Zakaj smo v Sloveniji uspešne mamice kaznovane?
Če drži tvoja trditev, da je tvoj neto malo manj kot 50% bruto plače, imaš slabih 12.000 bruto in slabih 6.000 neto. In če te vseskozi ni motilo, da daješ par tisoč mesečno za dohodnino in prispevke, zakaj te zdaj moti, da dobiš samo dvakratnik povprečne plače? Si nisi od vsaj 6.000 mesečno nič dajala na stran? Si toliko neumna, da si vse zapravila?
Točno to sem imela v mislih že takoj ko sem brala njen post… Ko pride otrok se vse spremeni. In drži. Otrok rabi pozornost, čas, ljubezen OBEH staršev. Ob tem delavniku ki ste ga imela do sedaj, je to za otroka (za imeti družino) popolnoma neprimeren. To včasih pusti hujše posledice kot pa tale finančna diskriminacija s katero se ukvarjate sedaj.
Jooooj, saj ne bom več niti brala, niti odgovarjala na te bedarije, ki dajejo občutek, kot da v Sloveniji razen par svetlih izjem živijo sami nevoščljivci s podpovprečno inteligenco (ali pa ne znajo brat).
Ni me motilo, da dajem 50% in vec za davke in prispevke, ker sem verjela v solidarnost. Daš vec, ker vec imaš, zato, da imamo vsi nekaj.
In ni vprašanje preživetja, nohtkov in se ne vem katerih bedarij, ki so jih pisale nekatere zgoraj. Je vprašanje poštenosti sistema.
In ja, tudi jaz se bolj kot s čimerkoli ukvarjam z dobrobitjo otrocka. Ampak to ni nekaj, na kar ne bi imela vpliva in zato ne vidim smisla, zakaj bi o tem razpredala na MON. Na davčni sistem pa nimam vpliva.
Ima Klasika45 cisto prav, je edini način. Jaaaakoncno, akcija 🙂
Redkodkaj se zenske izpostavijo, tako kot si se ti, in to iz ocitnega razloga – ker se vedno na njih vsuje plaz obtozb in psovk, da bi te opomnili, kje ti je mesto. Zelo redko komentiram na spletu, tokrat pa sem se odlocila le zato, da bi ti izrazila podporo. Obcudovanja vredno je, da si dosegla, kar si dosegla. Upraviceno zahtevas, kar si zasluzis. Sama sem na podobni poti, ceprav se dalec od tega, kar si dosegla ti. Za tvoj uspeh ti cestitam in upam, da si ponosna nanj, ker je zasluzen. Sama se na svoji poti ves cas soocam z ljudmi, ki mi mecejo pod noge polena, pogosto zaradi mojega spola. Podoben prizvok je v komentarjih pod tvojo objavo. Kaj pa mislis, da si, materialistka, morala bi biti doma za stedilnikom, paziti otroke, ne pa se mesati v moske posle. Na zacetku svoje kariere sem naivno mislila, da se diskriminacija na podlagi spola v Sloveniji v 21. Stoletju ne dogaja. Pa se se kako. Moji moski kolegi so “sposobni”, jaz pa “pridna”. Ceprav so moji rezultati na testih inteligence boljsi, pa tudi resitve pri delu veliko bolj inovativne. Moje garanje in odrekanje prostemu casu, zaradi katerega na koncu profitira cela firma, je pohlep in pretirana ambizioznost. Ne vem, s cim vse si se morala soocati ti na svoji poti, srcno upam, da je bila lazja. Ampak vsekakor je tvoj denar upraviceno zasluzen in zelim si, da bi bilo takih ljudi vec. Pa jih ni, ker se je pritiskom, ki te vlecejo dol v gnilo mocvirje povprecja, tezko upreti. Upam, da si hvalezna za svojega partnerja, ki te ocitno podpira. Taksni so redki. Ce je le mogoce, se ne obremenjuj s komentarji taksnih, ki niso sposobni sestaviti skupaj par stavkov v pravilni slovenscini. Ocitno niso presedeli za knjigami toliko, kot si ti. Temu primerna je tudi njihova pamet.
Strinjam se 100%!!
Ni prav, zasluzis si svojo placo in visino nadomestila, za katerega so zasluzne vse ostale novopecene mamice, priznam, da gre meni ta sistem, ki je izredno krivicen do visjega srednjega razreda, posteno na zivce.
Progresivne lestvice, merila na cente, dodatki do 8.razreda, olajsave do 5.razreda (pisem pavsalno), brezplacni vrtci do 2.razreda itd. Fuck off!! Vsi mi, ki zasluzimo vec, tudi porabimo vec, komu to ni jasno. Da socialc porabi 700€ socialke, ker jo dobi, ker visji srednji razred prispecmca v proracun toliko vec.
In na forumu kontrirajo izkljucno tisti, ki se okoriscajo z vsemi moznimi dodatki, olajsavami itd.. Na tvoj racun, toliko. Zato me nimamo porodniskega nadomestila v visini svoje povlrecne place. Zato.
Prav je, da poves, razume pa samo tisti, ki to isto krivico izkusi tudi sam. Tako je.
Pridba si, zelim ti, da se imas ba porodniski lepo!!
Seveda ni niti solidarno, niti pošteno.
Žal pa tega ne boš spremenila (vsaj ne tako hitro, da bi vplivalo na tvoje starševsko nadomestilo).
V naši državi je žal tako, da pošteni vedno “najebejo”. Pozabi na poštenost do države in začni čim prej optimizirati izplačilo plače, drugače te bo visoka plača tepla dobesedno povsod, kjer si naštela. Koristi pa nimaš nikjer od večjih vplačil prispevkov in dohodnine. V zdravstvu boš v isti neskončni vrsti čakala na pregled z nekom na minimalcu, ne glede na vplačilo v starševsko blagajno si na enakem z nekom, ki vplačuje 10x manj, pri plačilu vrtca boš pa že pri tretjini svoje plače v max razredu,…
Aja, pokojnine so tudi navzgor omejene, tako da pričakuj pri izračunu pokojnine isti hladen tuš, kot so ga bila deležna zdaj pri starševskem nadomestilu.
Če ima nižjo plačo, lahko starševsko nadomestilo koristi namesto tebe mož, kar bo sicer nekoliko popravilo vsaj vajino finančno sliko.
Žal če že malo izstopaš iz povprečja, te ta država samo tepe, zato jaz že nekaj časa vse delam tako za da je ugodneje zame. Pa sem bil nekaj časa nazaj enakih misli, kot ti.
Mimogrede, sam sem bil na starševskem nadomestilu takorekoč takoj po rojstvu hčerke, sicer ne zaradi finančnih razlogov.