Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Zakaj še vedno takšna nestrpna in nazadnjaška mentaliteta?

Zakaj še vedno takšna nestrpna in nazadnjaška mentaliteta?

Pozdravljeni,

Velikokrat naletim na različne homofobične komentare, teme in se samo nasmehnem in si mislim, saj nevedo kaj govorijo… Zdaj pa mi je malo padel moj tolerančni prag in sem moral napisat naslednje. Enostavno nemorem verjet nesramnim tudi že hudobnim komentarjem, ljudem. Nihče nikomu ne vsiljuje da mora gledat filme, poslušat glasbo, brati knjige, revije ipd. z gay tematiko in obratno, če ni zate enostavno preskoči. Potemtakem se bi lahko vsak gay pritoževal na straight tematiko. Ne razumem zakaj takšna nazadnjaška in nestrpna mentaliteta, ljudje pa saj živimo v 21. Stoletju in mislim da je čas da lahko vsi ljudje živimo življenje kakšnega želimo in ne da se moramo skrivati in biti v strahu pred obsojanjem drugih. In ne, biti GAY ne pomeni da imaš mentalne težave in da je vzgoja kriva da si to kar si, kot komentirajo in govorijo številni laiki oz. ljudje kateri ne razumejo/ ne želijo razumeti oz. se bojijo sprejemat drugačnost, z njihovega stališča nenormalnos, enostavo se s tem rodiš, tukaj nimaš izbire, pa se še lahko kako trudiš da bi bil z nasprotnim spolom ali enostavno ne gre, ker to nisi pol ti in lažeš sebi in osebi ki je s tabo. Zakaj bi si to delal in trpel, če lahko uživaš in ljubiš? Vprašanje , na katero pa me najbolj zanima vaš odgovor pa je: če pravite da biti gay ni normalno in je mentalna motnja, kriva vzgoja itd., ali ste se straight ljudje tudi morali odločiti ali se boste zaljubili v nasprotni ali isti spol ali vam je to že bilo v zibko položeno? Mislim da se niste in Vam je isto kot meni bilo samoumnevno kateri spol/partnerja/partnerko bom izbral in s kom želim živet SVOJE življenje!

Živi in pusti živeti, da nam bo lahko vsem lepo v življenju.

Moje mnenje je da je za homofobijo po večini kriva cerkev. Desetletja in stoletja je prala možgane ljudem kako je to proti naravi in proti bogu in nevemkaj. Posledično bo moralo preteči še nekaj časa, da se to sprejme kot nekaj normalnega, kar po mojem mnenju tudi je.
Jaz zase vem, da se nisem “odločil” da so mi všeč ženske. Tako je in pika. Ko vidim lepo žensko si jo želim, ko vidim lepega moškega sem mu fouš 🙂
Sploh naša draga slovenija je počasna pri spremembah. Smo precej staromodni. So pa stvari vseeno dosti napredovale v zadnjih 10 letih. Je to vseeno bolj “sprejemljivo” danes, kot par let nazaj.
Poznam nekaj homoseksualcev (obeh spolov) in nisem do njih čisto nič drugačen kot do ostalih. V tujini je marsikje to že nekaj normalnega. V določenih mestih je to celo “v modi”. Mladina pa po večini tudi bolj eksperimentira s temi stvarmi. “se išče” bi se reklo.
Če te nekdo zaradi tega ne mara pa enostavno ni tvoj pravi prijatelj in takšne osebe v življenju tudi ne rabiš. Če pa ima družina težave s sprejemanjem tega, pa mislim da najbolj pomaga čas. Če te vidijo srečnega bodo prej ali slej to sprejeli.

Za zaključek pa samo to. Bodi to kar si, ker samo tako boš imel notranji mir in boš bolj srečen v življenju. Pa srečno novo leto 🙂

za homofobijo so večinoma krivi pozornosti željni geji, ki kar naprej poudarjajo svojo usmerjenost in mislijo, da so zaradi tega posebni. veliko jih tudi fantazira o seksu s hetero moškim in so zaradi tega vsiljivi in obsedeni z idejo da bi nekoga “spreobrnili”, predvsem če si prijazen in toleranten to jemljejo kot interes za nekaj več, kar je nespoštljivo in nadležno.
in taki največjo krivico delajo ravno tistim gejem/lezbijkam, ki se brigajo zase in hočejo živeti v miru.

geji, lezbijke itd. boste normalno sprejeti takrat, ko se boste zavedali da seksualna usmerjenost ni vaša najpomembnejša lastnost, ampak ena malenkost, ki je relevantna samo v zasebnosti samo vašemu partnerju, za druge pa popolnoma nepomembna. zato so ljudje, ki kar naprej poudarjajo svojo seksualnost, nadležni, in to ne glede na usmerjenost – tudi heteroseksualni (predvsem moški ženskam – predstavljaj si da vsak moški obtoži žensko heterofobije, ker ga zavrača zaradi njegovega vsiljevanja).

