Zakaj sem zaljubljam v preveč starejše moške?
Stara sem 26. Moj problem je tak, da se vedno zaljubim v 15 – 25 let starejšega moškega. Pa daleč od tega, da bi strmela po materialnih dobrinah. Ampak preprosto toliko starejši me privlačijo. In potem moram skrivati svoja čustva, da slučajno kdo ne opazi. Tako rada bi bila normalno dekle, ki so ji všeč fantje njene starosti. Ali bo res kaj na tem, da v moškem iščem nadomestnega očeta? Moj oče me namreč že od rojstva naprej sovraži in zaničuje. Všeč pa so mi vedno moški, ki so pravo nasprotje mojega očeta. Prijazni, ljubeči, spoštujejo ženske. Kako naj pridem do tega, da me bodo privlačili prav taki fantje samo mlajši, mojih let? Precej sem že delala na svoji samopodobi in sem postala bolj samozavestna ter se tudi bolj cenim. Tudi to, da nisem jaz kriva, da me je oče zavrgel, sem si že vcepila v glavo. Toda normalne zveze sploh nisem sposobna. Spomnim se, da sem bila v osnovni šoli vedno ‘zaljubljena’ v kakega sošolca. Ampak saj veste, to so bile le otroške simpatije. Potem pa sem se kar neankrat začela zaljubljati v moške, ki so precej starejši od mene. Samo, da gre zdaj za resna čustva, ki jih moram skrivati. Najhuje je, če je ta starejši slučajno že poročen, oddan. In ta vzorec se ponavalja in ponavlja. Če bi se to zgodilo le enkrat, bi še nekako bilo, ampak, ne, to se pri meni ponavlja in ponavalja. Prav bojim se, da bi kdaj to kdo opazil. Najhuje je bilo, ko me je na rahlo osvajal nekdo v katerega sem se zaljubila. In on je imel celo punco. Komaj, komaj sem mu rekla ne, čeprav sem bila kar nekaj let do ušes zatrapana vanj. Drugače nisem neko nebogljeno dekle, ki išče moškega, da bi jo preživljal, varoval. Imam dobro službo in sem drugače zelo samostojna. Samo glede moških pa nimam in nimam prav pošlihtano. Nazadnje sem imela simpatijo (on ni vedel za to pa tudi pozabila sem hitro nanj, ni šlo za kako zaljubljenost, le simpatičnost) mojih let tam okrog 18tega leta.
Kot, da bi mi bili vedno všeč le tisti, ki jih ne morem imeti.
Saj si si sama odgovorila in tudi precej znano je, da si ženske, ki so imele nesposobne očete, iščejo starejše moške. Ne vem, zakaj je to treba skrivat, saj je bila malo prej tema, kjer so se razpisali, koliko so očetje starejši od mam in jim vse laufa. To res ni nič posebnega.
Ravno to je problem. Ne v tem, da se zaljubljas v starejse, temvec v take, ki jih ne mores dobiti. Ocitno za pravo partnerstvo se nisi pripravljena in se mu podzavestno izogibas, kar je tudi v redu. Saj ni nobene formule, kdaj naj bo clovek pripravljen; nasprotno, svaka ti cast, da nisi zadovoljna s tem, kar lezi za vsakim vogalom. (Starejsi moski, ki je porocen in osvaja okrog, ni prijazen, ljubec in ne spostuje zensk – pa tudi mlajsi ne bi bil; tako da je treba presojati vsakega moskega posebej, nima veze, koliko je star).
Mislim, da se ti ni potrebno sekirati. Imas dobra moralna nacela (zavrnila si vezanega) in drugace ti v zivljenju vse gre v redu. SEVEDA si lahko samska, dokler ne bos spoznala nekoga, ki ti v resnici ustreza – kaj drugega zate tudi ne sme biti sprejemljivo! koliko zensk raje sprejme najslabso ponudbo in trpijo huda ponizanja in udarce samo zato, ker jih je strah biti samske. Ne padi v to past. Raje delaj na osebnostni rasti; ce se ti zdi, da bi se rada o odnosu do oceta s kom pogovorila, to stori; na voljo so tudi brezplacni terapevti. ko bos pripravljena, se bo ze prikazal pravi, in starost ne bo igrala nobene vloge. Srecno!
Ampak to ne drži, jaz si želim resne veze. Pa vedno so starejši in vedno tudi taki, ki jih ne morem dobiti. Tisti osvajalec je bil izjema. POnavadi pa se zatrapam v kakega, ki je ali oddan ali pa je starejši in mu in samski ter mu tudi pod razno ne pade v glavo, da bi se zapletal z dekletom moje starosti.
Da še malo bolj ponazorim moj problem. Pri 12 letih sem bila zatrapana v 22 let starejšega moškega, pri 15ih pa celo v 39 let starejšega, zdaj pa sem v 18 let starejšega in taki so zelo, zelo mučni, ko vsak dan mislim na moškega, ki ga ne morem dobiti. Pred časom sem imela dobrega prijatelja, v katerega sem se zaljubila in mučenja same sebe sem se rešila šele takrat, ko sem pretrgala stike z njim. In bila ob prijatelja. Zadeva mi je vse bolj neprijetna. Vrstniki so večinoma vsi poparčkani tako, da tudi družbo izgubljam. Tudi jaz si želim iti na dopust s fantom ali pa recimo na kako novoletno žurko. Seveda pa si močno želim tudi spolnosti. Pa nikakor ne pridem iz teh nesrečnih čustev.
