Najdi forum

Pred več kot letom (v zimi 22/23) sem imela težave s t. im. teniškim komolcem, bila sem pri zdravniku, imela sem posledično nekoliko zakrčene mišice na zunanji strani bicepsa. Težave s komolcem so izzvenele, mišica je ostala. Moti me ne, me pa skrbi, je pa ves ta čas enaka. V isti roki imam pa na spodnjem delu, med komolcem in zapestjem na notranji strani tudi fibrolipom, ki ga spremljam z UZ in se ne spreminja. Imam tudi blago artrozo zapestja in rizartrozo. Je to vse lahko kaj povezano s to mišico? Kaj naj ukrenem? Ne vem zakaj, po več kot letu me je začelo skrbeti. Hvala!

Spoštovani,

fibrolipom in teniški komolec nista povezana med sabo in vas ne rabi skrbeti. Pri teniškem komolcu je pogosto, da prihaja tudi do neravnevesja med drugimi mišicami, saj so vse mišice med sabo povezane in vplivajo ena na drugo. Značilno je, da se težave rade ponavljajo, pa tudi vztrajajo lahko precej časa in so marsikdaj lahko kar trdovratne za terapijo.

Lep pozdrav

 

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, [email protected], *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, [email protected] ***

New Report

Close