Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi Zakaj ne zapusti ljubice, čeprav ve, da ga ta noče?

Zakaj ne zapusti ljubice, čeprav ve, da ga ta noče?

Mogoče to: on si želi biti z ljubico, ženo bi rad zapustil. Boji pa se preživnine, ki jo bo moral plačevati in mu bo finančna svoboda okrnjena.

Mogoče ni to problem, verjetno gre za kakšne zapletene psihološke igrice med njimi.

Mogoče to: on si želi biti z ljubico, ženo bi rad zapustil. Boji pa se preživnine, ki jo bo moral plačevati in mu bo finančna svoboda okrnjena.

Mogoče ni to problem, verjetno gre za kakšne zapletene psihološke igrice med njimi.[/quote]

Po domace: nima jajc spremeniti svoje zivljenje,
pa naj bo to zaradi alimentacije ali zaradi okolice ali otrok ali cesarkoli ze, kar je v njegovi glavi.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Zakaj bi se pa on moral odločit samo za eno, če ima lahko dve? 🙂

Se mu ni treba odločit, ker sta se že ženski okoli njega odločili, da ima lahko obe in da nobene to ne moti do te mere, da bi razmerje z njim zares prekinila. Malo občasnega nerganja in teženja se pa že prenese za egotrip, da si dedec, ki ima nase zapeti dve ženski.

Zakaj bi se pa on moral odločit samo za eno, če ima lahko dve? 🙂

Se mu ni treba odločit, ker sta se že ženski okoli njega odločili, da ima lahko obe in da nobene to ne moti do te mere, da bi razmerje z njim zares prekinila. Malo občasnega nerganja in teženja se pa že prenese za egotrip, da si dedec, ki ima nase zapeti dve ženski.[/quote]

No, zdaj se vidi, da pri odnosu ne odgovarjamo izključno samo zase, ampak naše odločitve vplivajo tudi na druge. Še posebej v ljubezenskem trikotniku.

Zato pa egoistom nikakor ne gredo odnosi, ker na njih gledajo samo iz sebične perspektive in se ne zavedajo soodgovornosti v odnosih. Ne vidijo pa, da s svojimi odločitvami vplivajo na celoten odnos, torej tudi na ostale udeležence.

Seveda odgovarjamo izključno zase. Tale možakar je odgovoren za to, da vara in bi bil povsem eno kriv in odgovoren, tudi če se mu ljubica ne bi oglašala na telefon.

Kriv si varanja tisti trenutek, ko se odločiš, da boš varal, ko bo prilika. Dejstvo, da nasprotna stran ne privoli v afero, ne zmanjša krive niti za milimeter. Če se jaz odločim za skok v posteljo z nekom drugim, pa ta drugi na moj predlog reče ne, sem kriva prevare. Poskus prevare in dejanska prevara sta v moralnem smislu eno in isto, ker bistvo prevare ni seksualni akt, ampak odločitev, da boš izgiraval dogovor s partnerjem.

Vem, da ne dojemaš, da tisti tretji nima čisto nič zraven in da nima nobene moči, ampak točno tako je. Ker kaj, po tvoji logiki tisti, ki je sto ženskam predlagal seks in so ga vse zavrnile, ne vara? Je etično čist in nedolžen in bo začel varati šele tisti trenutek, ko bo prva rekla ja? Malo morgen. Varalica ne postaneš, ker je nekdo pripravljen s tabo skočit med rjuhe, varalica postaneš, ko to hočeš doseči. In tega ne razumeš, zato iščeš neke neobstoječe kombinacije z odgovornostjo tretjega in z boljšo družbo in ne vem čim že, kar si pisal. Preveč kompliciraš. Etično so stvari povsem jasne.

Jaz sem to napisal, ker se iz konkretnega primera vidi in tudi sama si napisala, da ni samo eden, ki je odgovoren za ljubezenski trikotnik, ampak je soodgovoren tudi drugi, ker sodeluje.

