Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže ZAKRČENOST ali negibčnost

ZAKRČENOST ali negibčnost

Spoštovani,

imam zelo nadležen problem, ki je morda celo smešen. Namreč sem po naravi zelo negibčna, predklon, “špaga”, odklon in podobni premiki meni predstavljajo velik problem. Na primer obisk pri ginekologu ali spolnost je zame boleča, saj imam problem v kolčnih vezeh, ki so zelo čvrste, trde in dam težko noge širom – jih odprem na vzen. Kot v ramenih je prav tako prisoten, ne morem iztegnit rok do konca, če me razumete. Prav tako je zelo boleč odklon, zaradi prisotnosti bolečin v ledvenem delu hrbtenice. Poskusija sem z razteznimi vajami 2-3x tedensko, ampak to tako boli in ni bilo napredka po 6 mesecih. Je ta pojav normalen? Zanima me, katere vaje ali terapijo priporočate, kaj je vzrok tem mojim težavam, kako jih odpraviti. Predvsem me je strah poroda, saj ne vem kako bom zdržala tak položaj več kot 15 minut! Stara sem 26 let, nekoč sem trenirala gimnastiko in zelo rada tekla, sedaj pa sem rekreacijo omejila na sprehode in lahkoten tek zaradi poškodb.

Hvala za pomoč.

Pozdravljena!

Vaš problem ni prav nič smešen – vaše telo je odraz notranjega stanja v telesu – v sebi nosite veliko “vročine”, ki se tvori zaradi tlačenja različnih čustev, ki se jih ne upate oziroma ne želite izražati…
Pristop do problema mora biti celosten: raztezne vaje morajo biti skrbno izbrane (zato poiščite pomoč fizioterapevta), izvajajte jih takoj zjutraj in zvečer vsako po 2 min in do meje z neprijetno bolečino. Nekje po 1 tednu redne vadbe, bolečine ne bodo več tako neznosne. To je lažji del vašega problema. zahtevnejši del pa je, da se sprostite, da uživate vaše življenje, da se naučite izražati, seveda na primeren način za tisti trenutek …

Zdravo,

najlepša hvala za odgovor. Pozno odgovarjam zaradi dopusta, sicer pa mi je odgovor všeč, še posebej zato, ker se dobro najdem v njem. Kakor ste rekli, je telesna vadba lažji del, delo s čustvi pa je veliko težje. Morda bi prav tu potrebovala še kakšen nasvet… Kako se odpirati na primeren način, kateri način ubrati…. Pa tudi nasvete fizioterapevta za izvajanje pravilnih vaj bi rada upoštevala. Morda še kakšna smernica naprej? Najlepša hvala za izčrpnost in pomoč.

Če boste še kaj potrebovala, me dobite na spodnjem telefonu.

Veliko radosti v življenju!

New Report

Close