Zakon v krizi!
Pozdravljeni!
Poročena sem 3 leta, pred tem sva bila s partnerjem skupaj 1 leto in pol. Ves ta čas sem pri možu pogrešala izkazovanje čustev in pomanjkanje seksa. Ko, sem mu to povedala, ni bil pripravljen nič spremeniti ali se o teh stvareh bolj pogovoriti. Vse se je še poslabšalo po porodu oz. že v času nosečnosti. Naj povem, da sva otroka načrtovala skupaj. Že v času nosečnosti sva prekinila s spolnimi odnosi, ker ga nisem hotela siliti, da se mu ne bi uprlo, po porodu pa se je to nadaljevalo.
Vsa stvar je prišla tako daleč, da sem se čustveno navezala na drugega moškega, ki ga poznam že 14 let, vendar vmes kar nekaj časa nisva imela stikov. Z nim nisva bila intimna, vendar pa sva si vse zaupala in prebudila so se globoka čustva, na obeh straneh.
Pri možu pogrešam tudi to, da mu šport pomeni več kot družina, saj večino prostega časa posveti športu, kljub temu, da ni profesionalni športnik. Ko pa pride domov, je od vsega preveč utrujen, da bi tisti čas preživeli kvalitetno.
Mož je drugače super moški, saj je človek, ki ga vsi spoštujejo, mu zaupajo,… Mož ve za drugega moškega in sva se o tem tudi pogovorila. Jaz krivdo seveda prevzemam nase, vendar bi možu rada odprla oči, da bi spoznal, da me je do tega pripeljala situacija v najinem zakonu, vendar tega ni pripravljen priznati. Za rešitev najinih težav sem predlagala obisk pri zakonskem svetovalcu, vendar on to odločno zavrača.
Razmišljam kaj naj storim, saj svoje prihodnosti ne želim preživeti na tak način. Naj povem, da imam 28 let, mož pa 44. Skrbi me, da se bo stvar še poslabšala, ko bo mož enkrat v pokoju, takrat pa bo za kakšne večje odločitve že prepozno. V svoja razmišljanja ne vključujem moškega s katerim sem se zapletla, saj ni nobene sigurnosti, da bi ostala skupaj, mi je pa ta afera dala misliti, ali je to vse kar lahko dobim od moža. Sploh pa, če sem pripravljena preživeti ostanek svojega življenja čustveno in seksualno nezadovoljena.
Prosim za kakšen nasvet!
Hvala!
Res se sprašujem kakšen super moški je vaš mož. Dobro bi bilo, da bi se vprašali tudi vi. Ne izkazuje vam čustev, po treh letih zakona in že prej vas je spolno odklanjal, ni mu do tega, da bi bil v prostem času z vami in z otrokom, za vaše potrebe se še zmeni ne, odklanja pogovor pri svetovalcu. Z vsem tem vam daje vedeti, da mu vajino skupno življenje ne pomeni nič.
Prisluhnite sama sebi in ne odrekajte se v življenju tistemu kar resnično potrebujete in si želite. Njemu pa je pomembna le fasada. On je uspešen moški, ki ima mlado ženo in majhnega otročička. Verjetno si vas je izbral za statusni simbol. Pravite, da ga drugi ljudje spoštujejo in mu zaupajo. Vaš mož lahko zelo dobro funkcionira v površnih medosebnih odnosih, s sosedi, ssodelavci, znanci ipd., je pa nesposoben za ljubeč partnerski odnos. Razčistiti pa boste morali tudi sami s seboj, vi ste si izbrali moža. Torej je to tudi vaša odgovornost. Ko boste prišli zadevi do dna in ozavestili svoje ravnanje, ga boste v bodoče lahko tudi spremenili. To naj bo vaš cilj.
Alenka B
mmm … jaz bi na tvojem mestu dobro razmislila….. mož praviš da je zelo aktiven in večino prostega časa posveča športu…. Kaj je zanj šport, kje in kako??????