Tudi sama si napisala: “Se mu ni treba odločit, ker sta se že ženski okoli njega odločili, da ima lahko obe in da nobene to ne moti do te mere, da bi razmerje z njim zares prekinila”

To je točno to kar sem v neki prejšnji temi govoril.

Ampak na žalost, ti omenjaš “mojo logiko”, ki ni moja. Je samo tvoj pogled na moje prepričanje, da smo soodgovorni za vse odnose, ki jih spletemo.

Vse to kar si napisala si prav napisala, vendar to ni bilo moje sporočilo. Jaz sem šel korak dalje, a ti tega ne vidiš.

ah dej no janis. svet se spet ne vrti tako preprosto. torej praviš, da varaš tudi že takrat, ko te nekdo pač privlači, tista energija, ki se je ne da kontrolirati in to kljub temu, da se zavestno ne odločiš za varanje?
in če nekdo v nekem trenutku v tebi povzroči metuljev let, si itak že največja varalica, brez morale in etike? če je tako, potem pa skok v posteljo sploh ni več etično sporen. varalica si že tako ali tako. torej je lahko sex samo sprostitev fizične energije, ki ti lahko le koristi?

a ne šteje v življenju tudi to, da se ljudje zavestno odločamo, kaj bomo storili in kaj ne? a ni to odraz naše zrelosti, poštenosti, realnosti in želje po ohranjaju samospoštovanja. če seveda imamo vrednote in norme, kjer samospoštovanje sploh igra neko vlogo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Psihologija ni enako etika, zato nisi en korak naprej, ampak enega zadaj 🙂

Ker tale možakar je tak, da bo zmeraj drugim porival odločitve, sam jih ne bo pa nikoli sprejemal. Ti pač misliš, da so vir problemov trikotniki, zato ti je neskočno važno psihološko (in ne etično) dejstvo, da trikotnik zmeraj vzdržujejo trije vsak s svojega konca (kar je res) in ti je vloga tega tretjega tako pomembna, da jo nateguješ na etiko, čeprav ni. Trikotnik je zgolj simptom problema, zato se okoli njega sploh ne splača sukati. Ker takoj, ko bo ena ženska izstopila iz tega trikotnika, si bo tale možakar ustvaril novega. Ves problem ni v tem, da je varalica, tudi to je zgolj simptom, problem je, da je slabič. Kako človeka ozdraviti tega, da je slabič, pa žal ne vem, zato se mi neskončne debate o tem, kako preprečiti varanje in kako mora tretji spreminjati družbo, zdijo povsem brezzvezne. Tole je bila sedaj psihologija. Etika gre seveda drugače in tam ni opravičil za to, da si slabič in da izigravaš.

Janis

Možakar si je omislil ljubico, ta pa ohranja odnos. Zakaj pa? Če pa ve, da je on poročen in ima celo otroka? Sama si rekla, da ohranja odnos.

Zakaj je sploh začela z njim, če je vedla, da je poročen? S tem, ko ne bi rinila v ta odnos, tega ljubezenskega trikotnika ne bi bilo.

Ampak to je iz perspektive ljubice. Ona je šla v odnos s poročenim in se je znašla v ljubezenskem trikotniku. Vsi trpijo.

Če pa bi ga zavrnila, ne bi imela problemov (v prvi vrsti ona).

Žena tega možakarja pa bi “MOGOČE” imela z njim še probleme, če bi gledal za drugimi.

V tem konkretnem primeru, pa on še vedno kliče ta ISTO ljubico, ki mu je rekla NE. Zakaj? Zakaj ne gre naprej za drugo žensko? Zakaj?

Verjetno zato, ker so vpletena čustva notri in ne samo seks.

Če bi ga ta ljubica zavrnila, ali bi ta možakar udejanjil svojo namero varanja? Po vsej verjetnosti ne, ker se je zagledal v to ljubico in ga zgleda druge NE ZANIMAJO.

