Najdi forum

zakaj se tako pocutim

S partnerjem sem v daljši vezi, imava tudi otroka. V glavnem se imava lepo. greva večkrat skupaj ven na večerjo.Ampak občasno se ob njem pocutim kot da on misli da nisem dovolj dobra zanj. Vcasih me pokara npr kako ti je lahko nekaj padlo na tla. In takrat se mi zdi da me ne mara. Ali pa npr go gremo v druzbo imam obcutek da je za njega zelo pomembno da je pohvaljen, se z vsemi pogovarja, jaz pa nekako ostajam ob strani. Čutim se notranje nesamozavestna. Ampak takšne občutke imam le on partnerju, v sluzbi in v druzbi drugih pa se pocutim zelo pametno , lepo skratka samozavestno. Ne vem kako naj opišem občutek – nekako tako da mi lahko on z eno besedo, s pogledom, z nacinom obnašanja vzame vso samozavest. Ni mi všeč , kako se pocutim. Opazila sem npr da ko kupujem obleke razmisljam o tem ali mu bo vseč ali ne. In ce mu ni se zopet zelo slabo počutim Ne vem kaj naj naredim.

Ljuba moja, ne zamerite mi besedni zvezi s katero sem vas nagovorila, ampak začutila sem neko tako nežnost do vas. Sama delam z ženskami, ki so doživljale nasilje v partnerskih vezah in vem, kako pomembno je, da ženska opazi to, kar ste opazili sami. Marsikatera ženska tega nikoli ne opazi in marsikdo bi lahko rekel, da si samo domišljate ali da ni to nič takega. Ampak moje mnenje je drugačno. Ali naj ne bi bil partner tista oseba ob katerem se počutimo najbolje, najbolj zaželeno, najbolj čudovito???? Tako naj bi bilo. In ne ravno obratno, da se drugje počutimo bolje kot ob njem. In karanje partnerja? Ali ne paše to v odnos med staršem in otrokom? Tako kot sem že napisala, odlično se mi zdi, da se zapazili, kaj se dogaja, da ste vzeli resno svojo občutke in da iščete odgovore in rešitve. To je prvi in zelo pomemben korak na poti do sprememb. Podelite te svoje občutke s partnerjem. Njegov odgovor vam bo veliko povedal o odnosu, ki ga ima do vas. Ali vas bo vzel resno, se bo zamislil,….? Bo pripravljen storiti kaj drugače? Potem bi pa nadaljevali pogovor.

Lep pozdrav!

Mateja

Mateja Debeljak, univ. dipl. soc. delavka in terapevtka; www.vsedobro.si

Rekapitulacijo, naredite rekapitulacijo. Zakaj? Možgani funkcionirajo na zelo zanimiv način. Vse kar doživljamo je v možganih shranjeno v obliki asociacij. V vašem primeru vas določeni dogodki asocirajo na neprijetne izkušnje iz preteklosti.Z rekapitulacijo (SSJK.: ponovitev bistvenega, povzetje), ponovno podoživimo nek neprijeten dogodek in mu vzamemo moč nad nami. V vašem primeru to pomeni, da neprijetne asociacije iz preteklosti ne bo več, zato tudi ne boste več izgubljali moči ob partnerju. Postopek rekapitulacije je opisan na internetu, enostavno vprašajte googla.

New Report

Close