zakaj siroko povijanje
Imam stike z zenskami z vseh koncev sveta in pred rojstvom mojega otroka sem naredila “anketo” o sirokem povijanju. Niti ena ni vedela o cem govorim. Nikjer na svetu tega ze dolgo ne poznajo. Vecinoma jim po porodu pregledajo kolke, niti ne delajo ultrazvokov, le ce pediater na otip zasluti, da bi bilo lahko kaj narobe.
Pri nas v Sloveniji pa je to tako resno, da te vsi cudno gledajo, ce tega ne delas. Smilijo se mi dojencki, ki jih pri takih hudih poletnih vrocinah povijajo v toliko plenic. To je sele nevarno saj vemo, da povezujejo smrt v posteljici ravno s pregretjem dojencka.
Ce se ze dela ultrazvok, zakaj se mora vse tako povijati in ne samo tistih, ki to zares potrebujejo ?
Kdaj bodo sli pri nas s casom naprej in kdo je pri nas tisti, ki je odgovoren za tako doktrino?
Hvala za odgovor,
lp
Pozdravljena!
Pri širokem povijanju se dandanes vztraja samo v primeru, da je ortoped tako priporočil. Doktrino bi Vam torej najustrezneje predstavil ortoped pediater, prosim povprašajte na forumu.
Pri vseh ostalih otrocih zadostuje plenička ( za enkratno uporabo ali pralna) in bodi. Zakaj bi Vas čudno gledali, ne vem, pomenbno je, da Vi veste, da ste za otroka storili vse, da se razvija zdravo!
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.