Najdi forum

Zakaj se moški vežete/poročitie, če je potem partner tisti, na katerega stresate jezo, ga fizično in psihično zlorabljate?

Zakaj se ženske poročite z osebo, ki ima lastnosti psihopata (patološki lažnivec, nima empatije, nasilen, manipulant, narcističen)? Za poroko morata oba reči “da”. Prisiliti nekoga v partnersko razmerje je nezakonito. Oseba se nikoli ne spremeni čez noč. V času pred poroko je več kot dovolj dolga preizkusna doba v kateri je potrebno oceniti primernost partnerja. Če ne naredite te domače naloge, potem na žalost sledijo neprijetne posledice.

Nisi razumel, anonymus120, ni vprašanje, zakaj se ženske poročajo, vprašanje je, zakaj takšni moški rinejo v zveze, imajo otroke skratka družino. Tvoj odgovor je, kot da bi se solata spraševala, ali je ona kriva, da je zagnila, kupil si jo pa ti in jo potem nisi pojedel, drugi bi mogoče jo. Razumeš, ni kriva solata, da je zagnila, ampak ti, ker je nisi pojedel.

Opažam, da je zelo malo moških, ki dejansko uporabljajo možgane in obvadujejo svojo živalsko nrav. Nezreli, čutveno zabiti in narcistični moški (teh je od vseh moških več kot 90%), v svojem bistvu ne potrebujejo ženske in družine. Takšni so kanonefuter, za gradbišča, za najslabša dela in ne vem, zakaj rinejo v zakon, če potem na ta račun trpi vsaj ena oseba. Ne govorim, da so vse ženske zlate, ampak kolikor moških poznam, pa kolikor prebiram razve prispevke, jih VEČINA, ne mara svoje žene, vedno slednja pristane na zadnjem mestu in je najmanj zaželen telefonski klic, sms ect. ZAKAJ? Zakaj greste v zvezo in vzamete pravzaprav človeka, samo zato, da boste nekoga lahko kritizirali, ga poniževali, ga vezali na verigo in ga imeli za občasen brezplačni seks (prostituke so drage, pa okusne hrane vam tudi ne bodo pripravile, še manj kaj oprave in vam stale ob strani, ko boste v krizi).

Zakaj preprosto niste odkriti do sebe in naredite obvoz od žensk, ki si želijo družine, ob sebi nekoga, ki jo bo imel rad in na katerega se bodo lahko zanesle. Predvsem pa NE IGRAJTE in se že kar takoj na začetku veze pokažite kakšni ste. Ker najlažje je potem žensko krivit za vse, tudi če ona skoči čez plot – ker namreč tudi ženskam počasi dojadijo voleki.

V zveze “rinejo” verjetno zaradi pritiska družbe, družine, sam razlog pa niti ni važen saj sta za zvezo potrebna dva. Če eden reče “ne”, potem zveze ni. Argument se da povsem enako obrniti na žensko stran. Zakaj ženske rinejo v zveze, če vedo, da zveza ne bo dobra?

Tudi ženske ne obvladujejo svoje živalske narave. Moški, ki uporabljajo svojo glavo in imajo spoštljiv odnos do svoje partnerice za večino žensk niso zanimivi. Ženske v zvezi rade iščejo dramo. To je tudi razlog za popularnost raznih španskih in turških nadaljevank in pa knjig/filmov kot so “50 shades of Gray”. Bolj kot je moški divji, nasilen in neobvladljiv, bolj je privlačen in večji je izziv obvladovanja “zveri”. V najbolj ekstremnih primerih ženske pišejo ljubezenska pisma serijskim morilcem (hibristofilija). Morda se spomnite tistega avstrijskega Fritzla, ki je svojo hčer imel 24 let zaprto v kleti? V zaporu je dobil čez 200 ljubezenskih pisem od samskih žensk. V manj ekstremnih primerih in v povprečju ženske privlačijo “poredni fantje”, kar je verjetno tudi posledica naravne selekcije, ker imajo taki moški večjo verjetnost potomcev. Če že iščemo nekega krivca, potem so to najverjetneje predhodnice, ki so izbirale kateremu tipu moškega bo omogočena reprodukcija. Ampak, iskanje krivcev je samo bežanje od resnice. Za osebe s katerimi se družimo, živimo in vstopamo v zveze smo odgovorni sami in nihče drug.

Glej, poskusi poiskati npr. temo na starševskem čveku Starejši moški in mlada punca … tale je ena od zadnjih, ki sem jo zasledila, jih je pa seveda veliko več.

Punca stara 21 let piše, da jo nadlegujejo moški stari 45 let, ki so poročeni ali v zvezi. Ne mi govorit, da ni 90 % moških takšnih, da jim gre žena na živce in skoz iščejo eno za seks, ali pa si ga gredo plačat.

Sama sem ženska, delam v moškem kolektivu in imam opravka večino z moškimi, ker je pač delo takšno. Lahko rečem, da je res samo 10 % normalnih in dostojanstvenih, ki ne jamrajo čez ženo, jo celo pohvalijo in ne namigujejo na seks, ali po domače, pecajo žensko, ki stoji zraven njih. Pa je lahko zelo lepa.

