Najdi forum

Spoštovana ga. Alenka!

Sem v grozni dilemi. Poročen sem že v drugo, in sicer 15 let. Pred enim letom sem se zaradi velikih konfliktov z ženo preselil v drugo mesto in tam začel graditi novo kariero. Tam sem spoznal precej mlajšo žensko, katera me je presenetljivo pritegnila. Začela sva prijateljevati. Oba sva se v družbi drug drugega počutila odlično. Priznam, da sem jo velikokrat klical, jo vabil sem/tja… Postala je zelo zainteresirana za mojo družbo in njeni obiski pri meni so postali vsakdanji. Po več ur sva se pogovarjala in uživala drug ob drugem. Bila je izvrstna poslušalka, ogromno sem ji zaupal. Naneslo je tudi (po enem mesecu) da sva si postala intimna. Sprva sem jo izzival, nato sem jo želel bremzati, a se je ”uprla” in zahtevala moje telo. Torej je stopila v intimno razmerje z mano prostovoljno.
Čudoviti tedni so trajali, za mojo družino (žena, otrok) je bila seznanjena.
Po pol leta mi je začela odkrito priznavati svoja čustva. Sprva ”nedolžni” »rada te imam«, nato tudi »ljubim te«. Poleg tega me je dušila s svojimi vprašanji, če jo imam rad.
Ravno takrat sem imel posla čez glavo;
vstal, delal, pozno ponoči šel spat… Letal iz enega konca Slovenije na drugega…
Bil sem tako preobremenjen, da mi je bila odveč. Fizično. Klical sem jo še vedno, ko sem le imel malce zasebnosti in volje za klic.
Njenih čustvenih izražanj se nisem ustrašil, nisem pa tudi verjel v njene besede.
Vse je bilo dokaj OK, dokler se nisva z ženo odločila, da se priseli k meni (zaradi otroka). Odkar sem odšel (bili smo v kontaktu, le živeli smo narazen), bi žena naredila popolnoma vse, da bi bilo med nama vse v redu. Naj povem, da sem se odselil zaradi njene ”napake”.
Ljubici nisem želel povedati, da pride žena. To je zaslutila sama in na koncu sem ji moral priznati. Začelo se je obdobje prerekanja. Najprej me je vprašala, če želim z njo zaključiti. Moj odgovor je bil nikalen.
Nato me je obtoževala, da sem jo za eno leto izkoristil, da sem vedel, da bo žena prišla za mano itd… Kako, da sem mogel poslušati njene čustvene izpade, če tudi sam nisem čutil tako. Zakaj sem jo na začetku tako navezal na sebe…
Bil sem jezen, zato sem ji zabrusil, če sem kdaj rekel, da bova pristala skupaj, če sem ji kdaj kaj obljubil, ter, da ni dozorela…
Če bi jo samo izkoristil, ne bi samo nje. Pa je nisem. Tokrat ona ni verjela meni.

Nato je rekla, da bo ona mene pustila pri miru. Sam si nisem mogel pomagati, naslednje večere sem jo klical…
Ko sva bila skupaj, sem jo resno hecal, naj si najde drugega (v mislih imam še večji posel in me nič ne bo), rekla je, da ne želi drugega.
To je brez veze, sem ji rekel, vse imaš še pred sabo… Od mene je šla vidno razočarana…

Ne morem dojeti kako se lahko več kot 20 let mlajša ženska, čudovitega izgleda in lepe, odprte osebnosti, tako žene za mano? Njenim besedam ne morem verjeti, po drugi strani njene oči izdajajo iskrenost.
Rekel sem si, da se nikoli več ne poročim. Da se nikoli več ne želim navezati na kakšno žensko, ker sem bil vedno razočaran.
Razdvojen sem med ženo, ki bi po novem vse naredila zame in ljubico, ki vztraja in vztraja…
Ni mi vseeno zanjo. Ni mi pa tudi vseeno za ženo.
Če bom še vedno varal, se mi ne piše nič dobrega. Če se ločim, se bojim, da bom čez nekaj časa zavržen. Nimam pa želje, da bi prijateljevanju z ljubico naredil konec.
Do sedaj je bilo vse v najlepšem redu- ena tam, druga tam. Sedaj, ko sta obe v istem kraju, sem spoznal, da sploh ne vem kaj bi rad.

Vaš komentar?

