Najdi forum

ZAKAJ SO LJUDJE TAKO ZLOBNI???

Moja osebna izkusnja je, da je egoizem v vsakem primeru boljsi od nesebicnosti.

Kot tinejdzer in do polovice dvajsetih sem zivel precej nesebicno zivljenje.
Bil sem dobra dusica. Zelo sposobna dobra dusica. Ampak, kot se to pogosto zgodi, me je vecina stvari obsla in pristala v rokah tistih, ki se s tem niso obremenjevali.

Globoko v sebi itak nisem bil dobra dusica. Bil sem zgolj nesvobodna in prestrasena dusica. Ker, ce bi bil tako zelo dobra dusica, z vseh strani trepljana po ramenih, zakaj bi se kljub temu znotraj pocutil tako klavrno, kot sem se?

Sredi dvajsetih, ko sem se razsel z mojo dolgotrajno partnerko sem spoznal, da moje zivljenje ne gre nikamor. In da moram, ce zelim stvari spremeniti, nekaj storiti [ = se eno osnovno pravilo zivljenja. 😎 ]. In postal sem nacelen egoist.

Danes sem poslovno uspesen. V primerjavi z drugimi 28 letniki sem precej nad povprecjem. Isto leto, kot sem nasel svojo pot, sem diplomiral iz racunalnistva.

Na prakso sem odsel v tujino in tu tudi ostal. Pred malo manj kot letom dni sem v Sloveniji s prijatelji iz Anglije in Nemcije ustanovil majhno podjetje, ki je ne le prezivelo prvo leto, ampak celo obeta dobicek. V letu dni bom lahko kupil lastno stanovanje. Brez vsake podpore.

Obdrzal sem vse prijatelje, ki mi nekaj pomenijo.

Preden sem postal egoist so bila moja razmerja dolgotrajna, od tedaj se nobeno ni obdrzalo dlje casa, ni vredno omembe. Ah-ha, bos zdaj rekla!

Prehitra sodba. Razlog za moja nekdanja dolgotrajna razmerja je bilo lepilo. In to lepilo sem bil jaz. Moja pripravljenost na odrekanje in podrejeno vlogo. Danes mi vec kot to pomeni lastna sreca.

Lahko recem, da sem v razmerjih z zenskami egoisticen. 😎 In odkrito ti lahko priznam, da vecini to ni vsec. Ampak to je tistih 90%. Jaz iscem in bom tudi nasel *mojih* 10%, na preostanek pa se pozvizgam. 😎

Lp,
Tomaz

Nobenega aha ne bo. No, zdaj te vendar res štekam, kaj si hotel povedati prejle. Sem pa prav vesela, da srečam nekoga, ki prizna da je egoističen. Namreč, pred kakim letom sem naredila malo “raziskavo”, koliko dobro poznanih ljudi, ki jih bom vprašala, bo priznalo, da so egoisti. No, rezultat verjetno že veš. Nihče. Jaz pa sem se čudila, a res misliš, da nisi egoist..ne, res ne… no, jaz sem.

Tommy, nekaj me zanima. Kakšen je bil tvoj najbolj egoističen podvig, zaradi katerega si šel narazen s partnerko … oz. kak splošen primer svojega egoizma v odnosu. Zelo sem radovedna.

No Tommy mogoce pa nisi egoist, ampak si se tak naredil (oklical), ker si pri svoji notranji dobroti naletel na same egoiste, ki so te prizadeli. No in ce z volkovi zivis je najbolje ali pa posledicno neizogibno, da tudi sam postanes volk. Zato nisi nic drugega kot tista, ki je prej hodila po tebi, zdaj pa bos ti “hodil”. No egoizem in zloba rasteta iz lastne prizadetosti ter strahu pred zivljenjem. Je zid in bran pred udarci zivljenja. Filozofiranje gor ali dol, ko si spoznal, da moras nekaj spremeniti, si namesto da bi spremenil sebe, v cloveka ki sprejema tuje napake, ter ljudi take kot so, postal egoist.
Tvoje notranje lepilo , pa se obstaja, ter ni bilo zato, ker bi se sam hotel podrejati, ampak, ker si v zameno za svojo dobroto , ki si jo dal, pricakoval enako v zameno. Nesreca je bila le, da si naletel na egoista.
Krog je sklenjen.

P.S. Aja se kerih 10%? Neegoistov ki so se ostali?
Kajti obstaja 90% egoistov. Dobrodosel v guzvi.

Draga Sasa
Me veseli, da si se oglasila na to mojo temo. Res je, da ne morem biti hudobna ne vem zakaj? Za tisti denar, ko sem ti omenila, da je hotela tista znanka, da ji posodim denar ji nisem posodila, ker sem slišala, da jih je veliko že nategnila. Osebno jaz imam zelo dobre iskušnje z denarjem, ki tako jamrajo daj posodi jim posodiš povejo ti rok vračila nato pa nič dolgi nos.
Pred novim letom sem posodila, kar nekaj denarja, ki je bilo obljubljeno, da vrneje meseca MAJA kateri mesec je sedaj? AVGUST pa nič. Rada pomagam, dala bi svoje srce, če bi mi kdo rekel samo nimam rada, da se nato kdo dela norca in, da se spreneveda samo me to muči. Bodimo pošteni odkriti zakaj bi lagali, če lažemo sami sebi lažemo ne druge, saj jaz tako mislim.
Upam, da se boš strinjala z tem kaj sem ti napisala. Sasa bodi vedno tako dobra, kot do sedaj pa te bomo imeli vsi radi pa tudi marelica. Pa še to, ko praviš, da si egoistična saj je prav pač vsak ima pravico do svojega mnenja in življenja saj priznaš nekateri so pa tako hinavci in samo molčijo ti pa odkrito poveš to pri tebi spoštujem.Piši mi še kaj in lep vroči dan ti želi
marelica BAY PIŠI!!!

