Zakaj, za vraga, psi niso na povodcih?
Jaz sem proti solzilcu ker imam izkušnjo z enim psihopatom, ki ima psico. Če se ji katerikoli pes približa (četudi samo da bi povohal) ga “preventivno” pošprica s solzilcem. Bil sem zraven ko je pošpricu pudla na vrvici, ki jo je hotel samo povohati. Ko sva z lastnikom znorela je rekel neki v smislu bolje preprečiti kot zdraviti.
Sama se imam za ljubiteljico živali.
Ampak – da, sem sposobna uporabiti solzilec, če bi bilo to potrebno .
Svoboda mojega psa seže do svobode tvojega psa. In obratno. Jaz imam svojega psa popolnoma pod kontrolo. Torej ne teži drugim psom ali ljudem, ker se zavedam, da določeni posamezniki (človeški in štirinožci) ne marajo stikov s psom. In takšno odločitev spoštujem. In pričakujem tudi od drugih lastnikov takšno ravnanje. Žal pa je evidentno, da temu mnogokrat ni tako. Še huje: lastniki se obnašajo neodgovorno, oholo. Premnogokrat sem slišala tisti rek: “se bosta psa že sama zmenila”. A res? Moja psica, s 3,15 kilograma teže??? In v takšenm primeru,bi bila pripravljena uporabiti solzilec, če bi bilo potrebno.
Torej vsak ravna po svoji vesti in s svojo odgovornostjo. In jaz bi svojo psico pač branila tudi na takšen način. In prosim, iskren odgovor: a zavoljo kvazi ljubezni do živali ne bi svojega psa branili (magari na način z uporabo spreja)?
Lp, Katja
Tudi sama nosim s seboj solzivec (in ga znam uporabljat). Imam cel kup neprijetnih izkusenj in ne bom tvegala zivljenja svoje majhne psice. Zaenkrat sem na druge nacine odgnala pse, se mi je pa zgodilo, da me je psica napadla in tudi ugriznila ( k sreci v cevelj in se mi ni nic poznalo) in ce bi takrat imela sprej, bi jo posprejala zagotovo. Nikoli pa ne bi sprejala psa, ki pritece samo povohat, pa ceprav ga moja psica ne mara. Mislim da po tolikih letih ze znam locit kdaj mi preti nevarnost in kdaj ne. Tako, da se me ni treba nic bat, pa cetudi me vasi psi hodijo ovohavat. :))) pri taksnih, ki samo vohajo je ze kak mocejsi BUUUUUU dovolj, da se poberejo. :))
Jaz imam sprej s seboj, četudi moj pes nima 3 kg, temveč 60, me nič ne zanima. Dokler je moj na povodcu, mi prav nekam visi če drug skače vanj. ga bom pač posprejal in/ali klical policijo. Dol mi visi za izgovore v stilu “moj pa ne bo nič naredil”. Baš me boli patka. JAZ NOČEM da mi tuji cucki visijo za vratom, ja?
zanimivo, da se vsi bojite za svoje pse, nihče pa ne omenja ljudi. Si predstavljate sprehajalca, po možnosti z otrokom, proti njemu dirka pes, katerega seveda “pametni” lastnik nima na povodcu in otroka samo “igrivo “zgrabi za roko.Rada imam pse, žal si ga ne morem privoščiti, in vsa pohvala lastnikom, ki s psi ravnajo pravilno. Mediji pa bi morali bolj pogosto opozarjati na pravilno vzgojo in ravnanje lastnikov psov.
No, to ni nikakršno ljubiteljstvo živali. če je lastnik neodgovoren, mora biti pa pes kaznovan?