Zakaj v tujino
Jaz nisem šla v tujino, zato ker bi si želela ‘uspeti’ oz. ker bi želela obogateti. Ampak zgolj zato, ker mi Slovenija že od malega ne odgovarja. Od malega si s slovenci in slovensko mentaliteto nisem bila kompatibilna.
Samo zato sem šla v Francijo, kjer je moje življenje za 200% boljše, lepše, bolj kakovostno, kot je bilo v Sloveniji – pa ne zato, ker bi tu imela višjo plačo ali večje stanovanje, ampak zgolj zato, ker mi tukajšnja mentaliteta, kultura, sociala, ljudje super odgovarjajo, ker se tukaj končno počutim doma.
To se pa absolutno strinjam. V tujini (govorim za t.i. Zahodne razvite države) so ljudje na čist drugem nivoju, kot v Sloveniji.
So veliko bolj strpni, prijazni, prilagodljivi ipd.
Slovenija je en mali kurnik idealen za ozkogledne kure, ki jih kaj vec od svoje soseske niti ne zanima. Taksni, ce imajo dobre “veze” lahko v Sloveniji celo prosperirajo. Ampak meni se taksna prosperiteta v nekem kurniku bore malo pomeni…
Absolutno se strinjam.
Z zaljitvami in slabim obnasanjem samo poves, dokazes da si Balkanec, prostak. In zakaj zaljivke napram meni, ki vam edini zelim da uspete priti v tujino.Jaz edini bi slovencem odpru meje za USA,AUS,NZ itd .samo da ne pridete v GB prosim Sicer imam dober razlog za to, in to je ker sem sit poslusat vase jamranje in zanicevanje vsega doma.posebno kadar sem tam na dopustu ko si cllovek zeli mir.
lp iz gb
Govno Brit v vsej svoji grdoti. Tega pankrta se sramujeta oce in mati.
Kanada, ena od dezel, ki naj bi se uspesno ognila krizi ima vedno vec revezev.
Kljub le 6.9%-ni brezposelnosti vsak mesec dobi hrano iz Food Banks (ekvivalent slovenskemu RK in Karitasu) dobrih 833 000 ljudi, vseh prebivalcev je pa 35 000 000, torej skoraj 2.5% oz. vsak 42-ti prebivalec. Med njimi najvec mladih druzin z otroci in upokojencev. Vedno veckrat tudi vidis, kako upokojenci pobirajo konzerve in steklenice iz smetnjakov, da si pomagajo pri placilu stroskov.
Verjetno je podobno v nekaterih drugih ciljnih drzavah Slovencev. Ce odhajate v tujino, se najprej prepricajte, da imate dobiti moznost dela, ki vas bo prezivelo in da si prisluzite pokojnino.
Sem prejel opozorilo od administratorja da se moram opravicit Britu in ostalim ki sem jih zalil s svojim prostaskim .vedenjem. Oprosti Brit lepo prosim bom storil kar hoces zate, samo oprosti mi prosim. Moji starsi so me slabo vzgojili ker so navadni kmetje, pravzaprav maloposestveniki.iz Zeje. Me je res sram, sam sebi bi odrezal jezik, ce ne bi tako bolelo.
Lp XXXx
Evo sekretaa Brita, ki se sedaj izdaja za mene. Bezi bolnik in se skrij, ker te bodo enkrat odpeljali mozje v dolgih belih haljah. S tem ne mislim zdravnikov ampak mesarje, ker samo oni lahko urihtajo tako zverino kot si ti. bolnik si na kubik. Ubogi tvoji starsi, ker so morali vzgajati tak izmecek cloveske rase.
Zakaj gremo eni v tujino drugi pa doma ostanejo
prvic je ze razlika med tistimi ki so visoko solani ti pa nimajo sploh namena da grejo v tujino
ze zaradi tega ker vecinoma njihova izobrazba jim nebo nic vec omogogocala da dobijo delo
ze zaradi tega ker slovenske sole zares niso equivalentne teh ki se nahajajo v Franciji Nemciji ali
Usa Ker ze najveckrat nase diplome niso na 100% priznane pa vam bojo najveckrat rekli da to
ni veljavno ali equivalentno njihovim.. Ce ze imas iskusnje 10 let v Sloveniji pa se ti v nos nasmejijo
Rekoc da oni delajo po drugih methodah in da je to stari nacin katerega so ze oni davno zapustili ..
Tako se bo zmeraj ta diplomiranka znajdla cisto doli na lestvici . To velja za vse poklice vse kar iz
njihovih sol ne pride to nic ne velja ali je komaj boljse kot nic .Zato tisti kateri ste diplomirani ce zelite
biti priznani v poklicu je boljse da tam ostanete ce dela imate ..Ce ga pa ze dve leti ihcete v tem
primeru vasa sola ali izkusnja vam bo bolj sluzila da se znajdete v drugih drzavah ker vi imate
vecji potencial tudi da kaj sami ustvarite hocem govoriti da tudi vi svoje podjetje napravite ..