Hvala za odgovor,
Razdvojen

Odločiti se boste morali kar sami. Spoznali ste, da tako ne bo šlo več naprej. Če bi eno od obeh žensk resnično ljubili, bi se tudi znali odločiti. Odšli ste od žene s katero sta imela velike konflikte. Če bi imeli resen namen, da se vajin odnos popravi bi oba z ženo tudi kaj ukrenila v tem smislu. Pogovarjala bi se, skušala bi dognati kaj se v vajinem odnosu sploh dogaja in ali lahko kaj spremenita na bolje. Poiskala bi si lahko strokovno pomoč. To da sta leto dni živela ločeno ni spremenilo ničesar. Med tem ste si našli drugo žensko, ki se je močneje navezala na vas, kot vi na njo. Radi se z njo pogovarjate in uživate v spolnosti, kljub temu pa jo ne ljubite, ker si želite, da bi si poiskala novega partnerja. Zdi se mi, da iščete predvsem varnost in udobje, ki vam ga lahko nudi zveza z ženo. Novi partnerki ne zaupate, niti ne zaupate sami sebi. Ona vas morda celo ljubi, vi pa bi radi sedeli na dveh stolih. Bodite vsaj toliko pošteni in prekinite zvezo z ljubico in je ne izkoriščajte in vlecite za nos.

Alenka B

po domače povedano:
dala bi vas čez koleno pa po nagi riti.

In če mene vprašate: malo mar vam je za eno kot za drugo.

Tale vaš stavek ……….
Ne morem dojeti kako se lahko več kot 20 let mlajša ženska, čudovitega izgleda in lepe, odprte osebnosti, tako žene za mano?

…………………..Pa pove, da se zelo radi gledate v ogledalo.

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Jaz pa mislim, da bi bilo najbolje obdržati življenje v trikotniku in ne bo nobene panike… Obema povej za obe in boste živeli srečno do konca svojih dni…

Poštenost v odnosu si predstavljaš po svoje “nisem nič obljubil”, “saj sem ji povedal za ženo”. Hkrati pa si poskrbel, da se je ženska navezala nate. In to ti je bilo všeč, dokler se niso začele težave. Igranje s čustvi nima nič opraviti z ne-obljubami! Vse, kar ti je mlada ženska očitala, je res.
Zakaj te ima rada, čeprav si 20 let starejši od nje? Ker je sposobna ljubiti, ker vsebini daje prednost pred obliko, ker išče kvaliteto, ker se je pripravljena za ceno ljubezni tudi čemu odreči…itd.

Zanka, ki si jo nastavil, ima past tudi zate. Kajti tudi ti si se navezal nanjo. Ne moreš se je več kar tako otresti, kajti segla ti je preveč globoko. Zaradi svoje sebičnosti je ne želiš izgubiti.

Kljub svojim letom si nezrel. Razočaranja v odnosih še vedno pripisuješ drugim, sam pa najbrž nisi poskrbel, da bi pri sebi kaj spremenil. Verjetno bi bilo prav, da stvari začneš reševati pri ženi, ker njej “si obljubil”. Bilo bi tudi prav, da za spremembo začneš razmišljati v stilu “kaj lahko naredim za partnerko”…

Ko bi se poročeni / vezani moški zavedali, koliko hudega naredijo mladi, neizkušeni ženski, ko jo zapletejo v vozle svojega zakonskega odnosa, sem prepričana, da tega ne bi mogli tako prostodušno izvajati.

LP

Tudi mlada dekleta se zaljubijo v starejšega, kaj je pri tem tako čudnega, čustva ne poznajo leta zakaj bi se tvoja ljubica pretvarjala. Grdo si jo izigral, da ne omenjam žene, ki je zvesto čakala tvojo odločitev (pozitivno ali negativno) obsojam moške, ki se smilijo sami sebe pri tem pa prizadenejo vsako žensko bitje, ki jim pride nasproti.

Morda bi bilo najbolje, da te obadve pustita in ostaneš sam s seboj.

“kar seješ to žanješ”

Da se spet javim.
Punca je mentalno zelo zrela, je pa še vedno odvisna od staršev, kar se tiče denarja za stanovanje, hrano… Nekaj sicer tudi dela- zaradi svojega precej dragega hobija.
Žal je tako, da bi v primeru, da bi bila že samostojna (to se pravi mogoče tudi malce starejša) mogoče celo razmislil o tem, da bi odšel od žene. trenutno pa si to ne predstavljam. rečeno v hecu-enega otroka imam že! (se hecam, si pa res nbe predstavljam, da bi v tem trenutku odšel od žene)
Po drugi strani me je zopet strah, da bi se po nekem času odnosi doma popravili in ne bi niti v sanjah pomislil, da bi se ločil.