Živjo Sasa
Vedno prehitro kliknem vpis. Še to sem ti hotela napisati praviš, da zbiraš denar za golf z črnimi šipi to je bolj športni avto prava športnica boš v svojem golfu. Pri meni je pa tako: vsak svoj avto imava saj je to lepo kaj ne? Jaz imam DAEWO lanos mož pa ROVERJA. Samo to je hec, ki se najraje peljem v roverju se mi bolj dopada pa še teško nogo imam tako je pač rada hitro vozim vem, da to ni dobro ampak bog pomagaj.
Sasa želim ti veliko užitka pri vožnji tvojega jeklenega konjička.
L.p. marelica

se nikdar ne počutiš osamljeno? saj še vedno rabiš ljudi zato in ono. saj ni možno, da bi človek čisto samozadosten. Ne razumem zakaj si se držal svojih punc kot lepilo? In zakaj se jih zdaj ne več? (upam da ne posegam preveč v tvojo intimnost, a si nadvse fascinaten in me dejansko zanima ta tvoj življenski nazor) nekako si se osamosvojil. Kako gledaš na svoje prijatelje?

To si napisala točno tako, kot bi pisala sama. Tudi sama sem ugotovila, da če si z ljudmi zelo dober, če jim pokažeš naklonjenost, čustva, dobiš nazaj nulo. Žal mi je, da se moram včasih pretvarjati in izklopiti čustva, da dobim nazaj to kar hočem. Včasih pa mi vseeno spodleti.
Lepo se imej!
NENA

Hojla Katja,

Ce te zanima vec o objektivizmu, moj nacin je moja izpeljanka iz te filozofije, ti priporocam knjigo Atlas Shrugged, pisateljice Ayn Rand. Gre za drugo najbolj vplivno knjigo v ZDA (na prvem mestu je biblija).

Po socioloskih teorijah iz 60tih, se prebivalstvo ZDA deli na the beautiful and the dutiful. Atlas Shrugged je biblija tistega dela, ki ga imenujejo “the beautiful”.

Lp,
Tommy

Zdravo NENA
Zelo in popolnoma se strinjam z tabo, ker misliš kot jaz. Saj je res zakaj bi jaz morala vsakega lizati po ritkici meni se pa potem vrača z grdim namenom. Ne sem se odločila ne bom več dobra, ki sem videla, da dobri vedno po domače povedano nafukamo. Sedaj bom samo kontra žgala saj se sploh ne sekiram ni treba mi nihče ne pisati ne odgovarjati, komu bo odgovarjalo bo komu pa ne pa ni treba kaj ni tako? Prav imaš NENA, da tako razmišljaš kot jaz, ker kdor je dober je OSLU podoben in ravno to sem jaz priznam. Saj vidiš sama kakšno zdraho so naredili o meni, ki nobenemu ne želim nič slabega a meni pa tako grdo kontra. Zakaj bi jaz morala biti z vsemi dobra prijazna po meni bi pa sr…. saj to ni človeško, če malo razmisliš. Lepo, da se še nekdo najde mojega mnenja, ki sem prepričana, da tukaj na tem forumu jih je več, kot polovica HINAVCEV. Tako, da sploh ne veš a bi kaj pisal ali ne. Imej se lepo in lep pozdrav
MARELICA

Marelica, kdo je zate hinavec? Pa ne mislim imen, da ne bo pomote!

Žifjo marelica,kaj si spet podivjala v tvojem sadovnjaku?Nic se ti ne sekirat ti kar piš po forumu sej si en fejst zrel sadež

Oprosti, ampak po mojem zdraho delaš kar lepo sama. Pogrevaš in pogrevaš zadevo. A ni že čas da se vse tole zaključi? Kdo je hinavec, kdo žali, kdo je bolj trpel,…? Move on!

Premakni se ti z te debate in ravno ti pogrevaš stare zadeve. Hmmmmm kdo je hinavec ravno tiiiiiiii!!!

Sory ni namenjeno to sporočilo NENI ampak Tanyi!!!

A lahko še pojasniš zakaj sem pa jaz hinavska? Me pa prav zanima.

Eno je pogovor, drugo hec, vi Marelica pa ste že rahlo neokusni(primitvni).
Lep pozdrav.Iva.

Spoštovana Iva
Pravite, da sem primitivna zakaj bi le bila. Malo si preberite kaj je bilo pisano pa boste videli, da nisem vsega jaz kriva in, da nisem jaz vse to skuhala. Prav mi je žav, da je moralo, do tega pridit ampak človek se celo življenje uči. Draga Iva nimam nič proti, če ste mi tako napisali sem to vzela za dobronamerno mogoče pa imaste prav, da sem primitivna pa tega ne opažam. Hvala, ker ste me opozorili bom malo razmislila.
Lepo vas pozdravlaj
MARELICA

Mojega pisanja ne vzemite za zlonamerno. Dokazali ste, da se lahko dopisujete tudi na “nivoju”. Res je včasih bolje premisliti in nato spregovoriti-kajne????
Lepo pozdravljena.Iva.

Vašega pisma nisem vzela za zlonamerno ampak za dobronamerno. Ja res je bolje je prvo premisliti pa potem spregovoriti ali pa obratno prej se ugrizni za jezik preden poveš kaj.
IVA lep dan vam želim in radi se imejmo
L.p. marelica

New Report

Close