Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija zakaj sem utrujena??

zakaj sem utrujena??

Prosim, odgovorite mi na vprašanje kaj bi lahko bil vzrok utrujenosti in kdaj je lahko utrujenost “resna”? Čeprav nimam zelo obremenjujoče službe sem, ko pridem iz službe, precej utrujena, brez energije, ponavadi zaspim zelo hitro, če se uležem. Je možno, da je vzrok, ker sem v službi v prostoru, kjer je veliko računalnikov? Še vedno študiram, tako da bi se želela učiti ponoči, pa sem ob 20, 21, že kot cunja in vidim samo posteljo. Vsak dan rabim vsaj 8 ur spanca. Kako si želim, da bi bila kot prijateljice in brez problema čula do polnoči … Kave sicer ne pijem, mislite da bi rešila situacijo? Svetujte mi, kaj naj naredim, da bi bila čez dan sveža, polna energije? Bila sem na pregledu ščitnice, vse je v redu. Je lahko vzrok še kaj drugega?

Draga Novinka, ne bi vam znala odgovoriti drugače, kot sem pisala tukaj:

Skušajte analizirati morebitne vzroke vaših težav po naslednji poti: najprej pretehtajte svoj življenjski slog in po potrebi vnesite kakšno spremembo v svoje življenjske navade. T.i. “pomladansko utrujenost” lahko zamenjate s “poznojesensko”, ko se zaradi pomanjkanja sončne svetlobe zmanjšuje tvorba nekaterih hormonov. Ne pozabite na možne duševne vzroke, dejavnike v okolju in upoštevajte svoj prirojeni energetski potencial, preden začnete razmišljati o možnih bolezenskih vzrokih (nizek krvni pritisk? , morebitna slabokrvnost?, … itd.).

Upam, da vam bo sestavek o utrujenosti na splošno lahko kaj pomagal pri odkrivanju vzrokov vaših težav. Želim vam, da bi jih uspešno premagali!

Prisrčen pozdrav!
Veronika

New Report

Close