Po dveh tednih brez stikov z ljubico si nisem mogel kaj, da je ne bi poklical. Všeč se mi je pogovarjati z njo. Niti njena ”nadležna” vprašanja o moji zakonski zvezi me niso motila. Obljubiti pa sem moral, da ji bom iskreno in direktno povedal, če se bom odločil samo za ženo. Mi je strogo zabičala, naj se takrat ne umaknem, jo ignoriram in nič več ne pokličem, ampak iskreno povem. Je omenila, da ima upanje in dokler ga ima menda nikakor ne more sprejeti intimnih stikov s kom drugim.
Še vedno ne vem kaj bom, v poslu imam dela čez glavo, za kar je rekla, da me čisto razume. Rekla je tudi, da se bo ona posvetila šoli, jaz pa naj se poslu in bova čez nekaj časa videla.
Upam, da se bodo stvari kmalu razjasnile (naprimer v moji glavi).

lepo pozdravljam vse skupaj
razdvojen

Si pa res otročji….. Domnevam da si mož po štiridesetih….. obnašaš pa se kot najstnik…..
Žena se mi smili, ker ji mečeš pesek v oči samo zato da imaš ti čas premišljevati s katero bi ti bilo lepše…… medtem ko nobeno nimaš iskreno rad.
Prav imaš da se ne odločiš za mlajšo….. ker ob njej ne boš nikoli tako lahkotno živel kot ob ženi…. truditi se boš moral in truditi, okoli nje materialno, čustveno in seksualno…. ker bo ona imela mladost in možnosti te pustiti ko ne boš več dober zanjo…… O tem najbrž premišljuješ, in ker je nimaš dovolj rad (bolj kot sebe) se za življenje z njo ne moreš odločiti. Življenje z ženo traja že skoraj dve desetletji in njo poznaš kot tudi njene navade….. daje ti občutek varnosti in ugodja….. je kot kruh ko si lačen…. za dan na dan, ni pa ti dovolj za popestritve monotonega življenja iščeš užitke tudi drugje. Zopet kažeš svoj sebičen karakter in neljubezen do drugih.
Hčerko že imaš….. časa zanjo ti najverjetneje zmankuje…… kot čutim v tvoji pripombi je še ena preveč……
Kaj si želiš v prihodnosti??????
Razdvojen si med kruhom dan na dan in pršutom dan na dan pa si se odločil za kruh s pršutom……… Po moje je tvoj glavni problem iz katerega izhaja tvoja razdvojenost sebičnost, skrb za lastne užitke in nezmožnost ljubiti. Najbolje je shajati z ženo in ljubico dokler bo šlo….. ljubica je še mlada in tudi ne ve kaj točno hoče od življenja …. po moje se še išče, zato ji takšna situacija ustreza, žena pa domnevam zanjo ne ve, in dokler ne bo zvedela se bo trudila okoli tebe, te razumela, podpirala in se prilagajala….. ko pa ji bo posvetila lučka v glavi pa te bo brcnila v rit in odšla daleč stran od tebe…… morda tudi nikoli…… morda pa se bo sprijaznila z nastalo situacijo (glede na leta in materialno korist???)
Ti???? Ti boš najbrž še naprej ostal razdvojen med njima in še katero, ker se po moje ne boš nikoli v življenju sposoben odločiti…… in ostati zvest…..

Upam da boš ljubljenim povzročil čim manj bolečin in našel smisel ljubezni ki ni samo v jemanju ampak tudi v dajanju…..

Dragi razdvojen,

ne toliko razdvojen kot egoističen oz. zagledan sam vase. Pa saj prav! Veš kaj hočeš, krasno ženo in eno mlado ljubico, da ti dvigne tlak in še kaj, ko je treba. Krasno je da ima tudi ljubica enake želje, vendar jih v tvojem primeru nima. Verjetno si precej zaljubljen vanjo in jo imaš rad, vendar jo imej toliko, da ji odkrito poveš kaj hočeš. Tudi sama želi, da če si jo že spravil v ta zos, da si odločil, da boš varal ženo, je prav, da tudi ti končaš, ona te ne bo pustila pri miru. Tudi ji ni potrebno!

Le lepo reši to stvar, mogoče ne sama, da gledaš nase, vsaj tokrat ne.

Ti , ti razdvojeni falični predstavnik ” mačizma” potrebuješ za neizživeta stanja svoje pubertete žensko podobno materi. Hrepeniš po materinski ženski, ki bi te vzela v naročje in zadovoljila vse tvoje potrebe.
KATERE, VEŠ SAM?
Istočasno tvoja dejanja izrazitega materinskega kompleksa pomenijo beg od matere, sveta in povprečnega življenja.
Skratka še en VEČNI DEČEK- MALI PRINC- PUER AETERNUS, predolgo na psihološki ravni adolescenta.
ŽELIM TI,DA ODRASTEŠ.

New Report

Close