če hočeš kot človek imeti spoštovanje v družbi, poudarjaj tiste svoje lastnosti, ki so v družbi dejansko pomembne in koristne – zanesljivost, poštenost, zaupanje, prijaznost, produktivnost, skromnost ipd. in naj si vas ljudje zapomnijo po TEM.

Večina ljudi se ne ukvarja s tem kako, skom ali čim ter koliko seksajo sosedje. Je že Kinsey pred pol stoletja o tem: “Nimfoman je tisti, ki seksa več kot jaz.”
Prav tako je ugotovil, da je “čista heteroseksualnost” kot homoseksualnost dokaj redka. Že omenjeni Kinsey je naredil lestvico 7 nivojev človeške seksualnosti (kjer sicer manjka aseksualnost), sodobne lestvice pa so še bolj raznolike in seveda preciznejše:
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Kinsey_Scale.svg/800px-Kinsey_Scale.svg.png[/img]

Glavni vir homofobije so pa prikriti homoseksualni ljudje, ki si svoje seksualnosti ne priznavajo: https://www.livescience.com/19563-homophobia-hidden-homosexuals.html

Tako, da s tem, ko trdite, da so homoseksualci krivi za homofobijo.. imate čisto ponesreči popolnoma prav.
Najbolj znani preganjalci homoseksualcev so bili sami homoseksualni: J. Edgar Hoover, Hermann Wilhelm Göring, Ernst Röhm.. in nenazadnje madžarski evropski poslanec vladajoče polfašistične stranke Fidesz: József Szájer – veliki preganjalec gejev.

De omnibus disputandum..

spet ti in tvoje teorije..

btw, če obstaja 7 stopenj nečesa, ne pomeni, da je populacija razdeljena enakomerno po vseh stopnjah. malo se nauči kritičnega razmišljanja, ne samo da kar naprej lepiš neke grafe in definicije brez kakršnegakoli konteksta in postavljaš neke teze.

spet ti in tvoje teorije..

btw, če obstaja 7 stopenj nečesa, ne pomeni, da je populacija razdeljena enakomerno po vseh stopnjah. malo se nauči kritičnega razmišljanja, ne samo da kar naprej lepiš neke grafe in definicije brez kakršnegakoli konteksta in postavljaš neke teze.
[/quote]

Teorije so dokazane in so že zdavnaj zakoni.

Gaussova distribucija populacije je prav tako znana že stoletja. Večina ljudi ni ekskluivno ne homoseksualnih, ne heteroseksualniih.. temveč veliko nians vmes.

Pravi heteroseksualen moški ne bi mogel gledati nogmeta.. ob vsem tistem objemanju in naskakovanju preznojenih teles!
https://www.youtube.com/watch?v=PlrJEcRSwW0&has_verified=1

Homoseksualni seveda nimajo tovrstnih problemo, pa tisti vmes enako.

De omnibus disputandum..

veselje in objemanje pri fuzbalu nima seksualnega konteksta.

torej po tvoji teoriji je vsak urolog gej? in vsaka ginekologinja lezbijka? in vsak ki objame otroka pedofil??

ni ti pomoči.

veselje in objemanje pri fuzbalu nima seksualnega konteksta.

torej po tvoji teoriji je vsak urolog gej? in vsaka ginekologinja lezbijka? in vsak ki objame otroka pedofil??

ni ti pomoči.
[/quote]
Če urolog svoje stranke obravnava enako kot se fuzbalerji med seboj.. ali pa to počno ginekologinje po fuzbalersko.. potem definitivno. Poleg tega pa.. ne, samo, da rinejo močno v gejevsko hemisfero, temveč so tudi spolni predatorji in bi jih morali kaznovati in zapreti, ker močno dvomim, da si tako stranke urologa, kot ginekologinje želijo fuzbalerskih “objemov”, šlatanj in ščipanj..

De omnibus disputandum..

preveč si obseden s seksom in seksualnostjo in si ustvarjaš iluzijo, da smo vsi taki. no, NISMO, in taki ki vsiljujete te svoje blodnje, ste zoprni in marsikomu povzročate odpor do same seksualnosti – sploh ženskam.

to, da vsak objem, vsak dotik enačiš s seksualnostjo je nezdrav odnos tako do seksualnosti kot do samih človeških odnosov. in tega tvojega pomanjkanja občutka za ljudi, socialnih veščin, čustev itd. piflanje znanstvenih člankov in raziskav nikakor ne more nadomestit.

Meni ste geji všeč, v večini inteligentni, razgledani in odprtih nazorov, kolikor spremljam po TV (tuji kanali). V živo žal nikogar ne poznam, čeprav sem si vedno želela imeti kakšnega gejevskega prijatelja, ampak očitno mi ni usojeno. S hetero moškimi je pač problem, težko je imeti prijatelja, ker so vsi s figo v žepu, saj prej ali slej začno silit vame, si domišljat, da bomo par in ne vem, kaj še. Ko jih postaviš na realna tla pa itak surla do tal, užaljenost, umik in čao prijateljstvo.
Geji pa ne težite v ženske in iz tega vidika mora biti prav fino takšno prijateljstvo, je lahko pristno.

New Report

Close