilo, ratal je tečen, ni “čutil” zakaj in začel iskati prepir in krivca.
Lahko ti pomaga tudi narediti seznam +/- dogodkov, ampak samo če ne boš iskala “kako bi lahko bilo” npr. Sva šla za vikend na morje in je bilo noro – naslednji dan je bil v službi nesramen do mene.

Na noben način si ne očitaj, da nisi “padla” na sladke besede 6mesecev – to je res dolgo, bravo. Samo vedi, da je njegova “ljubezen” samo ciklična (vsaj po opisanem sem dobila takšen vtis) – za vsak + bo -. Saj veš kako imaš “rada” ene sandalčke pa jih ne boš nosila pozimi v snegu… Pač tako je z njim. Dokler ni poletje ali pa gre “sestra” na morje v trope in si želi sposoditi tvoje sandalčke – ti sandalčki “ne obstajajo”. In ko obstajajo bodo kmalu nehali obstajati itd v krogu.

Poskusi ga popredalčkati kot neponovljiv dogodek… Tako kot npr. “Tist” božič ko si bila 6 ali pa “maturantski izlet” … Stvari, ki so “dobre” samo za enkratno uporabo, potem pa samo skalijo spomin. Ali pa stvari, ki so fajn dokler so občasne npr. Vsako poletje greš na morje in je super tisti teden, dva; pozimi je burja pa ni snega.

Spomni se ceno teh “lepih” časov – malo hitreje bo bolje in če ne pozabiš boš težje ponovila, samo čas pa bo vseeno potreben. Mogoče tudi poguglaj ali poyoutubaj “love-bombing”, če se ti kaj zazdi preveč podobno.

V vsakem primeru veliko sreče, in seveda, če so moje predpostavke napačne se opravičujem in zgovarjam, da sem neznanka na internetu, ki ne more vedeti 🙂

Od takega razmerja lahko clovek postane odvisen in mislim da se je to zgodilo vam..
Obcutki ki jih cutite niso zaljubljenost ali karkoli podobnega ampak odvisnost. Ne rabite njegove pozornosti ampak jo hocete. In ker se mi zdi da se to “razmerje” nebo koncalo s srecnim koncem vam predlagam da ga blokirate na vseh socialnih omrezjih in njegovo telefonsko stevilko. Ce ga srecate v zivo bo zelo tezko da boste sla naprej ampak vse kar vam lahko recem je da ostanete mocna. Vedite da se ljudje ne spreminajo za druge ampak se spremenijo zase. Mogoce se bo ta moski nekoc spremenil in ustalil s kaksno zensko ko se bo on odlocil za to.. Lahko pa se to nebo zgodilo nikoli.. Ne gleda na to kaj vse boste storila zanj in kako dobra boste do njega se on nebo umiril in spremenil za vas ce sam tega noče. Tudi sama sem ze bila v taki situaciji in dokler nisem rekla da se nočem vec dobivat z njim me je vrtel okoli prsta.. Seveda so taki moski vstrajni in ce nečesa ne morejo imeti to se bolj hočejo.. On mi je pisal se po parih letih ko sva “prekinila” ampak sem ga vedno zavrnila. Veliko srece vam želim in upam da se vse izteče dobro za VAS.

New Report

Close