zakaj sploh imamo obvezno zdravstveno zavarovanje, če pa ničesar ne krije v celoti?
Ne oglašaj se, če ne veš kako in kaj!
Pri sladkorni, ki ni odvisna od insulina, dieta ni potrebna!
Samo zdrav način prehranjevanja, lepo prosim!
Potem pa mi povej, če čips, torta po kosilu in gora krompirja za kosilo spada k zdravemu načinu prehranjevanja.
Od insulina neodvisna sladkorna je ena velika ničla proti sladkorni tipa 1.
Ne piši, če ne veš!
Če imaš samo zdravila, ješ normalno obroke, ne računaš, ne šteješ, nimaš težav z nihanji glukoze. Minimalno že, ampak o pravem nihanju nimajo tisti pojma. In ko bi živeli zdravo, bi imeli brez težav cukre v mejah normale. Samo pokaži mi nekoga, ki ima sladkorna, uživa zdravila in res živi in se prehranjuje zdravo!
Še enkrat. Moti me, ko se napiše, da je v osnovnem zdravstvenem zavarovanju krito vse. Ker ni! Vem, lahko bi bilo slabše, lahko pa bi bilo veliko bolje.
In ni problem kriti zdravljenje odvisnikov, kriti pripomočke, ki jih nekdo potrebuje pri diabetesu 1, pa je.
Brez veze, sploh!
Glej, nisem jaz spraševala, zakaj sploh imamo obvezno zdravstveno zavarovanje.
Sem hvaležna, da je tako, kot je.
Ampak moti me dejstvo, da imamo občutek, da če res zbolimo, ali res zbolijo, otroci, da dobijo vse.
Ker ne.
Sem pa jezna, ja.
Pa ne na zdravnike.
Ampak na sistem, ki ga ima zdravstvena zavarovalnica in na to, kaj krije in kaj ne.
Zaenkrat nekrite stroške krijem sama.
Okoli 4500, 4600 € letno. Vsaj.
Če seveda ne upoštevam zdrave prehrane in podobnih zadev.
Potem pa mi povej, če čips, torta po kosilu in gora krompirja za kosilo spada k zdravemu načinu prehranjevanja.
Ne piši, če ne veš!
Če imaš samo zdravila, ješ normalno obroke, ne računaš, ne šteješ, nimaš težav z nihanji glukoze. Minimalno že, ampak o pravem nihanju nimajo tisti pojma. In ko bi živeli zdravo, bi imeli brez težav cukre v mejah normale. Samo pokaži mi nekoga, ki ima sladkorna, uživa zdravila in res živi in se prehranjuje zdravo!
Še enkrat. Moti me, ko se napiše, da je v osnovnem zdravstvenem zavarovanju krito vse. Ker ni! Vem, lahko bi bilo slabše, lahko pa bi bilo veliko bolje.
In ni problem kriti zdravljenje odvisnikov, kriti pripomočke, ki jih nekdo potrebuje pri diabetesu 1, pa je.
Brez veze, sploh![/quote]
Te moram popravit – pri sladkorni tip 2 je dieta, štetje, preračunavanje prehranjevanje/gibanje močno potrebno, imamo takega bolnika doma že prek 25 let.
Dieta, zdravo življenje, primerna teža … ja, jo hvalijo tudi zdravniki! In taki bistveno težje popravljajo napake kot pa nekdo, ki je na insulinskih injekcijah!
In še to; otroci dobijo vse.
Sodelavkin otrok ima sladkorno tip 1 in je bila brez črpalke prve tri, štiri mesece…. potem pa najnovejši model, ves pribor, redni posveti, kontrole vse možne vsako leto… olajšava pri dohodnini … skratka, zelo dobro je poskrbljeno zanje in prav je tako!
Ne piši, če ne veš!
Brez veze, sploh![/quote]
Te moram popravit – pri sladkorni tip 2 je dieta, štetje, preračunavanje prehranjevanje/gibanje močno potrebno, imamo takega bolnika doma že prek 25 let.
Dieta, zdravo življenje, primerna teža … ja, jo hvalijo tudi zdravniki! In taki bistveno težje popravljajo napake kot pa nekdo, ki je na insulinskih injekcijah!
In še to; otroci dobijo vse.
Sodelavkin otrok ima sladkorno tip 1 in je bila brez črpalke prve tri, štiri mesece…. potem pa najnovejši model, ves pribor, redni posveti, kontrole vse možne vsako leto… olajšava pri dohodnini … skratka, zelo dobro je poskrbljeno zanje in prav je tako![/quote]
Ah, seveda vse. Pajade. En senzor je 50 €, en oddajnik 700 €, en obliž za senzor, 2€, vsak mesec torbica za črpalko, baterije, hladilne torbice, tehtnice, raztkužila, sterilni zloženci, zloženci,…
Glede hrane.
Ne mi pisati, da je brez insulina lažje uravnavat krvni sladkor. Ja, če si diabetik tipa 2 ja, ampak ne, če si 1. Če si moj otrok 1 uro po večerji zaželi jabolko, ni ravno dobro. Zelo težko jo je pokriti z insulinom. Če je sploh ne bi pokrila z insulinom, bi tvegala ketoacidozo, porušene sladkorje še cel naslednji dan.
Ne more si privoščiti, da med obroki kar tako poje eno mandarino.
Ne gre!
Oljašave pri dohodnini zaradi SB1 ne dobiš! Dobiš nižji dodatek, 100€, oljašave pri dohonini pa ne!
Lahko je otrok s PP, ampka mu tudi v šoli ne pripada več kot 5 ur pomoči tedensko.
Pa bi jo potreboval nenehno. Vsaj mlajši šolarji.
Ja, so kontrole, posveti, seveda so. HB.
Samo nekdo, ki pri 40-ih zboli za sladkorno in jo ima 30 let in potem kakšno posledico.
Ok, ima 70 let. Glavnino življenja je dal čez.
Če bo imel moj otrok po 30-ih letih sladkorne posledice, bo imel 30 let.
In si res ne želim, da bi zaradi sladkorne bil kakorkoli omejen v življenju. Zardai službe, česarkoli.
Opaziš razliko?
Moj otrok mora imeti tako lepe sladkorje, da bo zdržal 70 let brez posledic.
Si
Ma zakaj bi Človek moral plačevati zavarovalne storitve, če jih ne koristi? in to na mesec, halo? to je tako kot bi delodajalec zahteval od delavca da mora delat, pa čeprav mu ne plača, ma daj no sami oderuhi, država pa se masti na davkih in ne stori ničesar, ljudje pa se pobijajte med sabo, in zato boste pa šli v zapor pa še kazen boste dobili VSA DRŽAVA GNIJE OD ZNOTRAJ NAVZVEN!!!!!!