Najdi forum

zakaj se ne morem sprijazniti?

Živjo!

Vem da bo večina od vas mnenja, kako lahko sploh kaj takega počnem, pa vendar… Že približno leto sem dobivam z moškim, ki ima partnerko že več let. Ves ta čas sem upala, da bova skupaj, da se bo odločil zame. Joj kako padam na lepe besede in prazne obljube… Že nekajkrat je rekel, da bo končal z njo, pa tega še nikdar ni naredil, ker se nikakor ne more odločiti za eno. In jaz še vedno čakam in upam in ubijam samo sebe, hkrati sem žalostna, jezna, razočarana… Zakaj se ne morem sprijazniti s tem, da se nikoli ne bo odločil zame, da ne bova nikdar skupaj, ga pozabiti in iti svojo pot? A je možno, da si tako močno želim biti z njim da si nočem niti pustit da bi drugače razmišljala? Zakaj si ne morem enostavno rečt, punca nič ne bo, škoda te je. Kakšen nasvet bi mi še kako prav prišel.

Pa še eno vprašanje kot dodatek k temu, zakaj se moški (pa tudi ženske) ne znajo odločiti s katerim človekom bi bili?

Hvala pa lp!

ti odgovorim samo na tisti del, zakaj se ne morejo odločiti.. Zato,ker jim njihove “žrtve” dopuščajo, da se jim ni treba…In ker si same želijo biti žrtve in se same ne znajo odločiti…
Veliko sreče pri reševanju godlje, v kateri si se znašla..
zoja

Tudi jaz sem bila v podobni situaciji kot ti, s to razliko da sem ga jaz čakala samo pol leta. Takrat sem vse naredila zanj, sama sebe poniževala, prejokala ne vem koliko noči, čeprav mi je dal takoj vedeti, da svoje punce ne bo pustil. Rekel mi je celo, da se bo z njo poročil in da dokler ne stori tega si nič ne očita, da je z mano. Ko zdaj razmišljam za nazaj, si mislim, kakšna trapa sem bila.
Čakala sem in upala, da bo morda vseeno sprevidel, da mu je z menoj lepše.
A je na srečo prišel v moje življenje nov moški, s katerim sva že štiri leta. Tisti moment ;ko sem ga spoznala je postal moj bivši zasedeni moški preteklost.
Ne boš verjela kaj se je kmalu zgodilo z njem. Punca katero je varal z mano, ga je zapustila. Sicer nikoli ni zvedela za naju, vendar ga je pustila zaradi drugega. Parkrat me je celo še poklical, in mi tožil v telefon kakšno napako je naredil, ker ni takrat on pustil nje in vzel mene. Zdaj se mu samo smejim. Naj zdaj premišljuje in se žre, ……
Jaz se ne počutim kriva, da sem ji poskusila speljati moškega, kot tudi se tudi ti ne smeš. Če ne bi bila ti, bi si verjetno poiskal kakšno drugo ljubico. Vsak človek ima različne potrebe in način razmišljanja.
Mislim, da ni stvar v tem da se ne more odločiti s katero bi bil, to ti verjetno on pravi, da se opraviči, zakaj te ima. Verjetno te potrebuje, da se mu v življenju več dogaja, ko ve da nekaj počne kar mora skrivati, se mu dviguje adrenalin.
Seveda ne trdim, da te nima rad, mogoče celo bolj, kot svojo dolgoletno prijateljico, ker drugače ne bi postavljal svojo vezo na kocko .
Svetujem ti, da počakaš na pravega moškega, ki bo lahko s tabo kadar boš želela, ne samo takrat, ko nje ni. Pusti času čas, morda te bo čez leto dni, prosil da bi bila z njim, pa se mu boš samo smejala. Prepričana sem, da se boš slej ko prej naveličala njegovega nakladanja in našla boljšega. Pri meni je prišel, ko sem najmanj pričakovala. Lep dan

Hvala za te vzpodbudne besede. Vem, da bi bilo najlažje da bi našla drugega, a kaj ko nobenega “ne vidim” in ne spustim blizu.
Verjetno je res tako kot je Zoja napisala, problem je v meni, ker mu še kar naprej pustim da “naklada”, jaz pa se samo smilim sama sebi, namesto da bi mu rekla adijo, pa lepo se imej.

