Najdi forum

zakaj zivis?!

vsem, ki se sprasujete o hujsanju: vprasajte se: “zivim zato, da jem ali jem zato, da prezivim?”.
-vnesi toliko energije vase kot je porabis
-jej tri do stiri obroke dnevno
-jej malo a vse, saj odpovedovanje pomeni se vecjo slo po prepovedanem ( ne pravijo zastonj, da je tisto kar je prepovedano, najslajse )
-pozabi na diete: vse imajo povraten ucinek – s se kaksnim bonusom
-vmesnih prigrizkov kot so cips, cokolada,…NI ( a si lacna-en???)
-poslusaj svoje telo – ce si nervozna-en, zalostna-en se raje o tem s kom pogovori in ne iskat odgovorov v hrani; ali si pa za tolazbo izberi SPORT:
-najenostavnejsi je tek ( kjerkoli, kadarkoli, ob kakrsnemkoli vremenu-saj imamo obleko ali? )
-sledijo si plavanje, kolesarjenje,…
-sport ne krepi samo telesa ampak tudi duha, izboljsa koncentracijo, zbistri um,…vsekakor pa sport na prostem krepi imunski sistem
se enkrat POZABI NA DIETO!!!

od kje mi vse to? izkusnje.

Draga moja!

Iz tvojega pisanja razberem, da nimaš problemov s prekomerno telesno
težo, saj vsi ki smo predebeli teorijo obvladamo. V praksi pa ni tako!
Postavljam ti vprašanje?
Ali bi po tvoje imela dva človeka ki bi se prehranjevala popolnoma enako
isto postavo? Ali po tvoje obstaja možnost, da bi imel eden od njiju celo
prekomerno telesno težo?

Teoretično pa imaš seveda zelo prav da bi moral vsak debeluh najprej pridobiti
pravilne prehranjevalne navade. Če je tako enostavno, čudno da je o tej temi
sploh toliko govorimo.

Živa

Pozdravljeni!

Stara sem 18 let in se zelo obremenjujem s svojo telesno težo. Velika sem 178cm in imam 65kg oz trenutno jih imam dosti manj. Samo po številkah bi lahko rekli,da nisem “debela” ,ampak imam suhe koti in lahko ogrodje tako da je moja zadnjica kar zajetna. Moje razmišljanje o hrani in prekomerni telesni teži je prišlo do te točke da 14 dni nisem nič jedla. Seveda je bila “dieta” ali bolje rečeno stradanje uspešno in lahko si predstavljate da so kg dobesedni izpuhteli in lahko bi se reklo da sem trenutno s svojo postavo zadovoljena. Vendar se šele zdaj zavedam,da sm storila veliko napako. S tem ogrožam svoje zdravje,ki že pred tem ni bilo najbolj blesteče(problemi z ledvicami) in ne vem kako naj to končam. Ali sem naredila res grozno napako? Bojim se začeti jesti normalno ker bo moja telesna teža zopeta narasla,po drugi strani pa me je strah da bom s stradnjem zapadla v kakšno bolezen. Najlepša hvala za pomoč!

LP

Živa!

S tabo se cisto strinjam…… glede dveh razlicnih ljudi, ki bi enako jedli in imela drugacno postavo!

Res pa je, da se nebi smeli tako blazno sekirati ampak nekaj narediti, da se telesna teza zmanjsa!

Kot drugo bi pa rada omenila niso vsi krivi, da so debeli ker ne-bi imeli pravilne prehrambene navada… Tuki nesmemo pozabiti, da je nekaj procentoc tudi zato mocnih ali debelih zaradi genetike!

ne ni dveh, ki bi lahko imela enako postavo. ljudje smo razlicne konstitucije. kar smo seveda podedovali. sama sem imela prekomerno tezo in sem ze vec kot leto dni na konstantni tezi na racun opisanega.
ce je prekomerna teza posledica bolezni scitnice,…si s tem verjetno ze seznanjena. drugo je pa volja. ko res nekaj hoces spremenit, to tudi bos. nic pa ne gre cez noc. ce pa mislis, da ne bos zmogla je pa najbolje, da se naucis sprejeti sebe taksno kot si ( domnevam,da imas probleme s tezo) in preusmeris energijo drugam.

pa dosti srece

Pika,

Če ne bi bilo zadnjega stavka (od kje mi vse to? izkusnje.), bi tvoj povzetek teorije o zdravem načinu življenja sprejel kot rekapitulacijo mnogih vprašanj in odgovorov na tem forumu in veliko člankov, ki o tem pišejo.

