zakon
Problem doma z ženo rešujeva že več kot leto dni.Lansko leto se je prepirala za vsako malenkost pa sem jo večkrat vprašal koga ima v ozadju.No nato je povedala da je en sodelavc s katerim se pogovarja o domačih težavah.Me ne bi motilo če ji ne bi ta sodelovc izpovedal svoja globoka čustva do nje,zato sem prosil da prekine.Pa je rekla da tako ni imela nič z njim,vendar bi bil on prvi s komer bi bila,da pa na njegove ljubezenske izjave ni odreagirala.Imena in kakšnih podatkov mi ni hotela povedati.In tako sta po njenem zaklučila na mojo željo.Nakar prejšni teden odkrijem v njenem mobitelu sms ki je bil namenjen njemu,kako jo osrečuje da ga pogreša in nekaj okoli ene odločitve.Jaz hočem da se karte položijo na mizo sprašujem kdo je ona pa popizdeva nazaj in pravi da mi bo lahko več povedala ko se zadeva med nama umiri,da ne bom preveč spraševal,pravi da jo psihiram in da to boli jaz pa samo hočem eno zgodbo slišat.Aja pa še tisti podatki ki mi jih je dala poleti so precej jalovi in nekateri ne držijo.Kako gre taka igra jaz mislim da mora biti odkritost in zaupanje na prvem mestu.
Hvala za odgovor.
Z vašim mnenjem se popolnoma strinjam. Vaša žena naj domače težave rešuje skupaj z vami, ne pa da jih razlaga sodelavcu, ki je še zaljubljen vanjo. Z njim bi morala zaključiti na lastno pobudo, ne pa šele na vašo željo. Njen sms kaže, da tudi ona ni ravnodušna do sodelavca. Kljub vsemu pa se zavedajte, da ste za situacijo v kateri sta se znašla, odgovorna oba, ne le ona in le oba skupaj lahko še kaj rešita. Njena zveza s sodelavcem je posledica nezadovoljstva, oziroma nadomestek za nekaj, kar pogreša v vajinem odnosu. Res je kar pravite, zaupanje in odkritost sta izrednega pomena in le ne tem temelju lahko izboljšata vajin odnos. Če si oba tega resnično želita, potem bosta zmogla odkrit pogovor in tudi spoznanje, katero ravnanje vsakega posebej ni bilo na mestu. Drug drugemu razkrita svoje želje in potrebe v skupnem življenju in se poskusita dogovoriti, kako jih bosta uresničila.
Alenka B