Najdi forum

zakaj se upokojenci vedno gužvajo?

Mene pa že od nekdaj zanima zakaj se upokojenci vedno vsepovsod gužvajo? V trgovini imam vedno probleme ker se hočejo pred delikateso ali pa pred blagajno pred mene, na avtobusu me vedno hočejo prehitet, na banki isto, tudi na pošti, pa na občini…. Vedno hočejo naprej…

Ej, Eks, pa ne poznas tiste ugotovitve, da upokojenci nikoli nimajo casa???
LP

Eks !
Nimam občutka, da bi se upokojenci gužvali pred blagajno, na pošti, v avtobusu…..
Stojijo ali vztopajo pač tam, kot vsi ostali premikajoči se osebki. S tem, da so starajši in predvideva se, tudi upokojeni, niso izgubili pravice do urejanja svojih zasebnih stvari, kajti:

– Ti, ki nisi več aktiven, imaš čas. Vedno se moraš postaviti na konec vrste in spustiti vse delavne in aktivne naprej…..ali…
– Če smo znali zase poskrbeti v času polne zaposlenosti, se razume, da bomo to kljub teži letom nadaljevali….

Spoštovani eks. Ali se tudi kdaj vprašaš:
– kdo se gužva, da lahko sedi kot pribit v avtobusu,…na vlaku, ….
– kdo se gužva, da pride prej na vrsto pred vzpenjačami,…sedežnicami..
(tukaj upokojencev gotovo ne boš našel, kajne ?)
Želim ti lep in prijeten dan.
Iris

No, no… vsi upokojenci niso isti… amapk samo določen procent, ki pa res živi pa logiki 20 letnikov (biti povsod, in biti tam tudi prvi). Pač leta delajo svoje in zmožnosti padajo. Hkrati imajo pač razmišljanje da si vse zaslužijo kljub starosti. Res je treba imeti spoštovanje, ampak moje življenje je moje in ne pustim da se vtika v to nekdo drug, tudi če je starejši. Leta gor ali dol, vsak naj razmisli kaj dela, in verjetno ne želi da mu nekdo ali celo vsi ostali to vrne. Na tak ali drugačen neprijeten način.

Lp

s tem se precej strinjam. res da ne gre tlačiti vseh v isti koš, ampak vedno, ko me je vtrgovini od zadaj kdo tiščal z vozičkom, je bil to upokojenec/upokojenka. vedno, ko se je hotel kdo vriniti pred mene…

da omenim še tole: kadarkoli sem kaki upokojenki držala vrata od trgovine (ker je imela obe roki polni, recimo), ŠE NIKOLI se mi niso zahvalile! potem pa govorijo, kako je mladina neolikana.

No, zdaj pa se ena plat….Zadnjic mi neka upokojena gospa pove, da je bila otovorjena na avtobusu in jo je premetavalo po njem kot sibico po morskih valovih. Vse mladenke pa sedele in mladenici takisto. In ko neka gospa srednjih let opomni neko mladenko, ces, ce ne opazi te uboge otovorjene starejse gospe in kako da tezko stoji, ji ta mladenka odgovori: ” Kva pa ta stara pi…… misli, ko se tako otovori, da ne more nosit!”
In tej stari gospe je bilo zelo nerodno…Mores mislit, mladenki pa prav nic….Pa se nikomur ni padlo na pamet, da punci kaj pove….
To je pa se druga plat…..
LP

Včeraj sem pa bila jaz z vnukom v vozičku v trgovini, pa ste se vsi vi gužvali, da bi bili pred mano. A to pa ni nič. Če tudi imam otroka s seboj, sem še vedno penzionistka.

ja mene tud to zanima!!!!! kr misljo d k so kao starejsi d majo prednost povsod (npr.u trgovin, na cesti, …..) res najedajo! To mi gre tok na zivce d bi kr znorela!

To je povsem razumljivo in logično. Radi bi čim bolj izkoristili čas, ki ga še imamo na tem svetu glede na povprečno življenjsko dobo.

S staranjem se prične človekova toleranca in širina ožati…. tisti ki je bil v mladosti dobričina, postaja extremni altruist, tisti drugi postaja ekstremni egoist, tisti nekoliko drugačni postajajo neznosni excentriki…. Tako smo ustvarjeni in tudi mlajši bodo slej ko prej postali taki. Jaz tega ne jemljem za hudo, ampak zgolj kot naravni potek dogodkov.

