Najdi forum

Zakaj v tujino

Barking up the wrong tree!
Izgleda da, ce gremo tako naprej, te debate ne bo konec. Kar se mene tice, poudarjam da sem pravzaprav ponosen ce slovenci po svetu slovimo kot uspesni narod, kdo nebi ce si slovenec?Toda, ce beres ta pisma bo Janez Novak mislil da je uspeh v australiji garantiran.Ce mu uspe natockat za delavno vizo pride s svojo druzino, dela ves dan da placa najemnino in zivljenje je se tezje kot doma. Tistih nekaj z visjo izobrazbo in brez druzin ste ze izbrani predno dobite vizo in ce sta par seveda ni problema. Jaz govorim o povprecnemu Janezu z obrtno solo ali podobno ki ima druzino.
Lp Brit

Trudil sem se, pa vidim da nima smisla. Cas te je povozil…

Kot prvo, Slovenija ni vec tisto kar je bila pred 50 leti. Danes ima ~35% mladih Slovencev starih od 25 do 34 let zakljuceno fakultetno izobrazbo. Ne moremo govoriti o “tistih nekaj” z visoko izobrazbo.

Kot drugo in ze od drugih omenjeno, znanje obrti je vse bolj na ceni, sploh v deficitarnih poklicih. Taki + zgornji obicajno tudi razmisljajo o emigraciji saj so moznosti drugih sila omejene.

Kot tretje, druzina z otroci, kjer le en partner sluzi “povprecno” placo, danes nikjer ne prosperira.

[Kot tretje, druzina z otroci, kjer le en partner sluzi “povprecno” placo, danes nikjer ne prosperira.[/quote]

Kaksna bodocnost je tam kjer druzina propada. Zacasna bonanza ki nima bodocnosti. Zakaj mislis da v GB in parih EU drzav ima druzina prednost.Zato ker so prisli do tega kar je vazno v zivljenju.

Kaj je tujina in kaj je dom?

Meni je vseeno če je to Italija, Australija, Slovenija..vse te meje in zastave in trkanje po prsih.Tujec v Sloveniji, tujec v Angliji ali na obeh tleh doma.
Selitve so bile del vseh civilizacij, zadnjih 50 let smo se pa ustavili, ker si želimo udobja in ga lahko imamo.
Tujec je vedno tujec…hmm gej je vedno gej a ne, in mačka bo vedno mačka, ne more postati pes. Sem tujec in se ne trudim postati Nemec, ampak sem zadovoljen s tem kar imam. Nihče me ne žali, tlači. V Slovenijo grem rad in se počutim kot na dopustu kjerkoli-krasno.Grem pa tudi v anglijo in na bali in v peru na dopust in je spet krasno. In seveda, povsod tujec, ampak komu mar…meni najmanj, zaradi tega nisem slišal niti ene slabe opazke v svojem življenje.

Pa lep dan še naprej.

Peter
Ljudje po naravi radi pripadamo nekam, sele takrat smo lahko srecni. Tebi to se ni jasno ampak ti bo prej ko slej. Posebno ko stvari ne grejo vec tako kot hoces. Patriotizem, shovinizem, rasizem obstoja povsod, to je fakt, zakaj mislis da si ti izjema, Malo razmisli Peter o temu predno odgovoris,ja?

Morda je vse to res, glede bodocnosti mislim, ampak se vedno ostaja dejstvo, da druzina z otroci danes kjerkoli po svetu vec ali manj le zivotari z eno samo povprecno placo. Zato jih je tudi vse manj. Gotovo pa ne gre za povprecje.

Torej, prav imas, taksna druzina niti v Avstraliji ne bo zivela Nejkino zivljenje. Vendar, kot berem, si edini, ki je tako razumel Nejkine besede.