je res da imajo nekateri drugo osebo samo da si z njo poživijo vsakdanjik, vendar obstajajo tudi primeri ko ni tako, kot na primer jaz. sem imela takšno izbiro in ti povem je prekleto huda. imela dolgoletnega partnerja, spoznala novega fanta. nisem vedala kaj naj, imela sem namreč oba rada. seveda partnerja bolj saj sem ga poznala, vendar je odločitev padla po vseh grozečih mukah- saj se zavedaš da to ni majhna odločitev. no kocka je padla za novega. NAPAKA…še danes se”tepem”. pri meni je res da si nisem vzela dosti časa za razmislek saj jaz nisem varala!! in sem hotela bit samo z enim in odločiti se je bilo treba na hitro. v tvojem primeru pa to traja, ker se on zaveda da se mu ni potrebno odločit. saj ima lahko obe. ukrepaj in postavi svoje zahteve ali pa ga ne upoštevaj več!!

Kako lepo na kratko povedano! Večina nas je rabila kar nekaj časa in bolečih izkušenj, da smo prišli do te ugotovitve. V takšnih situacijah se jaz zavzemam za radikalne rešitve – takojšen rez, saj vsako omahovanje prinaša nova razočaranja.

Njega ne moreš spremenit in prisilit, da bi se odločil zate. Edino kar lahko izbiraš je, kaj boš ti naredila. Lažje je biti v že znani situaciji in se pritoževati nad njo, kot pa nekaj ukrenit in se podati v neznano, čeprav bi ti na dolgi rok to prineslo več koristi. Ni on kriv, da si se ti zaljubila vanj in da še kar najprej upaš in čakaš, to delaš zato, ker ti to ustreza, ker je lažje, kot sem že napisala. Poglej, imaš informacijo, da se on izmika odločitvi, da ne pusti svojega dekleta že dolgo časa. Kaj boš ti naredila na to, pa je tvoja odločitev. Lahko še vedno vztrajaš, ali pa narediš konec in greš po drugi poti. Predlagam pa spremembo, naredi nekaj, kar misliš, da bo izboljšalo tvoje sedanje počutje. Uredi si svoj odnos tako, da bo zate dobro, da boš bolj zadovoljna. Akcija bejbi!

Popolnoma se strinjam s tamalo. Sama sem v podobni situaciji, no, tipo je toliko fer, da je povedal, da se ne bo ločil. Gre zgolj za navidezne občutke, da si ljubljena. Ker sama veš, da to ni to, ti predlagam, da enostavno poveš kaj ti leži na srcu (poveš njemu, kakor si povedala nam). Vse ostalo prinese čas. In upam, da si boš ob letu osorej samo zadovoljno nasmehnila. Karkoli že bo…
Tudi jaz se bom, kmalu.

Ana

Tudi jaz sem rabila dolgo… Je pa tudi res, da nisem imela vseh podatkov.
Vsak človek si zasluži tisto, za kar meni, da ga dela srečnega. Če te odnos ne osrečuje, v njem nima smisla vztrajati, ker to ni to. To je tako, kot da bi si odrekala hrano, ki jo potrebuješ, zaradi nekega namišljenega višjega cilja… Veš, kaj bi se zgodilo? Telo bi prej ali slej reklo: NE! In NE reče tudi ob večjih čustvenih pretresih. Zaslužiš si spoštljiv odnos, le spremeni način razmišljanja v toliko, da se zaveš, da ti ga ON ne daje in ne more dati. Obstaja tvoj spoštljivejši partner, le obraza mu ne poznaš. Ljubezni ne enači z enim moškim in njegovim obrazom… In naj te spomini in sanjarije, kako BI lahko bilo, ne zavedejo!
Veliko sreče in pametno odločitev!
Zoja

Joj, še predobro te razumem! Ampak včeraj sem se odločila, da bom prerezala. Ker se gospod ne more odločit. In ima rad obe. In je zmeden. In ne ve. In mu je hudo. In jaz res ne razumem, da me ima takooo rad. In me bo imel celo življenje. In bi mu bilo hudo, če bi imela novega tipa. In naj mu dam en teden časa! Hej, kaj pa je en teden? To je sedem dni po 24 ur!! Bo v teh urah eno zbrisal? Bo nehal mislit na eno čez noč, pa kljub temu, da je celo leto razdvojen! Uf!