Okoli avtobusov in otovorjenih starčkov…. Nekoč pred leti, imel sem kakih 25 let, sem imel pokvarjen avto. Zato sem moral z avtobusom v 100 km oddaljen kraj. Ker je bil za mano zelo naporen dan, sem si predhodno rezerviral vozovnico. In ko se napol zleknem v sedež, pride starejši gospod, ki je pritekel zadnjo minuto, in mi začne težit, naj vstanem, ker ga bolijo noge. Sorry striček… nisem zato plačal dražje vozovnice, da boš sedaj ti na račun mene šparal…. Drugič si še ti rezerviraj vozovnico. Tako nekako gledam to. Preprosto ne odobravam logike, da mora mlad človek, ki je ravno tako plačal karto, odstopiti mesto pretovorjenemu penzionistu. Kdo ga je pa silil, da se pretovori? Kdo ga je pa silil da si izbere čas, ko so linije polne? Ko si ne moreš več provoščiti vsega, kot si si lahko, ko si bil mlad, moraš pač nekoliko bolj razmisliti kaj in kako boš počel, da ti ne bo pretežko in se prilagoditi. Saj se da vse rešiti brez konfliktov. Samo preveč medalj za pretekle zasluge si ne smemo pripenjati…

A je potem tista gospa srednjih let odstopila sedež?

Si pa od vraga, res!!! LP

Tudi gospa sednjih let je namrec stala…Sedela je poskocna mladina, ki placuje vsak mesec za fitness….V avtobusih MPP ni rezervacij za sedeze….LP

No, Roman, saj imas veliko prav.Pa vendar je potrebno upostevati tudi dejstvo, da vsi upokojenci nimajo svojih domacih taksistov pri roki, pa da vsi niso vozniki osebnih vozil ali celo niso sposobni voziti, mogoce celo nimajo vec osebnih vozil doma…..
Najbrz ze ne uzivajo, ko tovorijo tiste cajne po avtobusu….
LP

Hojla !

Kdo bi si mislil, da bo majhen kamenček sprožil takšen plaz reakcij.To ste se zapletli v super strokovne debate o upokojencih.
Moje razmišljanje se naslanja samo na dve točki in sicer:

– Niti dva človeka si nista enaka in posploševati dejstvo, da je določena skupina takšna in takšna, je nesmiselno. Zajeta je starost od 1 do 100 let.

– Vsi bomo nekoč prišli ali prihajamo na predzadnjo postajo ( zadnja je smrt, ki je za vse enaka.) Kdo nam bo sodil ?

Želim vam lep in sončen vikend
Iris

Dobro vprasanje….Mogoce unikatni pecat nasega bivsega zivljenja….
Za onostranstvo pa tako ali tako ni nikakrsnih materailnih dokazov…..
Tema je pa res malce skrenila na podrocje bontona……
Lep vikend tudi tebi!

pa še ena plat:

ko sem bila noseča, v 8. mesecu, sem se vozila v Ljubljano k mami, ki je bila v bolnici. Bilo je sredi poletja, v najhujši vročini. S železniške postaje sem seveda morala s trolo, ker je bilo prevroče. Niti enkrat mi ni nihče dal prostora. Sedeli so sami mladeniči in fine dame in še prav predrzno so me vsi gledali. Mene pa je premetavalo sem in tja.
Ni treba bit ravno upokojenec, da si upravičen do prostora. Je pa stvar posameznikove kulture, kdaj take stvari opazi in pravilno reagira. O nesramni mulariji pa raje ne bi zgubljala besed.

Tocno tako, kot pravis. Debato bi lahko nadaljevali v malce drugo smer: Bonton za vsakogar in za vsak primer….Ocitno bi bilo potrebno, a kaj, ko tisti, ki bi jih bilo potrebno najvec nauciti, verjetno ne gostujejo tu gor….
LP

Staranje,da prinaša egoizem in ožanje tolerance za soljudi,pa to ne vzeti za hudo?Mislim,da to ni povezano s staranjem,ampak osnovno srčno kulturo,ki nam je ne glede na starost v tem hitrem tempu zmanjkuje.Vstati starejšemu,bodoči mamici ali celo bolanemu ne glede na doplačilo ali rezervacijo, se mi zdi zelo prijazna gesta.Ne gre je kar pozabiti!
LP!!!

Rada bi Te videla in slišala pri sedemdetih, ko boš robantil čez nevzgojeno mularijo.

New Report

Close