Nejka je single ima faks in partnerja ki je domacin.Po moje ona ni Janez Povprecen ki emigrira iz slovenije.Kaj imajo vsi slovenci v aus univerzno izobrazbo dandanes?
Povej mi kako si ti razumel Nejkine besede,prosim?

ok kaj je v tujini kar nimamo duma? SLUŽBE, plača vsaki mesec, spoštovanje do dela ki si ga opravil, ni nevoščljivih slovencev, ki bi te prodali za kos mesa, če bi imeli šanso…dosti tega je v tujini, kar v naši “preljubi” državi nimamo in nikoli niti ne bomo imeli (no razen če se situacija obrne) 😀 tak da če ti je tak težki lajf v tujini pa pridi nazaj sem pa boš videl kako je lepo tukaj živeti iz meseca v mesec…preštevati cente ob koncu meseca, ko greš v trgovino pa gledaš samo najcenejše oz ugodne cene…dosti tega je kar me moti v “domovini”

Veliko se omenja fausarijo, nevoscljivost in nespostovanja do dela ki si ga opravil. Jaz moram priznati da nimam takega vtisa v sloveniji o slovencih. Mogoce pa delo ki si ga opravil ni bilo zadovoljivo. Mlad brez prakse ni nic cudno da nisi dobil pohvale za vse kar si naredil. Druga stvar ki se ponavlja je kaj vse se lahko ima v tujini a ne v sloveniji. Zakaj si domisljate da morate imeti isto kot v naprednih drzavah. Slovenija je komaj zlezla iz socializma.Meni se zdi da bi vsi radi vse in takoj.Jaz se kolesa nisem imel.

o moj Bog človek kak lahko ti sodiš o naših razmerah tukaj in zdaj, če niti ne živiš v sloveniji…ne občutiš na svoji koži, kakšno je dandanes življenje v tvoji preljubi domovini. ne sanja se ti kaj folk tukaj preživlja (sploh mladi in brezposelni) tak da raje zapri svoj britanski gobec in ne loputaj nesmiselnosti o nečem kar nimaš pojma!!! mater si čudn ej… mislim lahko je tebi pisati ko živiš v tujini, si živel mogoče lepo življenje (mislim tak me ne briga kakš lajf si mel)…samo opažam da neke teme odpiraš, hočeš mnenja pol pa ko nekdo poda svoje mnenje (in dejansko stanje ki je danes tuki) ga ponižaš in ne sprejmeš mnenja…mislim človek ti si ostal še v zgodovini…slovenija več ni to kar je bila in to si že enkrat daj zapomnit!!! šupak jedan!!!

Kaj pa je bila slovenija,in kdaj???? in kaj je “supak jedan”??tega nisem se nikdar slisal.

Jaz sem razbral to, da se v Avstraliji zaradi nizje brezposelnosti trenutno lazje dobi zaposlitev in da lahko clovek pricakuje nekoliko visji zivljenski standard kot v Sloveniji. Drugo, kako konkretno bo nekdo zivel, pa je seveda odvisno od vsakega posameznika.

In ko ze zagovarjas, da ljudje ostanejo v Sloveniji, pa napisai kako (slabo) ti zivis? 🙂

ostali oprostite mojemu negativizmu namenjenemu določenemu uporabniku ki sliši na ime Brit…mislim resnično ne razumem zakaj odpiraš teme in hočeš slišati naša mnenja, če si tak naravnan da drugega mnenja ne spoštuješ in ga zaničuješ…mislim nwm kak je tebi sploh dovoljeno pisat kak je v sloveniji, domovini ki se je ti spomniš izpred 30 ali 40 let (pač predvidevam da si en osamljen starček, ki sedi v svojem britanskem kraljestvu, sam samcat) in hodiš že nwm koliko let sem samo na dopuste s svojo britansko penzijo…nimaš pojma zato raje bodi tiho in ne odpiraj tem, ker pač ne boš nikoli dobil takih odgovor kok bi jih ti rad slišal, saj nwm če ti je jasno ampak nismo vsi tak preženeči kok si ti!!!! in

Doomed tvoje mnenje sem ze slisal sedaj bi rad se od nekoga drugega, ce nimas nic proti.
Hvala

Tudi moje mnenje je podobno, Brit. Trmast si kot osel in ne sprejemas, da imajo drugi ljudje drugacno mnenje. Mislis, da bos res koga odvrnil od tega, da gre v tujino, ce hoce?