Je imela še katera tak problem? Pozna kdo katero, ki je to rešila? Rada bi slišala še za kakšne izkušnje. Govorjenje, da bo že enkrat pravi prišel mimo, me spravlja v obup. Želela bi slišati kaj konkretnega iz izkušenj in ne kar tako na pamet.
mirella,
nič ni vse prav. Vsaj zame ne. Jaz si želim normalnih čustev. In dvomim, da so moja ravno normalna. Sicer pa, če se bo zgodilo kot zgoraj pišeš, da se bo en ločil zaradi mene, kaj bo potem sledilo? Zmerjanje, da sem pokvarjena. Tako kot se spodaj bere, da so pač mlade punce krive, da so kateri speljale moža.
Kot bi brala svojo zgodbo. Čisto podobna. Samo, da sem jaz par let starejša (32). In sem se že tudi zapletla s poročenim (zdaj me bodo seveda ozmerjali in popljuvali, ampak tako je bilo in k sreči sem anonimna). Isto se mi dogaja kot tebi. Pred več leti sem bila močno zaljubljena v 21 let starejšega. Prijazen, dober človek. Postala sva prijatelja in ljubimca. Na začetku mi je povedal, da je poročen in da ljubi svojo ženo. Jaz sem se trudila, da ne bi pokazal čustev. Vendar sva se s časoma začela dobivati in s časoma je sledil tudi seks. Sicer le recimo 1-2x na mesec, ampak bil je. Vedel je, da se lahko zanese name, da bo to ostala najina skrivnost. Nikoli ni rekel, kakšne žal besede čez ženo ali pa mi dajal kakšnih upov, da bova kdaj skupaj. Vedno sem si bila na jasnem, da bodo to le občasna srečanja in prijateljski pogovori in v kaj drugega nisem nikoli silala. Samo zadeva je bila zelo neprijetna. Ljubiti človeka, ki ti teh čustev ne vrača je resnično mučno. Obenem pa še ves čas slaba vest in strah, da bi kdo kaj zvedel. Tudi jaz nisem želala, da bi bila njegova žena prizadeta. K sreči sem se potem preselila v drug konec Slovenije in so bila potem srečanja še samo 1-2x letno. Moja čustva do njega so se ohladila. Ostala pa sva dobra kolega. Žena k sreči ni izvedela. Vseeno pa mi ni bilo in mi verjetno ne bo nikoli jasno, zakaj se je zapletel z mano, če je v ženo zaljubljen in tudi v spolnosti je bil zadovoljen. Tudi ko sem ju videla skupaj sta delovala kot srečen par.
PROSIM, DA ZDAJ NE PLJUVATE PO MENI, KER NI TEMA TEMU NAMENJENA. Vem sama, da ni bilo prav, kar se je zgodilo.
In kaj je sedaj? Spet sem zaljubljena v precej starejšega moškega. Ravno tako kot ti ne najdem iz tega začaranega kroga. Sploh nisem sposobna ene normalne veze pa čeprav si jo še tako želim.
Še enkrat: tema ni namenjena moraliziranju o tem kar sem naredila in prosim,da se tokrat zadržite in ne pljuvate po meni, češ, da sem razdiralka zakonov.
men se zdi to normalno in ni nič narobe.Sam sem star 52 let, poročen -imel sem ljubico s katero sva se razšla pred enim letom, ker sem jaz tako želel, ampak mi je danes zelo žal, da se nisem ločil in z njo poročil.Mladi fantje so prehitri, niso pozorni, kar se sexa tiče prehitri,kratka predigra,ko pa mu pride že vleče hlače nase.Žense želijo veliko nežnosti,božanja, predigre, predvsem pa vse počasi in zelo nežno…po orgazmu pa seveda rabijo čas in pogovor.
Morda je vzrok pri tebi res pošasten oče, morda pa si čutila samo razliko med mladim žrebcem in starejšim izkušenim moškim, ki je bil nenavadno pozoren do tebe (pa ne mislim z darili).
pa kaj…mene tud privlačijo bolj starejši moški, raje imam razvite moške ne pa neke klince, da imam še jst več dlak kot fantič moj. če je že moški, naj bo res fajn moški…eveda pa ne preveč starega.
sem že 11 let z 9 let starejšim in mi je še zmeraj všeč kot prvi dan ko sva se videla. pa še starejši me tud privlačijo, a samo za kakšen sex, ne pa za resno zvezo..ker če pomislim na prihodnost…res ne bi ok izgledala, tak pa še gre.
imam še 3 kolegice, ki imajo starejše tipe. so what. samo da si srečna.
to glede očeta…pa je že rug problem. mogoče imaš kje globoko v podzavesti problem z njim in bi kaki psihič rešil…sama pa sem mnenja, da psihič kaj dost ne pomaga, če nimaš večjih problemov…vsaj meni ni pomagal, pa tu tablete ne. vse je v glavi in srcu.
lp
Ah, dejte no. mladi so hitri pa ne vem kaj. Tud jaz sem imela vedno starejše in same probleme v ljubezni. Potem sem dozorela, prerasla to potrebo po nadomestnem očetu (v poznih tridesetih). Spoznala nekoga par let mlajšega, ki je vse to kar uni starejši niso bili. Tudi prejšnje izkušnje z mlajšimi so samo pozitivne. Sicer je pa logično, tip ki si upa hodit s starejšo od sebe je očitno precej zrel. Starejši, ki iščejo 20 let mlajše partnerke pa so verejtno sami nedozoreli.
