Zakaj se večina parov razkazuje na fb?
Zasledila sem, kako se na fb in drugih socialnih omrežjih, nekateri pari razkazujejo pred drugimi.
Prav tako, ko se poročijo ali imajo otroka. Meni se to ne zdi pametno, da starši razkazujejo svoje majhne otroke po fb in drugih socialnih omrežjih. Sploh ko sem slišala, da je v Kanadi en otrok tožil lastne starše, ravno zaradi objavljanja teh fotografij. Imam nekaj znancev in znank, ki se na fb razkazujejo, kam gredo na potovanje, kam gredo na izlet, obvezno v katero fancy restavracijo gredo jesti in vse to poslikajo. To meji na patološko narcisoidnost. Včasih imam občutek, da nas samske hočejo narediti ljubosumne ali si z všečki zgolj večajo ego. Kakor koli meni to ni normalno.
Tvoj problem je ker se pustiš, bodi narcisoidna, egoistična še sama. Kot samski uživam, ne potrebujem nikogar, in čeprav se nekateri trudijo da bi mi prišli do živega, se jim smejim, jim rečem naj mi prihranijo družinske težave kot jih imajo sami ;). Tebe očitno boli in moti, da si sama, oziroma imaš nizko samopodobo. Ne sili se ker družba tako pravi..Kdo pa je družba da ti narekuje kako živi? Kdo so te zoprni ljudje, ki te prepričujejo da si manjvredna in živiš napačno? Čimprej od takih ljudi, pa če to pomeni v drug kraj, drugo državo, drug kontinent. Živi zase!
Recimo v nekaterih tujih državah že imajo razčiščene pojme in opozarjajo pred zlorabami, ki se dogajajo prav zaradi tega, ker ljudje čisto preveč podatkov in slik o sebi in svojih otrokih lepijo na FB in podobna omrežja, samo pri nas še lajtunga ni segla tako daleč, da bi se na tem področju kaj spremenilo.
Pozdrav!
Kaj je normalno in kaj ne, je bolj filozofsko vprašanje. Kakor za koga. Je pa na mestu vprašanje, zakaj imajo nekateri tako hudo potrebo po tem razkazovanju. Je še normalno, da se kakšna oseba, ki deluje v javnosti, izpostavlja s svojimi napol golimi fotkami in potem sešteva lajke in puhloglave komentarje (ful si lepa, uauuu kaka dobra beyba, kolk sem ti fouš)? Po mojem ni. Ampak, kdo pa sem jaz, da o tem sodim?
Menim, da si mora vsak sam pospraviti po svojem podstrešju in razmisliti, kaj počne.
Mimogrede; osebno poznam kar nekaj oseb in parov, ki objavljajo svegavraga na FB, ko pa se zaprejo vrata, pa je življenje bistveno drugačno.
Potreba po pozornosti (magari popolnih tujcev) ali patološka narcisoidnost … Naša lajtunga je res še malo prekratka.