Zakaj ni nič bolje?
Oktobra 2003 je hčerka (takrat je bila stara 2,10 let) pričela z BICOM terapijo. Na testiranju so ji poleg mleka in jajc – kar smo vedeli že prej – ugotovili še alergijo na: češnje, marelice, zajčje meso, fižol, bor, jod, ribe, hruške, pšenico, koruzo, aceton, neko snov, ki je v kapljicah za nos, grah, cvetni prah, na psa, …. V glavnem seznam je bil dolg 3 stolpce na formatu A4, pa nisem pisala na veliko. Najprej smo začeli z jajcem in mlekom. Mislim, da je imela približno 10 terapij, ki pa so največkrat trajale nekje med 7 do 10 minut, čeprav ste nekateri pisali da traja terapija tudi po pol ure. Terapije je imela 2 do 3 x na teden. V začetku decembra je terapevtka rekla, da naj bi alergija na mleko in jajce bila pozdravljena. Konec decembra je hčerka imela rojstni dan in je pojedla kakšne tri žličke sadne torte – čez pol ure je bruhala. V tem času tudi ni jedla mlečnih in jajčnih izdelkov, največ par žlic jogurta, ker ji okus ni bil dober.
Nato smo začeli terapije za jod, breskve, češnje in psa. Kje sedaj dobiti nejodirano sol? V lekarni je bila peklensko draga, nazadnje sem jo dobila direktno iz Solin. Nekje konec januarja smo končali tudi terapije z moko ter poliestrom, ker je v tem času dobila grozno srbečico po vratu in rokah. Doma je imela ves postelni program od Odeje (antiastmatični in antialergijski) pa ni bil dober. Nasvet terapevtke je bil, naj bi jo v času terapije pokrivali s tuhno (tam je šele veliko praha). No, nazadnje je bila pokrita s tavelikimi brisačami ter večkrat prepognjenimi rjuhami za zakonsko posteljo. V službi so me že postrani gledali, ker sem skoraj vsak drug dan odhajala prej iz službe, potem sem marca nastopila porodniški dopust in sem se že komaj premikala tako, da se potem nismo več naročile na ostale terapije. (Ostalo jih je še več kot polovica).
Konec april, ko sem rodila je bila Anja grozna. Vrat je imela kar otečen in ves razpraskan, po obrazu (okoli ust) je imela kraste, prsti na rokah so bili kar razpokani, noge vse popraskane. Mazala sem jo z Emolliensom ter Elokomom pa ni nič pomagalo. Pediatrinjo sem prosila, da mi je dala napotnico za alergologinja v bolnišnici v Nm, kjer smo potem vsak teden do dva menjavali kreme, ker ni bilo nobenega učinka. Ves ta čas je bila na dieti brez mlečnih in jajčnih izdelkov. Ker smo bili že vsi obupani nad njenim stanjem sem sredi junija poklicala na Pediatrično v LJ, če lahko pridemo prej na kontrolo in ne šele oktobra, ko smo imeli termin. Šli smo naslednji dan.
V Ljubljani je bila z nekajdnevnimi prekinitvami dva tedna. V tem času so jo testirali in ji kožo nekako spravili v dokaj normalno stanje. Krvni tesni so pokazali alergijo še na krompir, riž, sojo, pšenico, koruzo,… IgE (ne vem, če ja pravilno) na jajčni beljak, rumenjak in mleko je imela manjši kot pri njenem prvem krvnem testu (beljak je padel iz 27,.. na 21,.., rumenjak iz 8 na 4, za mleko se ne spomnim) vendar pa je krvni test letos januarja bil prava grozljivka. Jajčni beljak se je povečal na 35, (je samo prijela celo jajce ter si potem s to roko mencala oči – v 10 minutah skoraj ni nič videla, tako je bila otečena).
In sedaj se spračujem? Se je izplačalo, da smo se štiri mesece večkrat tedensko vozili v Ljubljano, se prilagajali službi in prosili za zamenjave (mož), potni stroški, cena terapije (včasih se še slekli nismo dobro pa je bilo 4.600 ali celo 6.000 SIT), ko pa ni nobenega učinka in se praska oz. jo moramo praskati skoraj cele noči – čeprav je nihalo pokazalo izboljšanje?! Bi morali predelati ves tisti dolg seznam? Je uspeh odvisen tudi od izvajalca?
Ima še kdo negativno izkušnjo s terapijo ali se res vsi pozdravijo?
Lep pozdrav
PikaJonica
pozdravljeni!pa sem mislila da je moja hči hud alergik???!!! pri nas je bila podobna zgodba, s tem da smo mi hodili na bicom v Podčetrtek.Nad njihovimi uslugami sem zadovoljna, imam pa težavo z uvajanjem hrane, saj če je lisasta ne vem ali je od dodajanja hrane ali je kaj v vrtcu staknila.Sem pa že slišala da je vse skupaj odvisno od terapevta. Kaj pa če bi šli v Podčetrek. Pri taki hudi alergiji vam verjetno tam okoli 15000 ali koliko že stane testiranje po eni strani ne bi bilo odveč če se gre že za to, da dobite drugo mnenje. Mogoče nisem natančno brala, zato me zanima ali so testirali alergijo na klor?Pri nas je bil to en od ključnih alergenov.
To pa je alergija z veliko začetnico.
Izkušenj s tovrstnim zdravljenjem nimam, srčno pa predlagam nego oz. zdravljenje kože z mazilom Protopic.
Sin je alergičen na dejavnike iz okolja (pršica, prah, živalske dlake, seno, zemlja ,…) in ne na hrano. Za izbolšanje kože, ki je v veliki meri prizadeta, uporabljamo mazilo Protopic, katero ni na voljo na našem tržišču, dobimo ga v lekarnah v Avstriji, na podlagi prošenj in dokazil dobimo stroške zanj povrnjene iz strani ZZZS.
Iskreno si želim, da bi poskusili ozdraviti hčerkino kožo z omenjenim mazilom, saj se mi v dno duše smilijo vsi malčki, ki jih srb, srbi, srbi,…
Če vas še kaj zanima, vam z veseljem odgovorim,
mirno noč, Nike