Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zakaj smo dobili ventolin??

zakaj smo dobili ventolin??

Po štirih dneh rahlo zvišane temperature in nekem čudnem kašlju sva se z petletnim sinom oglasila pri zdravnici. Ugotovila je, da ima pordelo grlo, pordela sluhovoda in ne čisto čista pljuča. Dobila sva Ospen sirup, pa Ventolin sirup. Za ventolin sem jo razumela, da je za izkašljevanje…
Ko pa sem doma prebirala navodila, pa je govora samo o neki astmi….
Me je kar streslo, sin je le enkrat do sedaj prebolel vnetje ušes, sicer je zdrav….
Kaj naj zdaj s tem Ventolinom?? Nisem ravno pristaš jemanja zdravil za vsak slučaj…
Še za Ospen bi jaz raje, da mu pregleda kri, pa je bila taka gužva, da nisem hotela komlicirati…

L

Bronhitis!

Vprašaj oz. poišči v forumu Družinska medicina. Ne eno ne drugo nista potrebna (upam). Enako se je nam zgodilo pred mesecem.

Ej, Ventolina v obliki sirupa že nekaj časa ne dajejo več, ker pusti posledice na srčku. Zahtevaj pumpico! Moja hčerka je težek astmatik, pa ni nikoli dobila sirupa!

Ventolin širi dihalne poti in tako omogoča lažje izločanje katarja – tako nam je pojasnila pediatrinja ko nam je predpisala Ventolin pumpice.

Nam so ga predpisali (pumpico), ker je imel zaradi bolezni (okužba spodnjih dilah) znižan nivo kisika v krvi. Zgolj za lažje izkašljevanje… ne vem. Se mi zdi prehuho zdravilo le za kaj takega.

A.

Nam je enkrat, pred leti tudi predpisala Ventolin in sicer tabletke, in sicer samo čertinko tablete na dan. Soseda, višja med. sestra, mi je jemanje teh zdravil odsetovala in mi povedala, da je to za težke asmatike, kar naš sploh ni bil. Pa tudi stranski učinki in zapleti so lahko hudi. Za lažje dihanje posezi po kaki naravni stvari.

lp

Poskusi s kremo materine dušice, ki jo mažeš po prsih in plečih, ob vročini pa zmasiraš podplatke.

Mi smo tudi tako dobili ventolin – zaradi širjenja dihalnih poti. Pri astmi in njenih napadih gre tudi za krčenje dihalnih mišic in zato tudi težje dihaš. Tudi pri kašlju se zgodi nekaj podobnega. V bistvu naj bi ventolin olajšal sproščanje teh mišic. Mi smo ga vzeli točno enkrat zvečer, ko je imela napad kašlja in ni mogla zaspati in moram reč, da ji je pomagal – ali pač kaj drugega. Spali pa smo.

Pozdravljena Scarlet!
Tudi mi smo pristali na pumpici, sum astme ( sin star 3 leta, to se je zgodilo pred pol leta)

Zanima me, kako je pri vas prišlo do končne diagnoze, kako se ta astma kaže v vsakdanjem življenju in kakšne so napovedi za prihodnost.

Se prav lepo zahvaljujem za odgovor v naprej, mi smo še čisto “sveži” v tej situaciji…lahko tudi na mail

Lp

Pozdravljeni!
Ventolin je bronhodilatator, kar pomeni, da širi bronhije. Verjetno ste ga dobili zato ker je imel otroček znižano saturacijo oz. znižan nivo kisika v krvi, ventolin pomaga, da otrok lažje diha in s tem dobi dovol kisika, saj ga, ko otrok plitvo in hitro diha ne dobi zadosti. Normalna vrednost kisika v krvi je od 95 do 100 %, kar pa je pod 90% običajno dobijo kisik.
Običajno ga otroci dobijo pri astmi in bronhitisu.
Ventolin, meni osebno, sem astmetik, zelo zviša srčno frekvenco, zato ga poskušam čim manj uporabljati!
Kaj storiti vam ne morem svetovati, mislim pa da nekaj že je na tem, če vam je zdravnik napisal. Če otrok zelo težko diha boste več škode naredili, če mu ventilina ne boste dali, če pa mu ne hrope in diha normalno pa presodite sami!

Lep pozdrav!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Tudi mi smo ga dobili prvič pri 7,5 mesecih. Meni je rekla, da se lahko taka začetna oblika “astme” razvije v pravo astmo. Naslednje 2,5 leti smo ga dobili še ene 3x, vedno pa pumpico.

Mi smo sedaj,pri 6m, dobili ventlin pumpico, dajem po dva vpiha vsake štiri ure, jutri na 6 ur,..Za lažje dihanje.Nič ne skrbi,nič ni takega,samo otrok lažje diha. Res pa je, da imajo to povečini astmatiki…

New Report

Close