Prisiliti ga da bo aktiven pri vzgoji otroka ga ne moreš, lahko pa mu postaviš pogoj, da se mora spremeniti če hoče ostati s teboj.
Naj ti jasno pove kako si predstavlja vajino skupno prihodnost, potem pa mu tvojo vizijo povej še ti…… če najdeta skupne točke in sprejmeta kakšen kompromis….. npr. telovadba enkrat tedensko….. je za vaju še upanje…. drugače pa si poišči srečo drugje, ali pa se sprijazni z usodo večno nezadovoljne žene…..
Pogovor pogovor pogovor…. kdaj in kako pa boš najbolje vedela sama……
Se popolnoma strinjam z ga. Alenko, bi pa postavila tudi eno vprašanje???? zakaj se ne pogovorita????? Vprašajte moža kaj si od vas sploh želi???? Le mamo svojemu otroku????? To boste lahko tudi če vam da on proste roke…
Ženo za okras????? statusni simbol?????
Sprašujem pa se tudi, kako sprejema dejstvo da se dobivate z prijateljem, čeprav nista intimna???? Je ta prijatelj mlajši od njega, ga morda muči ljubosumje????
Vsekakor pogovor vama bo najbolj koristil, ugotoviti kaj želita pričakujeta in hočeta od življenja?????
Če ni pogovora, ni ljubezni, ni spoštovanja…. ni zdravih odnosov……. Če se ne bo hotel pogovoriti…. je odločitev samo na tebi…..
Prijatelja pa daj na stranski tir dokler ne ugotoviš in rešiš vajin odnos….
Srečno
Jaz sem se z možem že poskušala pogovoriti na vse možne načine, pa brez uspeha. Vse sem mu povedala, da nisem srečna in da me ne zadovoljuje, pa kar nič. Po tem, ko je izvedel, za drugega je bil sicer nekaj dni bolj zadržan, potem pa kot da se ni nič zgodilo. Sedaj se trudi okrog mene, otroka, vse bi naredil za naju, vendar vem, da bo tako nekaj časa, potem pa bo spet vse po starem.
Očitno pri nama res ni druge rešitve kot ločitev, saj se nikoli nisva znala pogovoriti. Pri nas to izgleda tako, da jaz govorim on pa gleda tv ali bere časopis in molči. Tako da sploh ne vem ali je registriral kaj sem mu povedala. Priznam, da mi je po 4 letih stalnega truda za normalen pogovor in nagovarjanja k sesksu vsega dovolj in za to nimam več energije. Zakaj mu ni do seksa ne vem, ker se niti med nosečnostjo nisem veliko zredila in sem tudi zelo hitro prišla na enako postavo kot prej. Zanimivo je to, da mi velikokrat njegovi prijatelji dajejo komplimente kako dobro izgledam, on pa tudi trzne ne.
Statusni simbol? Mogoče. Ne vem, vem samo to, da tako ne bo šlo.
V načrtu imam, da ga peljem na večerjo in se še na tak način poskušam z njim pogovoriti in mu stvari predstaviti z mojega vidika. Pri večerji ne po tv in časopisa in mu drugega ne bo preostalo, kot da me posluša.
Hvala za vaša mnenja, v vsakem sem našla potrditev mojega razmišljanja, zdaj potrebujem samo še pogum.
Lep dan,
MMM
Jaz imam podobnega moža. NIč seksa. Pogovori so monologi z moje strani. Nikoli nisva sama na 4 oči, ker je poleg vedno časopis in TV. Ni ljubosumen na opazke prijateljev, da sem fejst, niti ne reagira. Odgovora za vsa vprašanja pa ne dobim. Pred 2. uro ponoči ne pride v spalnico, ker gleda (spi) TV. Skratka človek, ki ni sposoben komunicirati. Brez komunikacije pa se ve, kaj sledi.