Ampak krive smo same! Jaz sem se iz vsega nekaj naučila… NIKOLI več z vezanim moškim in z moškim, kateri ne ve, kaj bi sam s seboj. Pa je lahko še tako hudičevo dober, pameten in razgledan, seksi in nežen. Nikoli več!

Naivka, vsak si svojo pot izbira sam. Za svojo poskrbi sama.

Ce bi bil v tvoji kozi pa nisem bi se vprasal?

ALi je to ljubezen ali je to sama neka navada ali odvisnost…

Ce ga ljubis ga bos cakala, ce je ta ljubezen posla se vprasaj kaj se cutis do njega…

Bistveno je da se z njim tudi odprto pogovarjas o custvih ki te prevevajo…
Razcisti najprej sama s sabo…tukaj ti on s svojimi obljubami in vizijo ne bo pomagal. Ce vidis na njemu nekaj kar te pritegne v zivljenju in si zato pripravljena cakati potem ga pozivaj pogovor…
Pogovarjata se ampak ne z ocitanjem in vprasanji…
Izrazi mu kako cutis to cakanje in te boljube…povej mu ce cutis ljubezen in kaj si zelis za to se narediti ampak da to unicuje oba…
On si mora razcistiti ampak ne bo si kar tako…
Zivi v iluziji in se skriva pred problemom….
Ti mu lahko pomagas da mu pjasnis to kar si nam pojasnial da vec tako ne mores sprejemati ljubezni…da brezpogojno ne mores dajati ljubezni tako…

Pogovor brez ocitkov, brez vprasanj, samo o sebi…o svojih custvih …

Pa veliko srece…

PA KAJ VAM JE???

GOVORITE O NAIVNOSTI, O ŽRTVAH, PRIZADETOSTI….
EDINA OSEBA, KI JE V TEJ ZGODBI NAIVNA IN, KI JE HKRATI EDINA IN RESNIČNA ŽRTEV, JE TISTA VEČLETNA PARTNERKA TVOJEGA NESOJENEGA MOŠKEGA.
OPROSTI “NAIVKA”, NE SKUŠAM SE POSTAVITI TIPU V BRAN, AMPAK SAMA SI SE ZAPLETLA V TO SITUACIJO IN NISI NIČ BOLJ NEDOLŽNA ALI MANJ EGOISTIČNA KOT JE ON SAM…

POJDI STRAN, NAJDI SI MOŠKEGA IN ZAČNI NOVO RAZMERJE, KI NE BO TEMELJILO NA LAŽEH IN SKRIVALNICAH!

LP, KUM!

Halo,
nekako te razumem saj sem v skoraj podobnem položaju. In sicer je pri meni tako, da ima on deklico že nekaj let. Mene pa je spoznal komaj par mesecev nazaj. Ko sem ga zagledala prvič sem bila takoj zaljubljena. Na prvem zmenku mi je povadal, da ima deklico vendar pa ni nič omenil kaj bi rad z menoj. Ko sem ga vprašala zakaj se želi videvati z manoj mi ni znal razložiti. Sama sem mu rekla, da ne bo nič dokler je vezan. Sama bi rada, da bi bilo kaj več vendar pa, ko se postavim v njeno kožo mi ni vseeno.
Z njim se veliko pogovarjava o splošnih stvareh vendar pa nikoli ne govori kako mu je z njo. Edino kar je bilo rečeno, da je že predolgo z njo in da mu ni več do tega.
Na te besede sem si rekla, ma neda se mi čakat, da si premisli. Tako, da sva še vedno na zvezi samo delam pa na temu da spoznavam nove ljudi.
Je pa res ko mu omenim da grem s kom mna pijačko zveni to kot da je užaljen in me ne poklčie tudi po dva dni. Malo mi je to čudno vendar pa ga res ne bom čakala.
Tako ljudje so neodločni in ne vedo kaj bi radi zato pa to delajo.

New Report

Close