Samo v tem primeru vase moznosti bojo vidne in vase izkusnje vam bojo pomagale da vzdrzite
in uspete v vasem lastnem podjetju ..Ce pa vi ostanete tudi 20 let v enem podjetju vam ne bojo dali
nigdar vec moznosti kot pa njihovim drzavljanom katerim boste morali cevlje glancati da vas proti
vrati ne potisnejo…In vam vse vrste svinjarij ne storijo da bi vam noge zapletli …Jas sem imel moznost
da se dela pri drugih znebim in sem bil na svojem racunu .Ce mojo placo primerjam tudi z solanci
kateri so delali v Francoskih podjetjih sem vseeno brez solanja boljse znasel kot pa oni ki so na
delovnem mestu ostali ..Seveda v mojem primeru ce bi imel vecjo komercialno izobrazbo bi bil
lahko moje moznosti pomnozil x 5 ..Namesto da ostanem obrtnik bi lahko v tem primeru
vecjo firmo –podjetje napravil Drugace pa sem poznal Slovencev in Hrvatov Ki so bli bolj solani
pa nigdar niso vec kot 3000 eu mesecno …Poznam pa vec juznjakov ki so tukaj zaceli kot
nekvalificirani delavci zdaj pa imajo po 30–50-100 delavcev …Seveda cene izbijajo pa vseeno
vec zasluzijo kot vecina njegovih Francoskih kolegov Vse to da vam recem ce sem pridete
Upajte si in ne ostanite hlapci ki se za 1000 eu tresejo bodite volki in zahtevajte vec od sebe …
Dobro receno celo Brit bi bil ponosen na to
KOT TI DOBRO RECES JE TISOCE RAZLOGOV VSAK PA IMA SVOJEGA
EDINO KAR BI PA OPOZORIL SLOVENCE KI GREJO K PUNCI V BALI DA NIGDAR NE
PRODAJAJO HISE ZA ENO BABNICO KI JIH BO VSE SPUFALA IN DENAR POZRLA ..IN JE SE
MOZNO DA GA NAJDEMO VSEGA NAPETEGA V VODI PO NEKAJ CASA JA JA TO SE ZGODI ..
SVOJ DENAR SI NALOZI V RAZLICNIH BANKAH POTEM PA POJDI BOZAT CRNKE KI TE
SAMO ZA DENAR PRICAKUJEJO …NA INTERNETU JE TAM VELIKO PROSTITUTK KI TAKE OSLE
CAKAJO DA JIM DLAKE OSKUBIJO …CE ZARES MLAJSIH ZAZELIS PA JE BOLJSE DA SI PLACAS
ENO DRUGO VSAKI DAN IN CE SI PAMETEN BOS DO KONCA Z TEM REZERVNIM DENARJEM
LAHKO PREZIVEL BREZ BRIGE TAM NE SMES NIGDAR BOGATASA SPILAT —NASPROTNO—
.
NAMESTO DA GOLOBA SPILAS …CE VZAMES 1000 DEKLET IZ TEH NERAZVITIH DEZEL
SAMO TAKE BUTELJE IHCEJO …VECINOMA TE ZE PO 15 MINUTAH VEZE ZA DENAR FEHTAJO
NE MISLITE DA BOSTE TAM LJUBEZEN NAJDLI ZASTONJ TREBA BO PLACATI IN SE BOLJ NA
DEBELO KOT Z SLOVENKAMI KI IMAJO ZELO DENAR RADE VSE BOLJ KOT MOZA ..
BREZ ZAMERE SLOVENSKE KURBICE CE JE ENA TA PRAVA PA NAJ KAR ZAPRE OCI
TO JE NE DOTICE …
Zdaj pa pojdi nazaj v Slovenijo in zivi s taksno mentaliteto. Ne bo slo, nisi vec navajen, hitro bos usel nazaj v tujino, ker se v Sloveniji med ljudmi ne bos pocutil dobro.
Tudi sama zivim v tujini, vcasih se veselim, ko grem na obisk v Slovenijo, pa potem vidim spet ta vzvisan, negativen, zakompleksan folk in se prav veselim dneva, ko se vracam nazaj.
Ne vem kje sicer zivis, verjetno v Angliji…kako je tam ne vem; jaz zivim v Nemciji in se nikakor ne pocutim kot tujka, prej se pocutim tako v Sloveniji, ker tja ne pasem, mi tam ne ustreza.
In ja, zivim mnogo bolje kot sem zivela prej v Sloveniji, tako da ni res, da je doma ziveti bolje. Enako tudi Slovenci, ki zivijo tukaj in se srecujemo, tudi zivijo tukaj boljse in bolj kvalitetno zivljenje. Tako da….
Malo razcisti s sabo, ker se v enem stavku zgrazas nad slovensko mentaliteto, v drugem pa pravis, da ti je zal, da si odsel.
Forum je zaprt za komentiranje.