Zaključna ocena
Samo na podlagi številk je nemogoče povedati, kakšna bo zaključena ocena. Sam bi tole zaključil prav dobro 4, čeprav ne vem, katero so pisne ocene, katero ustne, in katero morebiti kakšen referat oz poročilo ali karšnakoli druga ocena, morda petica iz tekmovanja.
Iz teh ocen je razvidno, da nikakor ne more biti več kot 4, edino če so vse pisne ocene 5, bi ti kot učitelj omogočil še eno možnost za zviševanje ocene.
brez utrjevanja in preverjanja – skoraj ne verjamem, ker si noben učitelj tega ne dovoli
naj vam pa povem še to, da učenci pišejo preverjanje, pa starši največkrat sploh ne vedo, ker dobijo takšne rezultate, da jih je sram doma povedat – namreč učenci se milo rečeno zabavajo s preverjanji, ker se “tko in tko nikamor ne štejejo”skeptik
Moja dva sta pisala v sredo ocenjevanje pri mat. Brez preverjanja. V ponedeljek jim je šele povedala, da pišejo. In sklop snovi, kaj pišejo. V sredo pa so pisali samo eno nalogo iz sklopa, ki jim je bil napovedan v ponedeljek. Bila pa je celoletna snov. Sem doma ponorela. Tako da na žalost se to še dogaja in verjamem jima, ker sta oba v ponedeljek isto povedala, v sredo pa tudi. Na srečo so bile ocene lepe, ker bi me sicer še bolj razjezilo.
Torej: pisali so brez preverjanja in utrjevanja, pa še napoved je bila napačna.
ja verjeli ali ne test se je pisal tretjo uro po na novo sprejeti snovi ,brez preverjanja in utrjevanja .po pritožbi nekaterih sošolk jim je učiteljica dovolila pisati ponovni test naslednji dan,na jaterega se je prijavilo 8otrok.otroci 3 se oceno popravili na pet ,med njimi tudi moj otrok in teh ocen jim ni priznala, ker niso imeli v delavnem zvezku rešenih dveh nalog.-starih.smatram,da je ta dogodek zrel za inšpektorja,kaj menite’?
Jaz se pa popolnoma strinjam s takim ravnanjem. Če učitelj da na koncu leta nek nenapovedan test, v katerem se piše tematika celoletne snovi, učitelj preveri kakšno je dejansko stanje in znanje učencev. Ena ocena ne more pokvariti povprečja, lahko pa učitelju pomaga pri zaključevanju ocen. Če je učenec med oceno, mu lahko ta zadnji test zviša/zniža zaključno oceno.
Sicer pa res ne vem, zakaj vedno ovijate svoje otročičke v vato. Naj se soočijo z življenjem, kjer ni vedno in povsod vse v naprej znano in popredalčkano. Kaj bo s temi otroki, ko bodo prišli enkrat v SŠ ali na faks?
Bjon ja kje v mojem zapisu si pa videl, da je bil test ponavljanje celoletne snovi,bil je testNOVE snovi,katero se se učili samo tri ure,prosim te pa,da nikar ne piši,da so otroci zaviti v vato in kaj bo v srednji šoli in na faksu ,ker so tu testi in izpiti napovedani v naprej.in kje je sedaj kdo zavit v vato,kaj misliš
Res ne vem, zakaj vedno tako napadate učitelje. In učitelji so vedno krivi za neuspeh otroka. Sama praviš, da ni imel rešenih nalog v delovnem zvezku. Morda učitelj s takimi nenapovedanimi testi hoče doseči sprotno učenje, kar je super. Celo zahvalila bi se lahko takemu učitelju. Če jih bo uspel pripraviti na sprotno učenje ne bo težav kasneje. Zakaj pa morda nisi ti doma preverila, ali je tvoj otrok naredil nalogo v del. zvezku? Zakaj nisi preverila, ali obvlada tekočo snov? Pa še: NIKJER NE PIŠE, DA TEST NE SME BITI NENAPOVEDAN. Kaj misliš, da učitelj išče neznanje? In ja otroci so zaviti v vato, to vse bolj opažam. Pred nekaj leti so tisti s podeželja bili še vredu, zdaj se pa tudi zelo spreminjajo, najbolj na račun staršev. In ker zdaj delaš paniko zaradi enega testa, najbrž si otroku povedala, da ne odobravaš učiteljevega početja, morda celo kritizirala učitelja pred otrokom….Kaj se je otrok iz tega naučil? Ko bo imel sam otroke, bo ravnal isto kot ti.
bjon ,vedno bolj imam občutek, da si učitelj-ica,zatorej v vednost po zaakonu o šolstvu morajo biti testi v osnovni šoli napovedani .Pred tem pa se snov otrjuje in preverja brez ocenjevanja. jaz sem mojega otroka pripravila na test in je pisal 5,pred tem ga pa njegova učiteljica ni.
In moj otrok ni bil edini kateri je pisal slabo oceno (pri prvem testu),s to razliko ,da se drugi otroci niso upali spopasti z novim testom ,ZAKAJ ŽE? najina debata se stem sporočilom končuje,srčno pa upam ,če si pedagog to bodi s srcem in ne išči neznanja v šoli, temveč DAJAJ ZNANJE.
Nisem učitelj, moja želja pa je postati uččitelj. Študiram pedagogiko. in tu nas učijo, da moramo učencem dati znanje, vendar potem tudi to znanje zahtevati za oceno. Tako da, ne vem, kdo ima v tem primeru prav ali učitelj, ali ti, vendar v življenju obstajajo hujši problemi, kot ena trojka v OŠ. Uživaj.