Ti si pa to prikazala kot tvojo mudrost, ki jo edina poznaš in vsi ostali se temu moramo čuditi.

Takšen način prilaščanja znanih dejstev te ne bo daleč pripeljal.

lp

Ali te izkušnje niso naučile tudi, da če bi bilo vse to tako enostavno, potem nihče ne bi imel problemov! Saj ni nihče odvisen od hrane ali hujšanja zato, ker tega, kar si napisala ne ve, ampak zato, ker je to močnejše od tebe!
LP, Maša

T-mala,

Kar si mi povedala je zaskrbljujoče, ne le zato, ker s takšnim načinom (ne)prehranjevanja resno ogrožaš svoje zdravje, temveč zato, ker je očitno vzrok za tvoje težave s hrano neka psihološka stiska.

Pišeš mi, da si visoka 178cm in imaš 65kg… dejasnko pa praviš, da imaš dosti manj kot 65kg. V resnici torej sama sebi lažeš in ne priznaš, da imaš težave s hrano. Očitno je, da si zaradi stradanja izredno shujšala, vendar pišeš mi pa vseeno da imaš 65kg, kot da si ne bi upala priznati, da delaš veliko napako.

Podobne težave, kot si mi jih opisala ti ima veliko deklet… nekaj mi jih je pisalo tudi na forum, preglej tudi njihova vprašanja in moje odgovore. Dejansko tvoja dejanja kažejo na anoreksijo. Prosim te če uporabiš iskalec in vpišeš, besedo anoreksija in bulimija pa boš našla starejša vprašanja in odgovore na to temo. Dobro je da vidiš, da so še druga dekleta s podobnimi težavami.

Sploh, si ne znam predstavljati, zakaj ti bi pri 178cm in 65kg bilo treba stradati. Kljub temu, da praviš, da so tvoje kosti precej drobne… ti dejansko ni bilo treba veliko shujšati, sploh pa ne vem zakaj se ti je tako mudilo, da si prenehala jesti hrano.

Z svojim nezdravim početjem, si dejansko storila veliko škode in tvoje fizično stanje je slabše kot je bilo pred stradanjem, kljub temu, da si takrat imela več kilogramov. Zapadla si v nek začaran krog, ki se ga sedaj bojiš prekiniti… a to lahko zelo enostavno storiš. Spoznati moraš le slednje.

Na vsem tem širnem svetu, ne obstaja dieta, ki bi oblikovala tvoje telo tako kot si želiš… to piše v vsaki boljši knjigi o prehrani, ki se prodaja v nakladi po 100.000 in več izvodov.

Edini način, da oblikuješ svoje telo je s treningom in z zdravo prehrano. Ti se pri svojem početju nisi držala niti prvega niti drugega. Zaradi stradanja si izgubila veliko mišične mase, ki so največji porabniki kalorij v telesu. Zaradi mišične mase ima tvoje telo lahko lepo obliko, maščobe se ne da oblikovati… mišice pa. S stradanjem si zelo upočasnila svoj metabolizem, saj tvoje telo sedaj za življenje porablja bistveno manj kalorij, kot pred stradanjem… če želiš dvigniti porabo kalorij čez dan moraš pridobiti nazaj glavne porabnike kalorij, torej mišičice… s tem ne mislim kakšnih velikih mišic, ker jih niti z najboljšo voljo in trudom po naravni poti ne moreš pridobiti.

Nujno je da se pričneš normalno in zdravo prehranjevati, sočasno s tem pa je obvezno da pričneš s kakšno vrsto rekreacije. Za začetek izberi kaj lažjega, kar tudi rada počneš… kasneje nadaljuj z bolj zahtevnimi treningi.

Obišči mojo spletno stran in preberi čim več napisanih člankov, še posebej tiste o hujšanju… oz. priporočam ti članek: Kako sem poizkusil shujšati 1. in 2.del

Svetujem ti tudi pogoovor s kakšnim psihologom, glede tvojih težav.. tako boš lažje razumerla svoje početje in kako to preprečiti. Zavedaj se, da nisi sama… veliko jih ima težave kot ti, tisti ki si si dovolijo pomagati… jih rešijo.

LP,
Goran

New Report

Close