Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zakonska postelja – zakaj

zakonska postelja – zakaj

Zakaj mora biti za spanje zakoncev skupna postelja? Priznam, da bi raje kupila dve enojni postelji (vsaka ob svoji steni), pa mož ni dovolil; češ, kaj bodo pa ljudje rekli…..Pa ga imam neskončno rada in neskončno je zapeljiv in privlačen in si ne predstavljam življenja brez njega, a posteljo bi rada imela svojo!
A sem samo jaz čudna? Skoraj pričakujem odgovore v tem smislu, res.

Nisi cudna, razlozi mu, zakajabi rada spala v svoji postelji. Pred tem pa razmisli, kako bi se odzvala ti, ce bi ti on predlagal kaj takega!

Ne nisi čudna, čeprav priznam, da meni tudi ne bilo najbolj prav, če bi mi partner predlagal kaj takega.

Naj te potolažim. Delam v hotelu in ogromno zakonskih parov (predvsem starejši Nemci in Angleži) hoče imeti sobo z dvema ločenima posteljama. :)))

No, ja… jaz glih navdušena ne bi bila nad predlogom. Po mojem je tisto… kaj bodo pa ljudje rekli pri tem še najmanj pomembno.

Tajna30

Ampak kaj pa je drugače, če imaš zakonsko posteljo z dvema ločenima jogijema? isto je, kot če sta skupaj potisnjeni dve posamični postelji: imaš svojo posteljo, zvečer pa ti ni treba kričati čez celo sobo za pogovor, lahko se dotikaš z nožnimi prsti, dokler ti to ustreza, se pocarkljaš, potem pa zgolj odvališ na svojo stran, če ne spiš v “žlički”. Vsak imata svoj jogi, svojo odejo, svojo stran postelje za vstop in izstop, svojo nočno lučko, nočno omarico.

Kaj pridobiš, če postelji postaviš narazen? Če mož smrči, nisi “varna”. Če te moti svetloba, ker hoče dolgo zvečer brati, te ravno tako, če je v drugem kotu sobe, če kadi v spalnici isto, če hoče imeti odprto okno, ti pa ne, tudi. Pridobiš le z ločenima spalnicama, to pa je po mojem mnenju že na pol poti proti smrti zakona.

M.

Postelja pa res ni fetiš za tiste stvari.

Če te prime, lahko počneš mice mace kjer koli in kadar koli. Ne vem zakaj je to potrbno početi ravno v postelji in ponoči.

Imela sem zakonsko posteljo in skupno pokrivalo.
Če…………….bi bila še enkrat mlada, bi sigurno izbrala dve postelji in jih postavila drugo ob drugi.

Ločeni postelji sigurno ne vodita v zakonsko mrtvilo. Kaj pa nekontrolirano opletanje z rokami, pa vroče in neprespane poletne noči, pa vlečenje odeje k meni zdaj k tebi, pa sapa……….., pa balončki, pa divje obračanje in popravljanje blazine. To je katastrofa za zakon. Ali potrpiš, ali pa pihaš in sikaš kot kača. Je že bolje, da si takrat oddaljen vsaj pol metra. Oziroma vsaj toliko, da ga ponoči še lahko malo med rebrca, ko smrči kot veper.

srečno

Midva imava zakonsko posteljo z dvema tavelikima jogijema (180×200) in je zelo veliko prostora v njej.
teja

Sama ne bi nikoli pristala na takšno varianto in vem, da tudi mož ne bi bil za to. Midva nisva hotela niti dveh jogijev, ampak enega, pa tudi odejo imava samo eno in to ozko. Sva navajena, da se zvečer stisneva in da sta najini telesi vso noč v stiku. Če pa tebe vse te stvari motijo in sta ti ljubši ločeni postelji, potem se ne oziraj na pripombe drugih. Pri sprejemanju odločitve pa le upoštevaj mnenje moža. Takšno je moje razmišljanje.

Midva pa še vsak svojo odejo.

Verjetno sta še mlada, da se vedno dotikata ko spita. Saj se tudi midva ponavadi, ko greva spat, vendar se zjutraj obvezno zbudiva vsak na svojem koncu zakonske postelje – se ne dotikava.
Sploh poleti zna biti zaradi skupnih pokrival zelo vroče. Midva imava vsak svoj jogi in vsak svoj kovter in deko.

LP
Mimika

Midva imava posteljo veliko 200 x 180, en jogi in en kovter. Je res fajn, ker je vse v enem kosu, posteljo posteljeva prej kot v eni minuti. Pred spanjem se običajno malo pocrkljava, pretežni del noči pa največkrat prespiva vsak na svojem koncu postelje, včasih se nama pridružita tudi malčka (3 in 5 let). Velika postelja je res zakon, nerodno je le preoblekovanje kovtra, ker je zares velik (200 x 250).

Odgovor je velika postelja, če imaš pač dovolj prostora in pa ločena jogija, vendar skupna rjuha(po feng shui ločena jogija nista ok, zato ju povežeš z rjuho)-midva imava široko 200 cm, pa je super, lahko pa bi bila še večja in bi jo imela večjo, če bi imela dovolj prostora:)

Lp, Srči

midva imava skupno posteljo in skupno rjuho, pa mi je prav fajn. Vcasih me malo zazebe, pa se s hrbtom prilepim ob hrbet moza in se lepo pogrejem, s tem pa ga ne motim. Ne vem, meni to res odgovarja. Cez dan se ne vidimo dosti, z dela hodi okoli 19-20h, tako da mi ustreza ta fizicna blizina. Ne morem ziveti samo iz neke simbolnosti.

Midva imava zakonsko posteljo, ker rada zaspiva objeta. Zjutraj se pa itak zbudiva vsak na svojem koncu. Meni pozimi paše, ker me greje.
Sva pa bila skupaj že v študentskem domu in sva spala na eni postelji (širina 90 cm) in je bila druga postelja zmerom prazna (se nažalost niso dale skupaj). Tako, da imava sedaj pri 2m širine pravo razkošje.

Če mi bo kdaj pasala spati v svoji postelji, se sigurno ne bom ozirala na to, kaj bodo rekli drugi.

Zakaj zakonska postelja?

Zato, da ga lažje butaš in premikaš, suvaš, in se zaletavaš vanj, ko on veselo smrči.(Drugače bi morala za vsak vstati…ulala..)

New Report

Close