Najdi forum

zaljubila v dugega

Imam velik problem. Stara sem 27 let in v tej zadnji resni vezi tri leta. Fant je kot podoba iz sanj, idealen moški v vseh pogledih. Takšnega sem si želela za celo življenje. Mogoče je preresen…

Sedaj pa …. sram me je to povedat, zaljubila sem se. V drugega, ki sploh ni tako idealen. JE pa čudovit sogovornik in zanimiv, humorističen, poln idej in življenske energije. Ob njem zaživim in on tudi ob meni.

Kako se naj soočim s čustvi. Zmedena sem tako, da sem postala negativna do fanta in vse me je začelo motit. On pa potrpežljivo čaka in mi odpušča moje izpade. Sram in slabo vest imam pred njim, ker so moje mislil pri dugem fantu. Kako težko mu pogledam v oči….

pomagajte s svojimi izkušnjami

Ko sem bila toliko stara, sem hodila za srcem in razdirala vse za sabo. Ampak to ni priporočilo. To je moj karakter. Kakšen pa je tvoj?

“Ideali” so itak iluzije v glavah ljudi in če bi bil zate fant tak ideal ne bi niti pomislila na drugega.
Kaj je pravzaprav problem? Imaš nekoga, ki ga poznaš, ki je fajni na katerega se lahko zaneseš, skratka udobje poznanega in na drugi strani nekoga, ki ga ne, ne veš kako bo..skratka strah pred neznanem. Pa saj je vedno tako, nikoli ne veš kako se bo izteklo in zato je fino, če poslušaš sebe. Je to le zaljubljenost, zaslepljenost ? Globje? Pojdi na en hrih, sama in bodi iskrena sama s sabo in odgovor bo prišel, boš videla…;)
In nikar predolgo ne sedi na dveh stolih!

Jap.Se mi je tut to zgodilo pri tvojih letih, le da sem imela za sabo skoraj 8 letno vezo.In fanta, ki je bil v učeh družine idealen. Z me seveda ne…Potem pa so se vse njegove napake duplirale, in odšla sva vsak svojo pot.Jaz sem še danes z tistim fantom v katerega sem se zaljubila, in tut on ni idealen, in tudi ob njem bi sedaj zlahka našla drugega prijetnega sogovornika, sorodno dušo, itd…
Kaj hočem povedat?
Vsi so glih…
žal!Dobro premisli, če se splača…

Srečno!

Živjo!
To se ravno dogaja mojemu (bivšemu) partnerju, s tem da se je tudi seksualno in čustveno zapletel z drugo- sodelavko že (kot pravi) 7 mesecev.

Zame pravi, da ni boljšega človeka na svetu itd…ampak ne ve kaj bi rad, tako kot ti verjetno ne veš.

Moje mnenje je, da ne moj partner, ne ti nista sposobna (še) ljubiti nekoga globoko in takega kot je in ga ne prizadeti.

Moj partner, s katerim sva še pred dvema tednoma planirala družino itd zdaj ne ve kaj bi rad in me je prizadel, sedi na dveh stolih in o tem se pogovarjava.

Ugotovim, da je problem v njemu in ne v meni in da njegova dejanja niso zrela in da me verjetno ni vreden. A napake delamo vsi, krivda je vedno deljena, ali naj rečem odgovornost za življenje, a za to dejanje je ogdovoren sam.

Resnica boli a manj kot laži in “prevarani” gre laže naprej, če nekdo, ki čuti drugače v najkrajšem možnem času sam sebi razkrije svoja prava čustva in ljubezen. Do koga veš ti.

Zato ne sedi na dveh stolih in sprejmi odgovornost za svoja dejanja in čustva. Verjamem da je težko, ker imaš na eni strani nekoga ki bi ti dal vse, na drugi pa adreanlin (zaljubljenost) ki pa bo minila. S kom bi ustvarjala življenje po tej miniljivi zaljubljenosti? To se moraš odločiti v čimkrajšem času.

rožica

kako različni nasveti…:) hvala vsem

Rožica dejansko resnično ne vem kaj hočem glede na to, da sem se ob človeku, ki mi veliko pomeni in je dejansko dober človek, zaljubim v nekoga, ki je popolnoma drugačen.

Ugotovila sem, da se bojim fantov, ki so samozavestni in lepi. Bojim se , da me ne bodo imeli in pustili. Zato se raje odločim za bolj nežne in manj “zahtevne”. Raje imam ziher variante, ki mene bodo priazdele in me bodo razvajale….

Ne poznam se več. Odloičila sem se, da prekinem stike s tem novim in mi ni uspelo. Ko sva se videla, meni se je mešalo. Zanj niti ne vem. Po pol ure mi da toliko energije, da imam cel teden dovolj…

ne vem več…

Ziher varianta je le nek kompromis, ki te dolgoročno ne bo osrečil. Razumsko se odločati, čeprav čutiti drugače je le životarjenje. Zakaj ne bi živela in v tem neznansko uživala, pa kolikor časa pač traja. V ljubezni sledi čustvom, saj boš tako bolj mirna in zadovoljna. Jaz vedno naredim tako kot čutim, ni mi mar za nasvete in pametovanja drugih-konec koncev je to moje življenje in sama nosim posledice (hvala bogu svojih in ne tujih) odločitev. Pa sem zelo srečna-poročena in mamica. mogoče boš pa v vrtincu novih čustev spoznala, da ti dolgoletni fant pomeni veliko več kot misliš. Jaz te povsem razumem, da se ne moreš odločiti čez noč, saj si v precepu katera odločitev bo zate ugodnejša. Past sedenja na dveh stolih je poleg obremenjujočega skrivanja vsega mogočega tudi v vedno težji odločitvi koga izbrati, saj pri dolgoletnem verjetno hrepeniš po drugem-novem, pri tem tebi bolj zanimivem človeku, pa te verjetno prežema občutek krivde…..
Jaz bi na tvojem mestu zakorakala novim dogodivščinam naproti, saj bi vedela zakaj to počnem………..
Želim ti zate pravo odločitev, ki pa se bo izkazala šele čez čas, pa kakršnakoli že bo.