Starejsi samo znajo bolje igrat igro, in potem dekle potegne krajsi konec.
Ok v mojem primeru je bilo to, da sem si jaz vedno zelela nekoga za pogovor, seks je pac drugotnega pomena, zelela sem si pozornosti. Ja, prijateljice se zafrkavajo princeska pac. Z mlajsimi tipi sem imela vedno obcutek, da vse temelji sam na seksu, se pa oni lahko tudi navezejo skozi seks. Ja v bistvu pa sem mnenja, da kljub temu, da sem razgledana in zelo razmisljajoc clovek, da tisti tip, ki je nad 10 let starejsi od mene in bi kaj hotel imet z mano ni dovolj zrel, da bi bil lahko z zensko svojih let, al pa zglj racuna na to, da me bo z malo igre polozil, podredil, si nabil ego, whatever.
Ponovadi je tako da so tipi pri dolocenih letih zasedeni, tisti ki pa niso se pa veze otepajo.
Mogoče je to tvoj fetiš? Poznam nekoga, ki vsake toliko časa zamenja ženo, ker mu postane prestara, sedanja je že 30 let mlajša in imam znanca, ki hodi z več kot 25 let mlajšo. No, za to punco je pa znano, da ima rada starejše in tudi izbira same take, pa je komaj prestopila 20-o leto. Torej ni slučajno padla v to, ampak vedno izbira izključno veliko starejše, nimam pa pojma zakaj. Se mi pa zdi, da je to precej občutljiva zadeva, saj se ne kažeta preveč in tudi znanec je precej tiho. Očitno pa je to nek njen fetiš.
Samo kako se taka veza obnese v praksi? Ne predstavljam si, kaj bi punca delala v krogu nas samih skoraj Abrahamovcev? Saj ne rečem, včasih se v naši družbi najdejo tudi naši ali naših prijateljev otroci, ki so teh let, ampak res le občasno, če res ni nič bolj zabavnega na programu ali pa da kaj prigriznejo. In mislim, da bi bilo kar malo smešno, če bi nekdo med naše otroke privlekel drugega otroka in rekel: “To je pa moja punca.”
In potem bi ona cel večer sedela z nami tastarimi, naši otroci bi ga šli pa žurat.
Ljubezen je ljubezen, in ko se zaljubiš greš tudi z glavo skozi zid, pa čeprav veš, da si jo boš razbil. In vsakega privlači nekaj drugega. Avantura ok, ampak resna veza s tako generacijsko razliko?
Jaz osebno si ne predstavljam, da bi imela toliko mlajšega partnerja. Pa če je še tako zrel, izkušen, itd. enostavno ne more toliko prehitevati v razvoju, torej moram biti jaz v tolikšnem zaostanku. Upam, da razumeš, kaj sem ti hotela povedati. Očitno se zavedaš, da ti to tvoje nagnjenje lahko prinese več škode kot koristi (ni pravilo, je pa precej verjetno). Pametno pa bi bilo tudi to, da se zaveš, da večina moških, ki si izbirajo toliko mlajše partnerke, nimajo vse pošlihtano v glavi (razen če ne gre v glavnem za seks). Vsaj za te, ki jih poznam vidim, da je tako.
Upam, da ti bo uspelo rešiti tvoj problem predno bo prepozno. Poglej si eno 45-letnico in 70-letnika. Si prepričana, da je to idealen par?
Jaz sem tvojih let in ljubim 16 let starejšega moškega. skupaj sva 3 leta in super funkcionirava skupaj. Moj prvi tip je bil 15 let starejši od mene. Marsikomu se je to zdelo čudno,bolano, ampak mene moji vrstniki niso nikoli privlačili kot potencialni partnerji. Imela sem prijatelje svojih let, kakšna avanturica s tipom mojih let, ampak za nek zrel, ljubeč odnos sem rabila starejšega, bolj izkušenega moškega. Takega ki pozna žensko telo in razume njene potrebe. Rabila sem moškega, ki se je nekako že “znorel” in ki ve kaj pričakuje od nekega odnosa. Ne vem ali je to posledi pomanjkanja očetove ljubezni v otroštvu ali ne, ampak meni pač odgovarja tak način življenja.
Vsekakor ti odsvetujem razmerje s poročenim moškim,ne vidim pa nič slabega in nenormalnega v tem,da bi se spustila v odnos s starejšim samskim moškim.