Zakaj to dela?
Pozdravljeni!
Prosim vas za nasvet. Imam sina, star je 4,5 leta, je izredno živahen, na splošno zdrav. Pred kakšnimi 3 tedni pa je začel odpirati usta, na vsake toliko časa – kar pogosto – jih odpre do konca in to dela skoz in skoz. Nekaj časa sem ga opozarjala, ampak on to dela tako pozdavestno, da sploh ne ve da to dela. Potem sem ga prenehala opozarjat, češ, se je pač navadil, se bo že odvadil. 3 dni nazaj je začel pa še obračati oči. Pogleda gor pa levo in desno in z belim. Zgleda kot da je malo prizadet. In to počne ves čas, ko se igra z otroci, ko se pogovarja z mano….Zakaj to dela? Bi morali k zdravniku? Se lahko to odvadi ali so to tiki, ki jih bo imel celo življenje? Tudi na to sem pomislila, da pač išče pozornost, ker ima mlajšo sestrico, tudi mož je zadnje dni skoraj po ves dan odsoten, ker imamo podjetje…. in se sedaj zavestno bolj ukvarjam samo z njim…
Najlepša hvala za nasvet! Pa lep pozdrav!
Verjetno gre za neko oblik prisilnih gibov. Svetujem posvet s pediatrom in po potrebi napotitev k nevrologu.
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za vaš odgovor. Jaz se pa ponovno obračam na vas.
Včeraj zvečer ko smo šli spat, je sin rekel da ga boli trebušček in se tresel – celo telo in potem noge, na vsakih nekaj sekund. je rekel, da če nekaj naredi (nisem ga razumela točno kaj), ga zabolijo možgani (to so njegove besede).
Zato smo šli danes k pediatrinji. In po 2 minutah pregleda, je ugotovila, da ne vidi da bi bile nevrološke težave, da so bolj psihične. Da se naj bolj ukvarjamo z njim….. in če ne bo v 14 dneh bolje, nas bo poslala k psihologu in ne nevrologu. Povedala sem to tudi naši vzgojiteljici v vrtcu, pa je rekla, da ponavadi če otrok potrebuje pozornost in ali je zapostavljen, joka in se to na otroku vidi. Moj sin pa je izjemno živahen in dobre volje…
Kaj mislite, jaz bi šla kar samoplačniško do nevrologa. Samo zanima me, če obstajajo nevrologi samo za otročke?
Najlepša hvala!
Samoplačniško do nevrologa za otroke ne morete, ker takih storitev ni. Nevrolog za odrasle pa pri otrocih lahko samo prodaja meglo:=)
Počakajtem opazujte, jasno je, da vas bo pediatrinja napotila, če se bodo znaki ponavljali ali bi se pokazalo še kaj drugega.
Pozdravljeni.
Imam 6 let starega otroka, ki je imel epileptični napad 12.08.24 in drugega 06.09.2024. Sedaj od torka prejema Depakine sirup. Sicer je bil vedno živahen otrok, je imel tudi izpade trme, če ni bilo po njegovo, ampak si je pa dal dopovedati, da se umiri. Sedaj po tem sirupu 3x na dan pa je katastrofa, obnaša se katastrofalno in čudno, je zelo nemiren, ima izbruhe jeze več krat na dan, starejšega brata tudi udari. Več krat opažam, da ima kot neke blodnje, kar pa se vidi še posebej zvečer, ko mora iti spati, noče zaspati in govori stvari kar nekaj za brezzveze. Kaj naj naredim? Ali mislite, da to zdravilo ne vpliva vredu na njega?
Hvala
Posvetujte se z nevrologom, ki vodi dečkovo epilepsijo, če je morda kaj povezano z zdravilom ali pa se bo umirilo.