Zato: ta možakar je prvi v vrsti, ki je naredil napako. Varanje je zahrbtno dejanje. Ljubica pa je druga v vrsti, ker se je zapletla z njim, čeprav je vedela, da je poročen. Zakaj se je zapletla z njim, če pa jo sedaj moti, da je poročen?

Ali je ona njegova žrtev? Ali je on žrtev nje? Ali ni jasno, da sta OBA SOODGOVORNA za spletanje ljubezenskega trikotnika?

Oprosti, tega jaz nikjer ne pišem.

Seveda je poanta v tem, da se moraš zavestno odločiti, da ne boš varal. Celo vsa poanta. Seveda ni varanje, da te nekdo privlači. Varanje je, ko se odločiš, da boš nekaj ukrenila v smeri te privlačnosti. Če ostanemo pri seksu (čeprav prevara ni omejena samo na spolnost), lahko z nekom plešeš, se smejiš, čutiš privlačnost. Ampak če greš z njim na WC z namenom, da se boš dala dol, on te pa tik pred tem iz xy razloga zavrne, si varala. Ti si sama pri sebi ne samo pristala na to, da se bo zgodil seks, ampak si tudi konkretno ustvarila situacijo, v kateri naj bi se zgodil – šla z njim na WC s tem namenom. EDINI razlog, da se ni, je zavrnitev s strani tega fanta – ampak etično to ne šteje kot opravičilo, da zato ni bilo varanja. Varanja ne bi bilo, če bi iz tistega WC-ja odkorakala ti, ne on.

Zmeraj pride do trenutka, ko se moramo odločiti. Ja ali ne. In zmeraj je trenutek, ko se odločimo, čeprav seveda vsi rečejo “kar zgodilo se je”. Pa to ni res. Zgodi se, ko se odločiš, da ne boš rekel ne.

Kar smiselni odgovori, glede na to, da nekateri imate izkušnje…Tudi jaz sem v enem takem odnosu, in sicer kot ljubica, fora pa je v tem, da sem to več let (že 15), kot pa je poročen(2 leti). Prej je imel veze, a jaz sem mu bila vedno druga violina, ko pa se je poročil, pa mi tega niti ni povedal, zvedela sem od drugih. Težko je, res je težko, a samo upam, da bom kmalu naletela na koga, ki me bo čisto prevzel in da se bom zaljubila, da bo tega že enkrat konec.

A na to, da bi bila sama nekaj časa ne pride v poštev? tako boš šla le iz dežja pod kap (velika verjetnost).

Saj sem sama, ne vem, če to razumeš. Najina veza je skrivna, obišče me 1x do 2x na mesec, drugače po sms in to me spravlja ob živce. Zakaj da bi šla iz dežja pod kap?

Skrivna zveza pomeni ponavadi, da te skriva, ker ni ravno ponosen, da je s tabo. A ker spet ponavadi nimamo detektorjev laži, ne moremo vedeti, če te ljubi, ne? Sori, večina s tabo vred nas ve, da te ne ljubi, a kaj ko snemajo take filme kot je Seks v mestu, kjer se je Jože celo vmes poročil:-))), na koncu pa happy end.

Kdo bi vedel, kaj je res, zato pa je govorjenje laži tako pomembno, ko to vidiš, zbežiš, če se imaš rad. Razen, če si mazohistka.

Punce, kako napak sklepate, da je stvar ponosa, kazati se z vami naokoli.

Ne stvar ponosa, družba mu tega ne odobrava.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Katera družba, po tvojem mnenju? Pa saj nihče ne ve, kakšen odnos imata, če gresta dva skupaj ven. In se niti nimajo kaj vtikati.

Po moje je mislila na ženo in otroke. Verjetno se skrivata pred to ‘družbo’.

Ta ‘družba’ je res netolerantna.

New Report

Close