MOŠKI niste zreli za zveze, v 90 % ne, ker ne znate biti samo z ENO, jo imeti radi in jo spoštovati. Mogoče je samo 10 % moških, ki ko se poročijo, nimajo afer, vseh ostalih 90 pa ja. Poleg tega, da v moški družbi poteka pogovor o svojih ženah na nespoštljivem in primitivnem nivoju – vidim to, kako se sodelavci pogovarjajo o njih in ne opazijo, da poslušam. Pa nisem videla in slišala 10 moških, pri svojih 40 sem imela opravka z mnogimi in vsi so enaki jebači, fukfehtarji in nergači čez svojo ženo.

Ženske ne iščemo nobene drame, mogoče kakšne prifuknjene, večina žensk si pa želi zanesljivega partnerja, takega, ki je pripravljen pomagati ženi, ji stati ob strani in jo tudi ob težkih trenutkih razvedriti. Saj to je v bistvu pričakovati od obeh v zakonu.

Se strinjam, za poroko sta potrebna dva DA, ampak je to tako zelo smešno, da je že žalostnoi, ker nikogar ne poznam, da bi na poroki rekel ne, že zaradi gostov in samih stroškov poroke.

Še enkrat ti lahko povem, da ženske ne iščejo drame, iščejo pa MOŠKI razburjivost in novosti v postelji, mlade ali pa vsaj druge lulike in prsi, ker takšni ste. Na nivoju živali.

Pa še to sem pozabila, ne samo da iščete seks na vsakem vogalu, še jezo stresate najprej in predvsem na svojo ženo oz. družino, jezo, frustracije, stinobo, svinjarijo … vse morajo trpeti, tolerirati, popravljati za vsami vaše žene. KO vas pa pokličejo, da pojdite gredoč domov po kruh ali bognedaj po celoten nakup, pa takoj ko odložite telefon, javno in glasno poveste, pizda, je baba tečna.

Najlepše je pa seveda popolen ignor na klice, sporočila, potem doma za mizo … vedno pa se najde čas za pijačo s kolegi, za prosti čas s kolegi in za vse vaše hobije.

 

BLJAK.

Še nekaj dejstev:

kot študentka sem delala kot natakarica – 85 % strank je moških, 10 % je ženskih prijateljic oz. parov/skupinic, 5 % je parov. Od tistih 85 % moških jih samo gejevska populacija ne peca žensk, ali da ne bi dajali kakšne butaste opazke.

 

Dolgo sem držala v sebi, sem tudi sama poročena že 20+ let, pa si večkrat mislim, kaj je meni tega treba. Opažam, da ženske, ki ostanejo same, ali pa nikoli nimajo moškega, lepše živijo. Me, ki smo dale del življenja za nekoga, mu rodile otroke, hodile v službo, odplačevale kredit za skupen dom, in vsak dan bolj spoznavale, da imamo ob sebi samca, ki se želi samo praznit – psihološko, fizično, kakorkoli … mi gre na bruhanje. Da bi to vedele ženske pri 20 … sam, ko takrat ne verjameš, kaj ti mama pravi, ali pa babica.

Šele zdaj razumem, da ženske po 50 letu ne čutijo potrebe, da imajo koga ob sebi, sploh takega, ki ga je treba pedenat in igrat smet kanto. Da so najbolj zadovoljne same s seboj. To streženje za prazen nič in da igram eno revo, ki mora dat noge narazen za ljubi mir pri hiši in poleg svoje službe nositi pritiske še od partnerja …, pa ni mi tega treba.

Tako da drage dame stare 20-30. Ne se vezat, ne se poročit, ker boste nekomu samo kanta za odlaganje smeti, slej ko prej.

 

Se povsem strinjam, da je v Sloveniji veliko primitivnih ljudi, vendar se ti v večini primerov družijo med sabo in jih je mogoče srečati na tipičnih lokacijah, kjer se radi zadržujejo. Pričakovati, da se bodo moški (in ženske) v gostilni vedli kulturno in dostojno je v današnjih časih nemogoče. Bodočih partnerjev se ne išče po gostilnah, klubih in raznih veselicah. Tudi posamezna delovna mesta pritegnejo določen tip človeka in se je potrebno naučiti katerih se je pametno izogibati. Takšni moški, ki bi stali ženski ob strani po 50. letu ne hodijo v gostilne in ne delajo na delovnih mestih kot jih opisujete. Ste pa lepo ugotovili – “Da bi to vedele ženske pri 20”. Dober mož, kot ga opisujete, je za punce pri 20. letu praktično neviden. Punce se raje, kot da bi načrtovale svojo prihodnost, podijo po klubih in skačejo za “porednimi fanti” in so z njimi obsedene preko raznih tinderjev in instagramov, fant, ki si pa želi družine, pa enostavno ne pride do ženske družbe. Mogoče ga po 30. pogleda kakšna punca, ki ima za sabo malo morje propadlih zvez in je psihično povsem nestabilna, v zvezo pa vstopi samo, ker se boji, da bo ostala sama. Seveda potem pride do konfliktov, “mož postane gnusen”, “žena najeda” in na koncu se vsi sovražijo med sabo. Tudi ženske so sokrive za tako stanje družbe, saj pozornost dajejo moškim, ki so navzven zelo atraktivni in dobri manipulanti, namesto, da jih ignorirajo in dajo priložnost fantom, ki niso glavni v vaški pivski skupini, ter se ne afnajo z raznimi motorji in avti, ampak namesto v gostilno hodijo v naravo.

New Report

Close