Najdi forum

zakaj pretiravajo z darili?

pomoč!
imam prijateljico, ki je precej premožna. Ima vse kar ji srce poželi – v materialnem smislu. Zadnje čase se zaradi posebnih okoliščin vidiva in slišiva bolj redko . obe pa še nekako želiva ohranjati stike!
Ko sem jaz pred nekaj meseci imela okrogel rojtni dan, me je obiskala z prečudovitim darilom, ki je preseglo vsa moja pričakovanja in moje finančne zmožnosti.
Danes moram jaz nabaviti darilo za njo. Pojma nimam kaj! Najraje bi nekaj zelo skromnega – recimo vezen prtiček , a vem da malo pa le moram gledati na uravnoteženost…Njeno darilo je bilo okrog dvesto evrov – jaz več kot petdeset ne bi mogla dati! Kaj, da bo vseeno nekaj posebnega?*
Ne mi zdaj o tem da jo jaz moram poznati…., ne vem, pomagajte prosim z idejami!?

mini čajnik in zraven skodelica, pa še kak čaj za sprobat – to imajo v Čajni hiši (ne vem, iz kje si sicer)

ali pa kake orakeljske karte:) Meni je ful všeč Vodstvo boginj – tako malo za hec, da si kako karto potegne in dobi kako zanimivo sporočilo:))
pa še drži velikokrat!:)

oboje je okrog 20 evrov

Kaj pa kakšen lep usnjen foto album, ali pa morda okvir z vajino fotografijo?

Kje pa se dobijo te karte o katerih je govora?

lp Maja

Če dobiš drago darilo, ni nujno, da prijateljica to pričakuje tudi nazaj. Ker v materialnem smislu ima vse, kar želi, so ji dragocene drugačne stvari. Premisli, kaj je tisto, kar ji je veliko vredno in ji lahko daš. Gotovo ni želela, da ji vrneš enako drago darilo. Verjeno ji je bistveno več vredno tvoje prijateljstvo kot pa vse drugo.

Mogoče pa tu najdeš kakšno darilo:.

Kupi ji bon za masažo ali kozmetično razvajanje.
Lahko pa jo povabiš na večerjo in v gledališče.
To bo prav poseben vajin večer.

Moje mnenje je, da je najbolj neumno gledati na uravnoteženost (čeprav se najbolj pogosto ravno to dogaja). Tako že itak bogati vedno dobijo draga (ne nujno boljša) darila, tisti “revnejši” pa “cenejša” (ne nujno slabša) darila – KLJUB TEMU, da jih obdarovalec ni sposoben kupiti. POZABI, kupi darilo, ki si ga lahko privoščiš in upoštevaj nasvete, kot so ti jih dale zgoraj.

Jaz vedno podarim darilo, ki ga lahko kupim. Ne gledam na uravnoteženost.

Kupi nekaj s srcem, ne z žalostjo, češ, koliko te je stalo. Jaz bi si omislila kaj posebnega- lahko tudi gresta k fotografu in en lep vajin portret naredi in lep okvir, pa bo za vedno.

jaz vem za Ljubljano, imajo jih v DZS na čopovi, v Vale Novaku, v Om Šiva ezoterika na Trubarjevi ali BTC.

Pa še kje morda.

Najlepša hvala za odgovor.

lp Maja

Meni se zdi ta predlog najboljši!!!!

Tudi sama imam vse kar si želim in je res, da to kdaj rada delim z drugimi. Včasih podarim ali presenetim prijateljico in nikoli in nikdar ne pričakujem od nje daril iste vrednosti. V preteklosti mi je že velikokrat pomagala in je to prej darilo za njeno prijateljstvo in želja, da to ohraniva. Mogoče pa bankrotiram in upam,da bo prijateljstvo ostalo.

New Report

Close