Si kdaj pomislil, da se kaksen Slovenec v tujini res ne pocuti kot tujec?

Ce imas sam ponizevalno mnenje do nekaterih narodov, se ne cudi, da te morda kaksen rasisticen Anglez ne sprejme. V globalu sta oba ista.

Predlagam Britshman – a za teleta leta 2012. A res ne znaš utihniti budala. Zanima me kje je admin, da bi odstranil ta hlod iz foruma.

edino brit vam opisuje realno stanje

vsi ostali ste samski, ali brez otrok, ki rabite 3 mesece dopusta, revčki, get real

če bi res tako uspeli v tujini se vam ne bi bilo teba hvalit na tem forumu, prav dol bi vam viselo, ta forum in brit

Urednistvo spletne strani Slovenci po svetu,
Za uspesno nadeljevanje te strani je potrebno odstranit moznost prijave istih oseb pod razlicnim i imeni. Ko se enkrat registriras pod dolocenim imenom se ne mores javljat pod enim drugim. Brez tega nima smisla nadaljevat ker ljudje to izlorabljajo, namrec pisejo in odgovarjajo na svoja lastna pisma.

🙂 Samo tole si preberi in boš videl, da se res ni potrebe nobenmu hvaliti!

http://www.smh.com.au/opinion/political-news/australian-economy-leads-the-world-20120418-1x6ac.html

Dejstva so dejstva pa, če ti je to všeč ali pa ne. Včasih sem mislil, da je pregovorna nevoščljivost Slovencev ena fraza ampak sedaj sem začel res verjeti v to. Ko tu doli gledamo poročila kaj se dogaja v Sloveniji nam gre samo na smeh. Pa ne, da privoščim slabo ljudem ampak mi gre na smeh za kakšne stari se ljudje pregovarjajo in kaj vse si dovolijo politiki. Ljudje pa samo komentirajo po forumih in gostilnah. Zdi se mi kot, da sta to dva čisto različna svetova. Torej ne se posmehovati ljudem, ki živijo v tujini ampak naj vam njihov opis življenja v tujini odpre oči. Ni seveda vse zlato kar se sveti, ampak še nisem slišal, da bi se velika večina ljudi želela izseliti iz Avstralije v Slovenijo ali pa v EU. Je pa seveda obratno in je seveda velikanski naval na Avstralijo. Torej, če po vsem tem še vedno želite verjeti Britishman – u ter ostalim čenčačem kar izvolite. S tem ne mislim, da ne odidite v tujino, če želite ampak vsaj mogoče pomislite, da je doma nekaj generalno narobe. To pomeni, da je potreba veliko stavri spremeniti. Ena od teh stvari je obvezna odstranitev te politične golazni (leve in desne), ki se že dve desetletji nažira pri koritu in redi zaradi vaše bede. Generalno je nekaj narobe ravno tako kot takrat, ko je ta veleumni Brit odšel v svet.

Zakaj je treba vsakemu posebej rec da ne psovat in zalit. Ce ne ze radi drugega je zoprno branje. Ne samo doticnemu toda tudi drugim normalnim ljudem. Predvsem, kaksen ima smisel in kaj s tem dokazes poleg prostastva, se mogoce smatras korajznega, ker v obraz se sigurno nebi upal. Jaz se nimam za svetnika, toda vse na pravem mestu in casu, jaz pravim.Drzi debato na kulturnem nivoju in ne ustvarjaj slovencem slab vtis.
Brit

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close