ZALEPLJENE OČI
Hoj
moja 3 tedne stara punčka ima že 14 dni zapacane oči. Babca je rekla da smo jo mal prehladil in naj čistimo z vato in kamilicami. Dobro naj bi bilo v nekaj dneh. Se mi zdi da je vsak dan slabše. Ko se zbudi revca ne more odpret oči dokler jih ne očistim, saj ima veke popolnoma zlepljene. Ali imate kakšne izkušnje s tem? Kaj naj še naredim saj se mi prav smili.
Hvala in lep pozrav!
tudi moj fantek je imel iste težave. Ko sva bila pri zdravniku nama je reku, da ni nujno uporabljati kamilice za spiranje, lahko je tudi navadna topla voda…seveda pa nam je najbolje pomagalo Bivacin mazilo za oči. Rada bi ti napisala še to, da nama je zdravnik priporočal, da vsake toliko časa pomasiraš predel med očesom in nosom, ker je možno, da je prišlo do vnetja očes, ker je zamašen kanal za solze.
lep pozdrav!
Ariana
mi smo problem imeli že v porodnišnici, ob odhodu je bilo stanje boljše, po 10-dneh doma smo zopet pristali na pediatriji, res pa je, da ko se je Maruška po treh urah spanja zbudila, smo očke kar nekaj časa odmakali, da jih je lahko odprla…stanje je bilo res hudo.
No, na pediatriji so nas potem pozdravili in nas tudi naučili pravilnega masiranja kotičkov očes…po tistem nismo imeli nobenih problemo več (trkam po lesu)…Ste se že pokazali pediatru? Mogoče bi bilo dobro, da boš pomirjena…
Verjetno ima zamašen solzevod – veliko dojenčkov jih ima. Naš je imel težave s tem do kakšnega osmega meseca. Nonstop se mu je oko gnojilo, zjutraj je bilo zlepljeno, preizkušali smo kapljice za kapljicami. Vztrajno smo mu masirali predel med očesom in nosom in končno se je obrestovalo. Zgleda, da se mu je kanal odprl in že kakšne tri mesece je OK.
Lp,
Katarina
Kaj pa če bi ji izpirala z mlekom, če dojiš. Baje se kamilic ne priporoča, ker lahko vneseš v oko dodatne nečistoče. To mi je rekla farmacevtka, pa sem bila presenečena, ker včasih so veljale kamilice za domače zdravilo za oči. Tamala je imela le blažje vnetje (mož ji je pihal v obraz in je tako lepo mižikala!!!!), pa sem ji ga pozdravila z lastnim mlekom. Tudi sebi sem pozdravila vnetje oči z mlekom. Poizkusi!
Tudi moja pikica je imela tri tedne zamašene in muckaste očke. Izpirala sem jih z fiziološko raztopino in kamilicami, pa ni nič pomagalo. Nato pa mi je patronažna predlagala, da naj poskusim s svojim mlekom. Iztisnila sem si mleko in kanila mali v vsako oko eno kapljico. Očki so se ji pozdravili v nekaj dneh.
Pa veliko sreče!!
-kamilice za oci ne priporocam, ker susijo (pa tudi vnos necistoc, kot je ze omenila ena mamica je zelo verjeten)
-bistveno je t.i. masiranje predela nad solznim mesickom (v bistvu je to bolj pritiskanje solznega mesicka proti nosku), in obenem opazovanje kaj pritece skozi solzne kanalcke (luknjice na robu vek, kjer odtekajo solze)
-za spiranje lepljivega izcedka zjutraj uporabi za oci sterilizirano fiziolosko raztopino
-le ce je oko rdece bi svetovala Sulfasol kapljice 3xdnevno 1 teden
Bistvena je masaza in ciscenje nosu (ob vsakem prehladu Operil in fizioloska r.), ker se sicer zaradi otecene sluznice zamasi ze tako ali tako ozko izvodilo solznega kanalcka v nosek!
Pozdrav, Nana