Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami zakaj ni več podnapisov za gluhe

zakaj ni več podnapisov za gluhe

Mene pa nekaj zanima.Sem namreč naglušen fant.Me pa zanima ena stvar.Kam bi se bilo treba obrniti,da bi se na tv dalo več podnapisev ne samo pri poročilih,pač pa vseh oddajah.Saj moramo tudi mi komunicirati ter slediti dogotkom.Hvala za odgovor že v naprej.

To je že star problem, ki se vleče v nedogled. Edini pravi naslov je RTV Slovenija, ki bi morala zagotoviti kvalitetne podnapise. Poleg tega preveri v objavljenih sporedih, kjer so posebni znaki. Ti znaki pomenijo podnaslavljanje s pomočjo teleteksta (za SLO1 vklopi TTX 771). Poglej na teletekstu, kjer so objavljeni tudi sporedi podnaslovljenih oddaj. Res pa je, da niso vse oddaje podnaslovljene, kar je velika škoda.

Petra ne nasedaj tistemu, kar reče Redžepovič. Koliko let je že član sveta rtv, kjer bi lahko izpostavil ta problem in uredil zadeve pa nič. Zakaj pa je tam potem, čigave interese pa zastopa.

Kot se ve, se pripravlja nov Programski svet z novimi člani. Mogoče pa bo kaj. In če je kdo odgovoren za to, pa so spet gluhi sami odgovorni, ker niso dovolj borbeni, da bi šli čez ovire do konca. Tak primer je izkušnja gluhega pravnika iz Kanade, ki je v nekaj letih dosegel spremembo zakona in s tem tudi omogočil podnapise na komercialnih televizijah.

Baje bodo do leta 2008 morale biti podnaslovljene vse oddaje v slovenščini, tudi na POP TV in A kanalu. Koliko je pa resnice v tem, pa ne vem.

V to pa ne verjamem Alex!!alex napisal:

> Baje bodo do leta 2008 morale biti podnaslovljene vse oddaje v
> slovenščini, tudi na POP TV in A kanalu. Koliko je pa resnice v
> tem, pa ne vem.

No, to mi je poslala ena oseba, ki je bila na konferenci o izobraževanju gluhih v Fiesi z namenom, da objavim v glasilu Odmev tisine. Glasilo je ze izslo. Ce si vclanjen v kaksno drustvo in ce ima to drustvo naroceno to glasilo, si lahko clanek preberes na 4. in 5. strani tega glasila. Naslov clanka je: Predstavniki MDGL na seminarju Izobraževanje gluhih in naglušnih

Ja res se mi zdi velika škoda,saj moramo tudi mi nekako spremljati dogodke.Tudi jaz mislim,da se bo treba obrniti na rtv.Najbolj pa me moti,ker ni podnapisov recimo pri slovenskih oddajah kot so naša mala klinika in druge.

Seveda sem član v ljubljani.Samo mi imamo samo iz sveta tišine.

Mogoče bo stvar objavljena v naslednji številki IST. Drugače pa pojdi v MDGL in prosi za en izvod glasila Odmev tišine.

New Report

Close