oČITNO SI NA DOBRI POTI.

ODKRIVAŠ SEBE IN SE SPOZNAVAŠ!

TO JE NAJVEČ KAR LAHKO NAREDIŠ.

NEKAJ ZASE.

ODLOČITEV BO ZAGOTOVO PRAVA, ČE NE BO, SE BOŠ SPET NAUČILA NEKAJ O SEBI.

LE NASVETA OZ. PREGOVORA SE SAMA SKUŠAM DRŽATI:

NE STORI DRUGEMU TISTEGA, KAR NOČEŠ, DA TEBI STORI DRUGI
(UPAM, DA SEM PRAV ZAPISALA)

MENE JE ZELO BOLELO, KO SEM NAŠLA DOKAZE SKOKA ČEZ PLOT IN ČUSTVENE ZVEZE Z DRUGO. nE VEM.

nAREDI INVENTURO PRI SEBI IN BO ŽE.

ROZICA

Jaz sem tvegala z zelo neziher varianto, zelo rada ga imam še vedno, ampak – se je izkazalo, da je zelo neziher… in je šlo v franže…

Draga , kako pa ob njem zaživiš, lahko nadobno obrazložiš?

Ob njem zaživim,

tako, da se mi zdi, da vse zmorem in da je vse mogoče. Da ob njem zaupam sama sebi in svojim sposobnostim. Daje mi moč in pogum, nekako ob njem zaživim, ker me vzpodbuja, da sledim svojim sanjam, tako kot on.

Ob vseh teh pozitivnih zadevah pa iam še kup stvari, ki me zelo motijo in dvomim, da bi lahko z njim zdržala. V osnovi je bolj materialist in bega od ene ženske k drugi. Tudi on ima probleme…

tako, ker si jagoda vprašala

Nova zaljubljenost vas je povsem zmedla in bolj ko se borite proti njej manj ste uspešni. Ob novem moškem se pčutite kot nova ženska, polna energije, zanosa in moči, privlačna. A ko se zavedate svoje partnerja, fanta čutite krivdo. V tej zmedi niti ne veste kaj narediti s tem novim moškim, z vsemi novimi čutenji, ki so vas presenetila in prinesla vzhičenost. Postavlja se vprašanje koliko časa bo ta vznesenost trajala? Kaj se skriva v vas? Koliko ste jezni na svojega partnerja in sami nase? Koliko občutkov ponižanj in sramu nosite v sebi? Kaj je v vajinem odnosu z fanotm tako bolečega, da ste si morali poiskati novo zaljubljenost? O katerih čutenjih se z fanotm ne morete pogovarjati in so sedaj privrela na dan? Vaš fant čuti kaj se dogaja, čuti se ponižanega in vas tiho čaka, da vi izstopite iz tega začaranega kroga. Bodita iskrena drug do drugega čeprav je to v tem trenutku zelo težko. Poglejta svojo bolečino, razgrnita vajin odnos drug pred drugim in se v tem pogovoru ne obtožujta saj oba živita v krču strahu in ne vesta kaj vse se bo še zgodilo in kam vaju bo peljala pot.

Srečno!

Romana Žitko, spec. ZDT

Zakonski in družinski Intštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto

Jaz sem “bila” v resni zvezi 8 let. Pa je tudi bilo vse super in krasno,a veza je vse bolj bila podobna zvezi brat-sestra, iz moje strani, kajti nobene strasti že kar nekaj časa. Sedaj pa sm spoznala drugega fanta, z njim pa kar puhti vse iz mene…tako kot si rekla, zaživim z njim…tudi mene potrpežljivo čaka, ampak jaz se k njemu ne morem več vrniti…in tudi jaz mu težko pogledam v oči in se mi smili, in zelo zelo daleč od tega da bi mi bilo vseeno zanj, ampak tako ne moremo živeti. Ne vem kaj me čaka z novim pa vendar sedaj mi je tako lepo da se mu za nič na svetu ne bom odpovedala. Pa ti?

Telefonček,

jaz sem še sedaj s svojim fantom… nisem naredila koraka v novo smer, ker sem se nekako začela zavedati, da me po nekaj letih s tem novim, čaka ista zgodba. Med nama je pač nastopilo dolgočasje in mrzel odnos, za kar pa sva sama kriva. Odločila sem se, da se bom potrudila, ker se zavedam, da imam ob sebi čudovito osebo s katero imava pač nek probleme.

O tem novem pa ne poskušam razmišljati, čeprav se večkrat pojavlja v mojih mislih… velikokrat….
vse lepo in čestitke, da si upala narediti ta koraK in slediti srcu,

Vida

New Report

Close